Κάλυμνος: “Έφυγε” από τη ζωή μία εμβληματική μορφή της Παλιονήσου η 93χρονη Κατερίνα Μακαρούνα “το αηδόνι της Καλύμνου” (2 video)

0
5603

“Έφυγε” από τη ζωή χτες Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2023, η 93χρονη Κατερίνα Μακαρούνα, μία εμβληματική μορφή του απομακρυσμένου μικρού οικισμού της Παλιονήσου, των λιγοστών κατοίκων.

Η καλλικέλαδη κυρά Κατερίνα της Παλιονήσου, με την γλυκύτατη και μελωδική της φωνής, “το αηδόνι της Καλύμνου” σίγησε.

Γεννημένη στην ακριτική Ψέριμο, παντρεύτηκε τον αείμνηστο Μικέ Μακαρούνα σε ηλικία 23 ετών και έκτοτε μετακόμισε στην Παλιόνησο, όπου έζησε εκεί για 70 χρόνια και δημιούργησαν μία πολύτεκνη οικογένεια με 6 παιδιά ( 4 αγόρια και 2 κορίτσια). Επίσης είχαν 23  εγγόνια και 16 δισέγγονα. Ο Μικές Μακαρούνας απεβίωσε το Νοέμβριο 2021 σε ηλικία 97 ετών.

Το kalymnos-news.gr  και ο Μάμας Χαραμαντάς έχουν κάνει αρκετά ρεπορτάζ με την Κατερίνα Μακαρούνα να μας τραγουδά,να μας ψάλει και να μας διηγείται τη ζωή της.

Μάλιστα τα ρεπορτάζ μας κέντρισαν το ενδιαφέρον αρκετών Αθηναϊκών καναλιών που πρόβαλαν αποσπάσματα ,ενώ η εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη «Ελένη» της τηλεόρασης του «Alpha» έστειλε το 2020 τηλεοπτικό συνεργείο με το δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Αρκά για να βρεθεί κοντά στην κυρά Κατερίνα.

Από το αρχείο μας επιλέξαμε 2 video.

Το πρώτο γυρισμένο στις 30 Μαρτίου 2018,λίγες ημέρες πριν Πάσχα, με την κυρά Κατερίνα να μας λέει τα παραδοσιακά κάλαντα του Λαζάρου και να μας ψάλλει το αναστάσιμο δοξαστικό «Αναστάσεως Ημέρα»

Το δεύτερο γυρισμένο στις 27 Ιουνίου 2020 και η κυρά Κατερίνα με την γλυκύτατη και μελωδική της φωνής που διατηρείτο μέχρι τελευταία , μας τραγούδησε ένα παραδοσιακό παραπονεμένο τραγούδι και μας μίλησε για τη ζωή της ,που από την Ψέριμο βρέθηκε στην Παλιόνησο.

Δείτε τα 2 video του Μάμα Χαραμαντά.

Το kalymnos-news.gr και οι συνεργάτες του, εκφράζουν τα θερμά του συλλυπητήρια στα παιδιά ,εγγόνια και λοιπούς συγγενείς της κυράς Κατερίνας και να είναι ελαφρύ το χώμα της Παλιονήσου ,που θα τη σκεπάσει.

Πηγή: https://kalymnos-news.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ