ΝΕ ΠΑΣΟΚ: Η Κοινωνική Κατοικία είναι η λύση στο ακριβό κόστος στέγασης

7
706

Η Κοινωνική Κατοικία είναι η λύση στο ακριβό κόστος στέγασης.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πρωτοπόρησε και επεξεργάστηκε ήδη από τον χειμώνα ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της πρόσβαση των νέων, των φοιτητών και των οικογενειών σε φθηνή στέγη.

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό, το κόστος για τη στέγαση έχει γίνει ακριβότερο κατά 32,5% μέσα σε έναν χρόνο, οι αυξήσεις στις τιμές ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών φτάνουν μέχρι και 22%, ενώ το διαθέσιμο απόθεμα φοιτητικών κατοικιών μειώθηκε σημαντικά, κατά 25% σε σχέση με πέρυσι, ιδιαίτερα σε δημοφιλείς τουριστικά πόλεις.

Αυτοί που αναμφίβολα πλήττονται με ιδιαίτερη σφοδρότητα είναι τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα και η νέα γενιά.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσιάζει σήμερα μια δέσμη άμεσων, αλλά και μακροπρόθεσμων μέτρων, αξιοποιώντας την εμπειρία άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Πορτογαλία.

Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, προτείνεται να κατασκευασθούν χιλιάδες κατοικίες, που θα διατίθενται με χαμηλό ενοίκιο σε νέους και οικογένειες. Έτσι θα δημιουργηθεί σταδιακά ένα δημόσιο αποθεματικό κοινωνικών κατοικιών.

Παρέχοντας κίνητρα, όπως είναι φορολογικές ελαφρύνσεις αλλά και χρηματοδότηση του κόστους ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης, ιδιοκτήτες κενών κατοικιών, θα ενθαρρυνθούν και θα δεσμευτούν να τις διαθέτουν στη συνέχεια, για μακροχρόνια ενοικίαση σε προσιτές τιμές.

Για το οξύ πρόβλημα της φοιτητικής στέγης, προτείνεται να κατασκευαστούν νέες φοιτητικές εστίες.

Στην δέσμη άμεσων μέτρων περιλαμβάνονται:

– Η διεύρυνση της επιδότησης ενοικίου με κοινωνικά κριτήρια.
– Το πρόσθετο επίδομα σε κάθε φοιτητή, που σπουδάζει σε πόλη κύριου τουριστικού προορισμού.
– Η επαναφορά της έκπτωσης φόρου ενοικίου, για τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους.

Διαβάστε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την Κοινωνική Κατοικία και καταθέστε ιδέες, προτάσεις, καλές πρακτικές και ανάγκες σε τοπικό επίπεδο, μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα του κόμματος https://digitalsociety.gr/koinoniki-katoikia

 

Για τη Ν.Ε. Βορείων Δωδεκανήσων

Ο Γραμματέας                                                                    Ο Υπ. Επικοινωνίας

Μιχάλης Χατζηγιακουμής                                                    Αντώνης Ζαμάγιας

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μαλιστα.Αυτή την τρομερή ιδέα θέλανε να κλέψουν γιαυτό παρακολουθούσαν τον Ανδρουλακη τελικά.

  2. Μολις ανεβη στον πρωθυπουργικό θώκο την κάνει ΓΑΡΓΑΡΑ. Εν τω μεταξύ τα ΒΟΔΙΑ τον έχουνε ψήφιση, τον έχουν αναδείξει και στο κατόπιν χτυπούν την καυκάλα τους και τον βρίζουν. Και στις επόμενες εκλογές άντε μιά από τα ίδια.

  3. Πες τα προεδρε! Η συγκεκριμένη είναι πρόταση του κόμματος καιρό τώρα! Όλοι οι άλλοι στον κοσμο τους

  4. …είπε ακόμα ένας βαθύπλουτος πολιτικός για να μαζέψει ψηφουλάκια απο τον φουκαριάρη έλληνα.

  5. Επειδή όλοι έχουμε πονηρεψει με τα κόμματα,
    ενα σωρό επιδόματα πληρώνουμε στους Πακιστανούς θέλετε να τους δώσετε και δωρεάν σπίτια?

  6. Κοινωνική κατοικία έπειτα από την εξαφάνιση των ιδιοκτητών ακινήτων μέσω χρηματιστηρίου και Σημίτη, μέσω ΓΑΠ, λεφτά υπάρχουν και μνημονίων.Τωρα που έγιναν και κολαουζο του ΣΥΡΙΖΑ, άντε γειά κατακαημενο ΠΑΣΟΚ.Υπηρχε μία ελπίδα για τον Ανδρουλάκη αλλά κάηκε νωρίς.Μεταβατικος όπως σας είχα ξαναπεί.Το παιδί δεν τό έχει.Κριμα σε όσους πίστεψαν ότι αξίζει.Το απόλυτο επικίνδυνο τίποτα.Καληνυχτα ΠΑΣΟΚ…..Ουστ κ@πρ@σκ@λ@……

  7. Που έχασαν οι ιδιοκτήτες βρε αδέλφια? Ψάξε σε όλο το νησί, αν βρείς σπίτι να ενοικιάσεις, χαιρέτα με. Και εννοώ με ανθρώπινο μίσθωμα, 250, 300 άντε 350 ευρώ, γκαρσονιέρα. Για μεγαλύτερα θες ένα μισθό, έτσι? Άσε το συμβόλαιο (αντίγραφο στην εφορία) με εικονικό μίσθωμα 100 – 150 ευρώ και στο χέρι 500!!! Ήρθε και το AirB&B. Λοιπόν να κόψουμε την κλάψα όλοι μας. Ο μικρός εγγονός μου σπουδάζει στην Κέρκυρα. Έδινε για ενα στούντιο 20 τ.μ. με ένα παράθυρο και η πόρτα στον δρόμο, 350 ευρώ black. Ο αλήτης το Πάσχα τον πέταξε έξω γιατί το είχε δώσει AirB&B, το ίδιο έγινε και σε πολλούς άλλους φοιτητές στο νησί των Φαιάκων, μάλιστα. Ποιά πολιτική παράταξη και ποιά Κυβέρνηση έχει τα κότσια (ούμπαλα) να ελέγξει και να επιβάλει την Κοινωνική Κατοικία, μπούρδες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ