Ελληνικό πλοίο με Πλοίαρχο τον Καλύμνιο καπετάν Γιάννη Μαυρομάτη διέσωσε 3 μέλη ιστιοπλοϊκού σκάφους στη Θάλασσα της Καραϊβικής

1
4955

Στη διάσωση τριών(3) μελών ιστιοπλοϊκού σκάφους, που ζητούσε επειγόντως βοήθεια στη Θάλασσα της Καραϊβικής, προέβη το φορτηγό Πλοίο “Desert Virtue” με Ελληνική σημαία, της εταιρείας “Atlantic Bulk carriers management ltd “και με Πλοίαρχο τον Καλύμνιο καπετάνιο Γιάννη Μαυρομάτη . Επίσης Α΄Μηχανικός στο πλοίο και αυτός Δωδεκανήσιος, ο Νικόλαος Κατσάρας από τη Σύμη.

Το kalymnos-news.gr επικοινώνησε με τον καπετάν Γιάννη Μαυρομάτη, που μας ενημέρωσε για αυτή τη διάσωση.

Όπως μας είπε , το περιστατικό συνέβη στις 29 Μαρτίου 2023 και ώρα 15:00 τοπική ώρα και ενώ το πλοίο “Desert Virtue” έπλεε στην Καραϊβική Θάλασσα, 40 ναυτικά μίλια ΒΔ του λιμένα Barranquilla της Κολομβίας. Το πλοίο έλαβε σήμα κινδύνου από παράκτιο σταθμό της Κολομβίας για το ιστιοπλοϊκό σκάφος “OYA” σημαίας Βραζιλίας, το οποίο βρισκόταν σε κίνδυνο εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και έχρηζε άμεσης βοήθειας. Άμεσα αλλάξαμε πορεία με σκοπό την προσέγγιση του και ενώ το ιστιοπλοϊκό βρισκόταν 16 ναυτικά μίλια από το δικό μας στίγμα. Προσεγγίσαμε το ιστιοπλοϊκό πλοίο και μετά από μια δύσκολη επιχείρηση διάσωσης καταφέραμε να διαδώσουμε τα 3 μέλη του, δύο άντρες και μια γυναίκα, εθνικότητας Βραζιλίας. Στην συνέχεια, κατόπιν οδηγιών από το κέντρο διάσωσης προσεγγίσαμε τις Κολομβιανές ακτές όπου τους παρέλαβε η Κολομβιανή ακτοφυλακή.

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ Φ/Γ ΠΛΟΙΟΥ “Desert Virtue”

Πρόκειται για νεότευκτο πλοίο με Έτος ναυπήγησης: 2020 

Ολικό Μήκος x Μέγιστο Πλάτος: 199.9 x 32 m.

Ολική Χωρητικότητα (GRT): 35805

Πλήρωμα 23 άτομα

Ελληνική σημαία.

Διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου είναι atlantic bulk carrier.

Δείτε 2 video με τη διάσωση των 3 ατόμων και με την παραλαβή τους από την Κολομβιανή Ακτοφυλακή

Ευχαριστούμε τον Καπετάν Γιάννη για την ενημέρωση και να ευχηθούμε στον ίδιο και στο πλήρωμα καλή συνέχεια του ταξιδιού τους και γαλήνιες θάλασσες.

Πηγή: https://kalymnos-news.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολλά μπράβο στον καπετάνιο και το πλήρωμα του!Καλές θάλασσες να έχουν,ο Άγιος Νικόλαος να τους προστατεύει

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ