Απατεώνες προσπαθούν να εξαπατήσουν Δωδεκανήσιους εμφανιζόμενοι ως υπάλληλοι του ΕΦΚΑ κι άλλοι της Περιφέρειας

0
2672

Με ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΕΦΚΑ στα Δωδεκάνησα, καταγγέλει ότι απατεώνες εμφανίζονται ως υπάλληλοι του ΕΦΚΑ και προσπαθούν να εξαπατήσουν συμπατριώτες μας για να τους αποσπάσουν χρήματα δήθεν για χορήγηση εφάπαξ παροχών.

Ειδικότερα, στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ονομάζομαι Θεοδωράκη Ελένη έχω την τιμή να εκπροσωπώ τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ στα Δωδεκάνησα στον οποίο υπηρετώ και θα ήθελα να ενημερώσω του πολίτες ότι έχει πέσει στην αντίληψη μας ότι σπείρα επικοινωνεί τηλεφωνικά με πολίτες για λογαριασμό του ΕΦΚΑ και ζητάει από τους πολίτες να καταθέσουν σε λογαριασμό παράβολο σημαντικού ποσού για να λαβουν το ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΩΝ παρακαλούμε τους ασφαλισμένους να δείξουν μεγάλη προσοχή τα τηλέφωνα αυτά δεν γίνονται από την Υπηρεσία μας και πριν πράξουν οτιδήποτε να προσέρχονται η να επικοινωνούν με το αρμόδιο γραφείο που λειτουργεί στις δομές μας σε όλα τα νησιά μας ΡΟΔΟ ΚΩ ΚΑΛΥΜΝΟ ΛΕΡΟ ΚΑΡΠΑΘΟ ΚΑΙ ΠΑΤΜΟ επαναλαμβάνω δείξτε προσοχή είναι απάτη».

Απατεώνες παριστάνουν τους υπαλλήλους της περιφέρειας

Δεν έχουν τέλος οι προσπάθειες εξαπάτησης από επιτήδειους που επικαλούνται ότι είναι υπάλληλοι της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς η δράση τους συνεχίζεται.

Οι αρμόδιοι συνιστούν σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην δίνουν στοιχεία (ειδικά των τραπεζικών τους λογαριασμών) σε κανέναν, ενώ θα πρέπει να συμβουλεύονται άμεσα για κάθε ενέργεια τους, με το λογιστικό γραφείο το οποίο συνεργάζονται.

Σε μήνυμά του, ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης κος Κωνσταντίνος Στυλιανού, επισημαίνει ότι έγινε προσπάθεια εξαπάτησής του από άγνωστο άτομο το οποίο επιχείρησε να του αποσπάσει προσωπικά στοιχεία. Για το γεγονός ενημέρωσε άμεσα στην περιφέρεια.

Στο μήνυμά του αναφέρει: «Προσοχή μόλις με πήραν τηλέφωνο τάχα από την περιφέρεια και το τηλέφωνο 6947026357 και μου ζήτησαν διάφορα στοιχεία από επαγγελματίες. Ευχαριστώ την περιφέρεια για την άμεση ανταπόκριση».

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ