Έντονη δυσαρέσκεια απ’ τους μόνιμους υπαλλήλους της Π.Υ Κω για την φημολογούμενη μετακίνηση τους στο αεροδρόμιο

37
11372

Έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια επικρατεί στους μόνιμους υπαλλήλους της Π.Υ Κω σχετικά με τις φήμες που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα για μετακίνηση τους στο αεροδρόμιο.
Μέσω των εκπροσώπων τους μάλιστα αλλά και με την στήριξη του αντιδημάρχου και τόνισαν τους προβληματισμούς σχετικά με αυτήν την ενδεχόμενη μετακίνηση. Αρχικά ο κ. Καμπουράκης θέλησε να εκφράσει την ικανότητα αυτών των ανθρώπων, και τον προβληματισμό σε ότι αφορά την καθημερινότητα αφού οι πυροσβέστες που θα έρθουν για έναν χρόνο στην Π.Υ. Κω δεν γνωρίζουν ούτε τοποθεσίες ούτε τοπωνύμια και όλα αυτά μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα. Τόνισε παράλληλα ότι πρέπει να γνωρίζει και το υπουργείο ότι βρισκόμαστε σε παραμεθόριο με ότι αυτό συνεπάγεται αφού ανά πάσα ώρα και στιγμή χρειάζονται άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις ενώ ξεκαθάρισε ότι απ’ την πρώτη στιγμή τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμαρχος έχουν δηλώσει την στήριξη τους σε αυτούς τους ανθρώπους και πρόκειται μάλιστα να μεταφέρουν και τους προβληματισμούς στον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Τουρνά.
Στην συνέχεια τον λόγο πήραν τόσο ο αντιπρόεδρος της Ένωσης υπαλλήλων του πυροσβεστικού σώματος Δωδεκανήσου, Βαλάντης Τρουμούχης όσο και ο γενικός γραμματέας του σωματείου πυροσβεστών Δωδεκανήσου, Γιώργος Παπαποστόλου μεταφέροντας με την σειρά τους τους προβληματισμούς τους .
Είναι απαράδεκτο τόνισαν ντόπιοι που είναι πάνω από δέκα χρόνια στην υπηρεσία να μετατεθούν στο αεροδρόμιο όταν οι νέοι υπάλληλοι που θα έρθουν στην Κω και θα μείνουν μόλις έναν χρόνο δεν θα έχουν προλάβει να μάθουν το νησί και στην συνέχεια θα αντικατασταθούν. Ζητάμε τόνισαν οι νέοι υπάλληλοι να μετατεθούν στο αεροδρόμιο ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν στο νησί οι οποίος στην πορεία των χρόνων και με τις νέες ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και με το Κέντρο υποδοχής έχουν γίνει μεγαλύτερες.
Με την σειρά του ο αρχιπυροσβέστης, Βασίλης Γιολομανδράκης θέλησε να προσθέσει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους νέους συναδέλφους που θα έρθουν στο νησί αλλά με την διαδικασία παραλογισμού που ακολουθείται. Πρόκειται για αποψίλωση της Π.Υ. Κω τόνισε αν βρεθούν άνθρωποι από άλλα μέρη και όχι ντόπιοι οι οποίοι δεν θα γνωρίζουν ούτε τα μέρη, ούτε τα τοπωνύμια καθυστερώντας έτσι την αντίδραση της υπηρεσίας στην οποία χρειάζεται αμεσότητα κυρίως τα πρώτα πέντε – δέκα λεπτά. Παράλληλα θέλησε να τονίσει ότι οι εννέα ντόπιοι έχουν περάσει απ’ την εκμάθηση του συστήματος Engage που αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για κέντρα ελέγχου και διοίκησης οργανισμών παρέχοντας προηγμένα εργαλεία διαχείρισης κλήσεων, περιστατικών, επιχειρησιακών πόρων, στελέχωσης υπηρεσιών και τηλεματικών δεδομένων.
Θέλησε παράλληλα να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Κω, Θεοδόση Νικηταρά και τον αντιδήμαρχο, Σταμάτη Καμπουράκη δηλώνοντας ότι υπάρχει μια άριστη συνεργασία ενώ όντας σε συναισθηματική φόρτιση δήλωσε την δυσαρέσκεια του που μετά από τόσο χρόνια στην Π.Υ Κω και έχοντας βάλει όλους τους πλάτη έχουν αυτήν την αντιμετώπιση.

Πηγή: https://www.kostv.gr

Συνέντευξη Χαρίκλεια Χριστοφή

37 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπραβο του και συγχαρητήρια στον συγκεκριμένο πυροσβέστη ο οποίος μιλάει με τόσο πάθος για τον τόπο του ,με επιχειρήματα τα οποία έχουν βάση και νόημα..Επίσης συγχαρητήρια στην δημοτική αρχή η οποία στηρίζει την προσπάθεια τον πυροσβεστων και δείχνει την ευαισθησία τής σε ενα τόσο λεπτό θέμα το οποίο αφορά όλους μας διότι αφορά την ασφάλεια μας….

    • Πρωτα ρους κραζεις στα σοσιαλ και μετα μπραβο…δημόσιο ειστε και δουλεύετε εις βαρων των σωστών επαγγελματιων.

  2. Στο αεροδρόμιο πρεπει να δουλευουν και οχι να παιζουν ταβλι η να ασχολούνται με τα χομπι τους.
    Ελληνικό δημοσιο…ξεβολευτηκαν καποιοι

    • Α βρε κουρκουβιαλε πως φαίνεται ότι είσαι τέλειος άσχετος και εμπαθείς.. ξύδι!

      • Απλά περνάς απο το χωρο της πυροσβεστικης και βλεπεις. Σταυροποδι,φραπέ, τάβλι χαβαλες και δεύτερες δουλειες. Μολις τους ειπε καποιος πως πρεπςι να δουλέψουν,επαναστατησαν. Σιγά τον ιδρώτα που έχασαν. Και προς θεου δεν τους κρίνω οταν πρεπει να δουλεψουν,τους κρίνω στην αναμονη της φωτιας.

        • Ακριβως! Απορω γιατι ενοχλούνται, αν στο νεο διοικητή αρεσει η εικονα υπηρεσιας-καφενειου πανω στο δρομο ειναι μια απο τα ιδια. Καποιοι την εχουν δει πως πρεπει να τους πληρ νουμε για την παρτίδα ταβλι και αυτοι με το σιγουρακι του μισθου να χαλανε τις τιμες.στη δικη μας πιατσα.Λιγο τσιπα δεν κανει κακο. Σεβασμος στους επαγγελματιες

  3. Ας στρωθουν και ας δουλεψουν η πυροσβεστικη δεν ειναι χομπι….εκραξαν τον δημο με 5 φωτογραφιες στα social και ο δημος αμέσως ετρεξε να στηρίξει λες και απςυθυνονται σε ιθαγενεις.

    • Βρε Γιαννάκη τραβά να μαζέψεις σύκα και άσε τα σχόλια.. οι πυροσβέστες χρειάζονται το Δήμο και τους εθελοντές άλλοι κράζουν που είναι απέναντι..

  4. Πλακωτο,πορτες και φευγα………
    Οι πυροσβέστες εγιναν ελεύθεροι επαγγελματιες εις βάρος των ελεύθερων επαγγελματιων αλλα οι επαγγελματιες δεν μπορούν να γινουν πυροσβεστες. Τα κεφαλια κάτω και δουλειά η πολιτικη για τους πολιτικούς και οχι για τους πυροσβεστες. Τη μια κράζετε το δήμο την άλλη….φεύγα οπως λενε και στο ταβλι

  5. ΒΡΕ ΝΙΑΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΑΒΛΙ ΜΑΖΙ.(ΠΛΑΚΩΤΟ) ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΚΑΙ ΔΕΎΤΕΡΟ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ.

    • Βρε οποτε θες ερχομαι,τεμπέλης ησουν τεμπελης εισαι. Και πλακωτο θα παίξουμε και φευγα. Σοβαρεψου μονο γιατι εμεις παμε για το δικο μας μεροκάματο και δεν κανουμε κακο στο δικο σας. Εσεις 1η του μηνος το χρημα πέφτει και πατε για εξτραδακια. Γι αυτο σεβασμος.

  6. Φημολογούμενες Μετακινήσεις σε Θέμα καθαρά Εσωτερικής Υπηρεσίας. Ας ετοιμάσουν της απολογίες τους για πειθαρχικω παράπτωμα και χρήματα να το πληρώσουν. Οι αλλοι κλαδη εργαζομένων που περνουν Μεταθέσεις και Αποσπασης ειναι Μ…..Λ….Σ.

  7. Τι να κανουν και οι ανωτεροι……τι να ελέγξουν. Βρηκαν υπηρεσια τπο κατάρρευση. Οι μισοί το παιζουν/////,οι αλλοι μισοι//////,αλλα τρεχουν σε………….χαχαχαχα ποτε εχει τουρνουα ταβλι;;;

  8. ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ
    ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ!!!
    ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ??
    Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ??

  9. Έχετε δίκιο,΄΄΄΄ είναι όλη μέρα καφέ και τάβλι τζαπα λεφτά, που να δείτε στον στρατό τι γίνεται αντί να πάνε να πολεμισουν και αυτοί καφέ πίνουν, όλη μέρα σταυροποδι στο κψμ, για να μην μιλήσω για αστυνομία κ λιμενικο που όλη μέρα γυρνάνε με τα 4*4 αντί να συλλάβουν έναν φανταστικό εγκληματία,,, απαράδεκτο!!! Είστε ούγκανοι κύριοι , υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που όσο λιγότερη δουλειά έχουν τόσο καλύτερα σημαίνει ότι κυλάει η ζωή η δική σας και των συνανθρώπων σας. Αλλά δυστυχώς έχουμε μάθει να εκτιμάμε ανθρώπους και πράγματα μόνο τις δύσκολες στιγμές. Φιλικούς χαιρετισμούς Ουγκ🦍

    • Ασε μεγαλε στο ατρατο δεν γινονται αυτα. Και στο φιναλε εμενα με ενοχλεις στη δουλειά μου. Παιξε ταβλι σκακι η οτι θελεις εαυ. Στη δουλεια μου για μπλεκεσαι; γιατι χτυπας τις τιμες,γιατι χαλας τη πιατσα; εσυ 1η του μηνος το μισθο θα το παρεις. Σεβασμος στη δικη μας τη δουλεια.

  10. Έμπειρα στελέχη που ξέρουν που να μεταβούν άμεσα και να διαχειριστούν καταστάσεις λέει ο πυροσβέστης και βλέπεις άρθρο της ίδιας ιστοσελίδας που έχει τίτλο : «Καταστράφηκε ολοσχερώς παραδοσιακό εστιατόριο στο Μαστιχάρι της Κω». Δηλαδή εάν ήταν στην θέση τους οι «‘ασχετοι» «ξένοι» πυροσβέστες της ηπειρωτικής Ελλάδας πόσο χειρότερη θα ήταν η καταστροφή; Τους ζητούν να πάνε στα 15 χιλιόμετρα από το σπίτι τους και γκρινιάζουν όταν οι άλλοι συνάδελφοί τους ξεσπιτώνονται 700 και 800 χιλιόμετρα για έρθουν στο νησί της Κω. Πυροσβέστες από την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία, με εκατονταπλάσια συμβάντα στην πλάτη και εμπειρία από επεμβάσεις σε όλη τη χώρα είναι υποδυέστεροι από τους ντόπιους που έχουν 100 συμβάντα όλο το χρονο στην καλύτερη περίπτωση. Η ΕΔΕ είναι μονόδρομος για αυτές τις δημόσιες δηλώσεις των καρεκλοκένταυρών

  11. Μιλατε για πυροσβεστες; εθστε σοβαροι; επαγγελματιες αλλου ειδους… ειναι και ερασιτεχνες πυροσβεστες. Χαλανε τη πιάτσα και τωρα ενοχληθηκαν.

  12. Ποιός σε χτυπάει ρε μεγάλε τη δουλειά σου;; τι δουλειά κάνεις και σου χτυπάει Πυροσβέστης τη δουλειά;; Παντελόνια φοράς;Άμα φοράς μίλα με ονόματα και ανέλαβε τις ευθύνες των λεγόμενων σου! Πές τι δουλειά κάνεις και ποιός σου χτυπάει τη δουλειά, τις τιμές κτλ.Αλλιώς κοκοκο και αδερφίστικά απο εδώ μέσα μόνο ξέρετε

  13. Εποχικέ την Διοίκηση την κρίνουμε στο τέλος και αυτοί που τραβάνε όλο το λούκι είναι οι Υπάλληλοι ..Στα συμβάντα πάνε οι υπάλληλοι..χειμώνα καλοκαίρι εποχικέ.. Γι’αυτό θα έπρεπε να έχεις μάθει (αν είσαι όντως εποχικός) ότι τις φωτιές και το μαμησι το τρώνε οι υπάλληλοι..Οποτε ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ . Βγήκατε όλες απο εδώ μέσα να μιλήσετε ανώνυμα και να κατακρίνετε συναδέλφους σας,αυτούς που σας μάθανε τη δουλειά

  14. επαγγελματίας ………… ειμαι και την δουλεια μιυ την χαλαει πυροσβέστης-……….. Τι δεν καταλαβαινεις. Αλλο το χομπι αλλο η δουλεια. Ισως να ξεκινησουμε τις καταγγελιες μηπως και μπει ταξη. Αλλα μη πουλατε πνευμα ηθικης οι ανηθικοι.

  15. Επαγγελματία ντεμεκ….. όταν μιλάς δεν θα μιλάς αόριστα και γενικά, εκτός και αν είσαι και εσύ απο τους ήρωες του πληκτρολογίου…..Μίλα συγκεκριμένα, τι δουλειά κάνεις και μετά πές ποιός σου χτυπάει τη δουλειά με ονόματα… Μάθατε όλοι οι «παντελονάτοι» κρυμμένοι πίσω απο ενα πληκτρολόγιο να βγάζετε χολή και να κράζετε

  16. Ποιοι μιλανε;;;; οι πυροσβεστες!!! Λες και ζουμε σε αλλη πολη εμεις. ταβλι,φραπες και ζελε στα μαλλια. Εντωμεταξυ να δίνουν προσφορες στο κοσμο χαλωντας δουλειες επαγγελματιων. Κριμα και αδικο. Αδελφε αστο η πυροσβεστης η …………

  17. ΠΡΟΣ ΕΔΕ ΧΘΕΣ.ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΕΜΠΕΙΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΌΜΙΟ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΒΉΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΣΑΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ .ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ . ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ «ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ» ,ΓΡΑΦΟΥΝ ,ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ .ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ .ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΠΟΧΙΚΕ;

  18. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΘΕΣΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ,ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ,ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΓΛΕΊΨΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΓΩΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΤΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ.

    • Αντε βρε παλι με τις απειλες. Επειδη ειμαστε εποχικοι απαγορευεται να εκφραζουμε την απογοητευαη μας. Τα γραπτα μενου,στις κλειστές πορτες που επελεξες στειλαμε μηνυματα. Και τι θα κανεις δηλαδή; θα μας κανεις ντα μονιμε ταβλαδορε; ντροπη της υπηρεσιας ειστε καποιοι

    • Μια ζωη τα ιδια και τα ιδια μολις πιεστεί καποιος αμεσως οι απειλες με τα μηνυνατα. Αληθεια ο διοικητης τα ξερει αυτα; δηλαδη αν στειλουμε καπου μηνυμα ειμαστε εκτεθημενοι να μας απειλούν; ημαρτον σε τι κοσκο ζουμε σε τι υπηρεσια υπηρετουμε. Τσιπα,χαθηκε η τσιπα.

  19. Επαγγελματιες……χωρις εναεξη χωρις ασφαλιστικο ταμειο….ερασιτεχνες πυροσβεστες με κανονικη ασφαλιση με χομπι το ταβλι… αυτους πληρωνουμε.

  20. Εσύ Εποχικέ δεν θα λερώσει κανείς τα χέρια του για σένα, γιατί τα ερπετά ξέρεις ότι χώνονται μόνα τους μέσα στο χώμα…. Και εσύ «Ντροπή » με το να μιλάς αόριστα και να κατηγορείς αόριστα δείχνεις πόσο σου αρέσουν τα ροζ … Και είστε πολλοί εδώ πέρα δυστυχώς .. Γιατί αν φορούσες πσντελόνια θα έλεγες κάνω αυτό το επάγγελμα,,τέλος..Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις(ελάχιστοι πια) που βγαίνουν μπροστά με ονοματεπώνυμα και παντελόνια ,γι’αυτό σεβασμός σε αυτούς ..
    Υ.Γ. Μάθατε να κοκορίζετε πίσω απο τα πληκτρολόγια ανώνυμα και νομίζετε ότι είστε και κάποιοι.. Άντε φάτε λίγο καλαμπόκι και καληνύχτα σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ