Σοκαριστικό βίντεο από πτώση τεράστιου πλατάνου στη Ρόδο- Οι πολίτες είχαν προειδοποιήσει, αλλά….

0
4353

Ένας πλάτανος στον πεζόδρομο της Μανδηλαρά (αυλή σε εκκλησία), κατέρρευσε τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε μια σοκαριστική σκηνή που κατέγραψε παρακείμενη κάμερα ασφαλείας όπως φαίνεται μέσα από το βίντεο της «Ροδιακής» γεγονός που θα μπορούσε να κοστίσει ανθρώπινες ζωές!

Οι δυνατοί άνεμοι που σαρώνουν την περιοχή τις τελευταίες μέρες, αποδείχθηκαν υπερβολικοί για τον παλαιό πλάτανο βάρος πολλών τόνων, που στηριζόταν ανεπαρκώς σε ένα αδύναμο κομμάτι της ρίζας του. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε από την πτώση του δέντρου, από καθαρή τύχη και μόνο. Όμως, το περιστατικό αναδεικνύει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της

πόλης από την απαράδεκτη κατάσταση πολλών δέντρων και την παράλειψη των αρμόδιων αρχών να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα όπως επισήμαναν χθες οι ίδιοι, μιλώντας στη «Ροδιακή». Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, πολλοί έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με την κατάσταση του πλατάνου εδώ και καιρό, καλώντας τις αρμόδιες αρχές να λάβουν μέτρα για την ασφάλειά τους. Όμως, οι ενέργειες που ακολούθησαν, παρόλα τις επανειλημμένες εκκλήσεις, ήταν ελάχιστες ή μηδαμινές, με αποτέλεσμα να εκτίθενται οι πολίτες σε περισσότερο κίνδυνο από τέτοιες περιστάσεις.

Σημειώνεται ότι πόλη μας διαθέτει πολλά δέντρα στους δρόμους και τις πλατείες της, αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι πολύ παλιά και αδύναμα, αντιμετωπίζοντας προβλήματα με την ασφάλεια τους, σύμφωνα και με την πρόσφατη ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου Ρόδου.

Η περίπτωση του πλατάνου που έπεσε στην πόλη μας πρέπει να αποτελέσει μια προειδοποίηση για τις αρχές και τους πολίτες, σχετικά με τη σημασία της ασφάλειας των δέντρων στο αστικό τοπίο. Οφείλουν όλοι να διασφαλίσουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές, θα επιταχύνουν και θα λάβουν τις κατάλληλες ενέργειες για να διατηρήσουν τα δέντρα στην πόλη μας ασφαλή για τους πολίτες μας, ενώ ταυτόχρονα θα ανανεώνουν το αστικό μας τοπίο.

Επιπλέον, οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αναφέρουν τυχόν επικίνδυνα δέντρα στις αρχές του δήμου, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα. Επίσης, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στην επιλογή των δέντρων που φυτεύουμε στην πόλη μας, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των πολιτών και να προάγεται η αξία της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Συνολικά, η περίπτωση του πλατάνου που έπεσε στην πόλη μας αποδεικνύει ότι η ασφάλεια των δέντρων είναι ζωτικής σημασίας. Μόνο με συλλογικές προσπάθειες και συνεργασία μπορούμε να διασφαλίσουμε μια ασφαλή και όμορφη πόλη για όλους μας και όχι με αρνητικά παραδείγματα, όπως αυτό που περιγράψαμε – επισημαίνουν στην ίδια επιστολή τους οι κάτοικοι.

Πηγή:https://www.rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ