Β. Καλοπήτας: Να απλουστευθούν και να επισπευσθούν οι διαδικασίες του «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»

0
860

Β. Καλοπήτας: Να απλουστευθούν και να επισπευσθούν οι διαδικασίες του «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»

 

Την ώρα που η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει την ενεργειακή φτώχεια και την μείωση του ενεργειακού κόστους με τα δύσκολα για τους πολίτες να βρίσκονται μπροστά ενόψει του χειμώνα και της ανάγκης για θέρμανση, οι δικαιούχοι του προγράμματος «Εξοικομώ-Αυτονομώ» ακόμα περιμένουν την εκταμίευση των χρημάτων τους.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει την ανάγκη αποτελεσματικότητας του κρατικού μηχανισμού για την υλοποίηση άμεσων και γρήγορων δράσεων κατά της ενεργειακής φτώχειας, με έμφαση στην μόνιμη μείωση του ενεργειακού κόστους και την εφαρμογή σε ευρεία κλίμακα προγραμμάτων ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών.

Μέχρι στιγμής, το κράτος εισπράττει τους φόρους από τις επενδύσεις των πολιτών και δεν δίνει την επιδότηση πίσω στην πραγματική οικονομία ενώ η αγορά των προμηθευτών του προγράμματος βρίσκεται στα όρια της οικονομικής καταστροφής και ως εκ τούτου χιλιάδες αιτήσεις κινδυνεύουν να μείνουν στα συρτάρια.

Είναι πλέον γεγονός πως πολλοί δικαιούχοι και προμηθευτές λόγω της ακριβείας και των ανατιμήσεων δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, γι αυτό κρίνεται απαραίτητο να δοθεί αύξηση σε ένα ποσοστό τουλάχιστον 15% στο ποσό της αρχικής πρότασης παρεμβάσεων ώστε να μην χαθούν χιλιάδες αιτήσεις.

Το κύμα ανατιμήσεων εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης έχει εκτοξεύσει τις τιμές των υλών για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» στα ύψη δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη προβληματική κατάσταση και το επιτελικό κράτος εξακολουθεί να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία των εκταμιεύσεων.

Ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ζητάμε ως προς τον σχεδιασμό του Προγράμματος, την απλοποίηση των διαδικασιών και της γραφειοκρατίας, την αναθεώρηση του προϋπολογισμού του, λόγω των αυξήσεων στα υλικά και την καλύτερη συνεργασία των τραπεζών σε ένα κρίσιμο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ