Β. Καλοπήτας: Καμία ουσιαστική μέριμνα από την κυβέρνηση για τα νησιά που μαστίζονται από την ακρίβεια

0
53

Β. Καλοπήτας: Καμία ουσιαστική μέριμνα από την κυβέρνηση για τα νησιά που μαστίζονται από την ακρίβεια

 

Μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση των μέτρων κατά της ακρίβειας, καθίσταται πλέον σαφές ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για άμεσες στοχευμένες παρεμβάσεις που θα απορροφήσουν το αυξημένο ενεργειακό κόστος, είναι επιτακτική.

Οι δε νησιωτικές πολιτικές για την ανακούφιση των κατοίκων των μικρών κυρίως νησιών όπου η ακρίβεια καλπάζει, απουσιάζουν και αυτή τη φορά από τα γενικά και ανεπαρκή μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η επιδότηση των καυσίμων για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή και που για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 50 ευρώ και 30 ευρώ για τους ιδιοκτήτες δικύκλων, μόνο ως μέτρο στήριξης δεν μπορεί να εκληφθεί, αφού λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις τιμές της αμόλυβδης σε αυτές τις περιοχές ακόμα και με την επιδότηση η τιμή ανά λίτρο είναι κοντά ή και παραπάνω από τα δύο ευρώ.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής έγκαιρα και υπεύθυνα έχει προτείνει για την ουσιαστική στήριξη των νοικοκυριών μεταξύ άλλων τα εξής:

 

  • Πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής,

 

  • Φορολόγηση των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών,

 

  • Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά,

 

  • Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα,

 

  • Αύξηση του κατώτατου μισθού και

 

  • Ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Τα καθυστερημένα μέτρα κατά της ακρίβειας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση υπολείπονται σημαντικά από αυτά που έλαβαν εγκαίρως άλλα ευρωπαϊκά κράτη και δεν βοηθούν στην ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών που έχουν κυριολεκτικά γονατίσει από τις επιπτώσεις της ακρίβειας.

Την ίδια ώρα, η αδυναμία λήψης ουσιαστικών μέτρων κάλυψης του αυξημένου κόστους παραγωγής από την κυβέρνηση οδηγεί σε αδυναμία παραγωγής από τους αγρότες και δημιουργεί κινδύνους εν μέσω του πολέμου για την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας.

Καλούμε την κυβέρνηση να υιοθετήσει άμεσα τα μέτρα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για ουσιαστική στήριξη των αδυνάμων πολιτών οι οποίοι ολοένα και αυξάνονται με υπαιτιότητα της κυβέρνησης που βυθίζει στην ένδεια την κοινωνία με την αδυναμία της να λάβει ουσιαστικά μέτρα κάλυψης των αυξημένων αναγκών των ελληνικών νοικοκυριών.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ