Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, για την κοπή της βασιλόπιτας σε Κω και Κάλυμνο

0
2206

Με τους συναδέλφους μηχανικούς του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, καθώς επίσης και με εκπροσώπους φορέων και αρχών που παρέστησαν από την Κάλυμνο και την Κω, βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Ράμμος και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής κ. Ιάκωβος Γρύλλης, για την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιττας στα δύο νησιά του νομού μας.

Μιλώντας στην εκδήλωση της Κω, ο κ. Γιαννικουρής, εξέφρασε τις θερμές ευχές του, στον κλάδο των μηχανικών και σε όλους του κατοίκους, στέλνοντας έτσι το μήνυμα της ανάπτυξης στο βόρειο συγκρότημα του νομού μας.

«Ξέρουμε να σχεδιάζουμε, να μελετάμε και την κάθε λεπτομέρεια, να στοχεύουμε σωστά και βέβαια να μπορούμε στο τέλος να υλοποιούμε όλες τις δράσεις που οραματιζόμαστε» – σημείωσε ο κ. Αντώνης Γιαννικουρής στην ομιλία του στην Κω, και υπογράμμισε ότι στη νέα χρονιά, θα υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες παρεμβάσεις.

Για την χρονιά που πέρασε, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, ξεχώρισε τρεις δράσεις για το νησί της Κω:

Τη διεκδίκηση του Ναυτικού Ομίλου

Το πάρκο του Ποντιακού ελληνισμού

✅Τη συνεργασία με το 1ο ΕΠΑΛ για την επέκταση των κτηριακών εγκαταστάσεων και την ίδρυση της γεωπονικής σχολής.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν, ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Κω, κ. Φίλιππος Παπανικολάου, ο Διευθυντής του Σβουρένειου ΚΔΑΠμεΑ Κω, κ. Κώστας Χατζηδαυίδ, η εκπαιδευτικός, κα Αποστολία Παπαγεωργίου και ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Π.Ν.ΑΙ, κ. Πάνος Βενέρης, για τη συμμετοχή τους ως ομιλητές στις εκδηλώσεις του ΤΕΕ Δωδεκανήσου για την οδική ασφάλεια.

Σε ότι αφορά την Κάλυμνο, παρουσία των συναδέλφων του μηχανικών, ο κ. Γιαννικουρής αναφέρθηκε σε 3 δράσεις που υλοποίησε το ΤΕΕ Δωδεκανήσου στην περιοχή και συγκεκριμένα:

Τον αγώνα για τους Δασικούς Χάρτες

Τις μελέτες πολιτικής προστασίας (αντιπλημμυρικά) για τους οικισμούς Σκάλια και Παλιόνησος για το Δήμο Καλύμνου

✅Τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό που μετά από παρέμβαση μας, η Δωδεκάνησος άρα και η Κάλυμνος θα προηγηθεί από άλλες περιοχές της χώρας.

Στοχευμένες κοινωνικές δράσεις

Στη σύντομη ομιλία του στην κοπή της πίτας στην Κάλυμνο, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, δεν παρέλειψε να σημειώσει για ακόμα μια φορά ότι το ΤΕΕ είναι ένα «ζωντανό δημιουργικό κύτταρο» μέσα από την κοινωνία μας και ότι απαιτείται να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις που εντάσσονται σε κοινωνικές δράσεις υψίστης σημασίας.

Μια από αυτές και η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση ημερίδων για την οδική ασφάλεια που προγραμματίζεται να γίνει μετά την Κω και στο νησί της Καλύμνου, σε συνεργασία με τον Έπαρχο κ. Μανώλη Μουσελή και τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ κ. Γιάννη Ιακώβου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ