Για ασέλγεια σε δύο αδελφές κατηγορείται ένας 63χρονος Ροδίτης | Στο Μικτό Ορκωτό Κω η δίκη

0
2245

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω θα καθίσει στις 10 Οκτωβρίου, 63χρονος Ροδίτης, ο οποίος μηνύθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 από δύο ενήλικες σήμερα αδελφές, επειδή όπως καταγγέλλουν, στην παιδική τους ηλικία είχε τελέσει γενετήσιες πράξεις κατά συρροή σε βάρος τους!

Πάντως ο 63χρονος, αρνείται όλες τις κατηγορίες και έχει μάλιστα υποστηρίξει ότι όταν πληροφορήθηκε και ο ίδιος τα όσα διέδιδαν, προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των κοριτσιών, ζητώντας την τιμωρία τους.

Οι δύο γυναίκες από την πλευρά τους υποστήριξαν στην αναφορά που υπέβαλαν στη δικαιοσύνη στις 10 Φεβρουαρίου 2021, ότι όταν ήταν στην ηλικία των 6 έως και των 12 ετών, ο 63χρονος είχε καταφέρει να ασελγήσει πολλές φορές σε βάρος τους, διατηρώντας φιλική σχέση με την οικογένειά τους, μεταφέροντάς τις ίδιες σε κοτέτσι που διατηρούσε ο ίδιος στο χωριό.

Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες, χαρακτήρισε τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν από τις δύο αδελφές,  ως ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές, καθώς ποτέ όπως τόνισε δεν είχε  βρεθεί μόνος του μαζί τους όταν ήταν ανήλικες και ότι ποτέ δεν προέβη σε γενετήσιες πράξεις ή χειρονομίες κατά αυτών.

«Είμαι ένας οικογενειάρχης και δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πώς κάποιος θα μπορούσε να τελέσει τέτοιες αηδιαστικές πράξεις κατά ανήλικων παιδιών» είχε δηλώσει –σύμφωνα με πληροφορίες- ο ίδιος ενώπιον της ανακρίτριας.

Πάντως, εκτός από τις δύο αδελφές και μία ακόμα (ενήλικη σήμερα) κοπέλα από το ίδιο χωριό, κατέθεσε ως μάρτυρας  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου στις 9 Μαρτίου 2021, πως όταν ήταν στην ηλικία των 10 ετών η μία από τις δύο καταγγέλλουσες, της είχε εκμυστηρευτεί ότι ο κατηγορούμενος έκανε μέρος όλων αυτών για τα οποία τον έχουν καταγγείλει.

Ο 63χρονος τέλος, ενώπιον της ανακρίτριας είχε υποστηρίξει ότι αναγκάστηκαν να διακόψουν τις οικογενειακές σχέσεις που είχαν το 2010 καθώς η οικογένεια είχε στοχοποιηθεί από τις διωκτικές αρχές του νησιού επειδή είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών και ότι είχε δανείσει σε μέλος της οικογένειας των κοριτσιών, ποσό της τάξης των 3.500 ευρώ το οποίο δεν έχει επιστραφεί μέχρι σήμερα.

Ο 63χρονος είχε απολογηθεί στις 11 Μαΐου 2021 και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας οδηγήθηκε στη φυλακή καθώς είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα, δια των συνηγόρων του κ.κ. Κώστα Σαρρή, Στέλιου Αλεξανδρή και Δήμου Μουτάφη, κατέθεσε αίτηση προσφυγής στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με την οποία ζητούσε να αποφυλακιστεί έστω και με τους όποιους περιοριστικούς όρους.

Η αίτησή του αυτή εξετάστηκε από το δικαστικό συμβούλιο το οποίο και στις αρχές Ιουλίου 2021 την απέρριψε και ως εκ τούτου ο 63χρονος παρέμεινε στη φυλακή. Ωστόσο, ο ίδιος εν συνεχεία προσέφυγε στο Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου ζητώντας να αντικατασταθεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Το αίτημά του έγινε δεκτό τον Ιανουάριο του 2022, με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της απαγόρευσης συναναστροφής με τις καταγγέλλουσες και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 15.000 ευρώ.

Στις αιτήσεις του προς τα δικαστικά συμβούλια της περιοχής μας, σύμφωνα με πληροφορίες ο 63χρονος υπεραμύνονταν με επιχειρήματα της αθωότητάς του και αρνούνταν στο σύνολό τους τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες.

Σημειώνεται πως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας είναι ο κ. Φώτης Κωστόπουλος.

Η δίκη του 63χρονου έχει προσδιοριστεί να γίνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω στις 10 Οκτωβρίου και τα αδικήματα που τον βαραίνουν είναι κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή-τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 10 έτη αλλά όχι τα 13 έτη κατ’ εξακολούθηση και με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ