Σύλλογος Εκπαιδευτικών Κω-Νισύρου για τη σημερινή έκτακτη τηλεκπαίδευση

6
4409
 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ EKΠ/KΩN Π.E

KΩ- NIΣYPOY

 

 

 

Θέση ΣΕΠΕ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ για τηλεκπαίδευση

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς και μαθητές,

 

Σήμερα, 26/01/2023 θίγεται για άλλη μια φορά το θέμα της «αιφνίδιας» τηλεκπαίδευσης, το οποίο προέκυψε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

 

Το ΔΣ του συλλόγου εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την τακτική που θέλει το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων να  ενημερώνεται εκτάκτως για τη διεξαγωγή τηλεκπαίδευσης της επόμενης ημέρας και να προβαίνει σε αγώνα δρόμου προκειμένου να οργανωθεί ένα ολόκληρο πλέγμα εκπαιδευτικών (δασκάλων και ειδικοτήτων, εκ των οποίων οι δεύτεροι είθισται να εργάζονται σε πάνω από ένα ή δύο σχολεία), γονέων και μαθητών.

 

Τονίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να οργανώνουν από τον προσωπικό τους χώρο και με δικά τους τεχνολογικά και οικονομικά μέσα  τις συνθήκες τηλεκπαίδευσης (συσκευές και σύνδεση διαδικτύου) και μάλιστα αιφνιδίως και σε ώρες εκτός εργασιακού ωραρίου.

 

Η έλλειψη ή η αδυναμία χρήσης ατομικών τεχνολογικών μέσων σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ανεπάρκεια ή άρνηση εργασιακών καθηκόντων των συναδέλφων.

 

Όταν αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων για λόγους έκτακτων καιρικών φαινομένων, αναστέλλεται και για κάθε εκπαιδευτικό, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να αδυνατεί να έχει πρόσβαση σε καλή σύνδεση διαδικτύου, λειτουργικά τεχνολογικά μέσα της κατοχής του, αλλά αντίθετα να μπορεί να συμμετέχει μόνο με την φυσική του  παρουσία στη σχολική μονάδα.

 

Κατά συνέπεια, πώς ακριβώς προβλέπεται να δύναται ο εν προκειμένω συνάδελφος να μεταβεί στη σχολική μονάδα-μονάδες όπου εργάζεται με συνθήκες επικινδυνότητας λόγω έντονων καιρικών συνθηκών;

 

Ποιος εγγυάται τη δυνατότητα ομαλής συμμετοχής των μαθητών αλλά και την παρουσία των γονέων στην οργάνωση της τηλεκπαίδευσης από το σπίτι, ιδιαιτέρως, όταν η ενημέρωση γίνεται μεσημβρινές ώρες της προηγούμενης ημέρας, με τους διευθυντές σχολείων και τους εκπαιδευτικούς να κάνουν αγώνα ταχύτητας, προκειμένου να σταλούν ενημερώσεις και οδηγίες σε κάθε οικογένεια;

 

Πώς ακριβώς μπορεί να θεωρείται δεδομένος ο συντονισμός γονέων με περισσότερα από ένα παιδιά στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης της τελευταίας στιγμής; Με τι οικονομικά, πρακτικά μέσα και σε τι χρόνο και συνθήκες;

 

Δεν διεκδικούμε αποχή από κανένα εργασιακό και εκπαιδευτικό μας καθήκον.  Εδώ και μία τριετία (και κατά τα λεγόμενα του υπουργείου) οι εκπαιδευτικοί ήταν εκείνοι οι οποίοι στήριξαν επάξια το εγχείρημα της τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας.

 

Διεκδικούμε καλύτερες κτιριακές-τεχνολογικές υποδομές, στελέχωση των σχολείων με μόνιμο προσωπικό και περισσότερο σεβασμό στο λειτούργημα του εκπαιδευτικού, στον κάθε γονέα και μαθητή.

 

 

Κως,26-01-2023
Αρ. Πρωτ. 65

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για το Δ.Σ

 

Η Πρόεδρος                                                                           Η Γεν. Γραμματέας

 

 

Μπίλλη

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα πράγματα είναι πολύ απλά:
    1. Έχετε όλοι οι εκπαιδευτικοί αγοράσει tablet και laptop με το voucher της Κεραμεως.
    2. Έπρεπε οι διευθυντές σας να είχαν κάνει εσωτερικές επιμορφώσεις όλων των δασκάλων στη χρήση webex, σύμφωνα με το νόμο Κεραμεως είστε υποχρεωμένοι να κάνετε τέτοιες επιμορφώσεις.
    3. Έπρεπε από την αρχή της σχολικής χρονιάς να έχετε μοιράσει στους γονείς τα στοιχεία των αιθουσών webex των δασκάλων. Η ετοιμότητα για άμεση λειτουργία ενός σχολείου με webex ειναι νόμοθετημενη (π.χ. καταλήψεις).
    4. Όλοι οι γονείς έχουν αγοράσει στα παιδιά τους κινητά τηλέφωνα ή tablet. Σχεδόν ολοι μπορούν συμμετέχουν.
    5. Μην τεμπελιαζετε και μην αντιτιθεστε δίχως λόγο σε όλα.
    6. Τα σχολεία πολύ σωστά τα έκλεισε ο Δήμαρχος για την ασφάλεια των παιδιών διότι αυτά μετακινούνται με τους γονείς τους, με λεωφορείο, με τα πόδια ή ποδήλατα -μηχανακια προς τα σχολεία και το πρωί 7-8 ήταν οι δρόμοι πλημμυρισμένοι και οι άνεμοι πολύ ισχυροί .
    7. Από το να χάνετε χρόνο να γράφετε επιστολές διαμαρτυρίας αφιερώσετε χρόνο να προετοιμαστείτε για την επόμενη μεγάλη κακοκαιρία.

    • Στην γκρίνια και την απεργία πρώτοι είναι και στα παράνομα απογευματινά ιδιαίτερα… Ποιός θα είναι αυτός που επιτέλους θα τους αξιολογήσει και θα απολύσει την σαπίλα και τα βαρίδια

  2. Είπες όλα όσα θέλουμε να πούμε όλοι!!! Ειδικά στο τέλος!! Άπό μόνοι τους δημιουργούν την απαξίωση…..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ