Δικηγορικός Σύλλογος Κω για εισβολή στην Ουκρανία: Κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανόνων δικαίου

10
1133

 

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Ο δικηγορικός κόσμος, από την πρώτη στιγμή της Ρωσικής εισβολής, θεώρησε ότι δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος στην κατάφωρη αυτή παραβίαση των διεθνών κανόνων δικαίου.

Συγκάλεσε άμεσα τα θεσμικά του όργανα και δια της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

  1. Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και είναι απερίφραστα καταδικαστέα. Η δια της βίας παραβίαση των συνόρων ανεξαρτήτων κρατών και η, συνεπεία αυτής, προσπάθεια αναθεώρησής τους , αποτελεί παράνομη πράξη, η οποία θα πρέπει να ιδωθεί υπό το πρίσμα του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών.

Ήδη δε, οι εκπρόσωποι μας στα ευρωπαϊκά όργανα, μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Ολομέλειας, έχουν λάβει θέση σε αυτή την κατεύθυνση.

  1. Tο δικηγορικό σώμα καλεί τη διεθνή κοινότητα και τους διεθνείς οργανισμούς να παρέμβουν λυσιτελώς για την άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας και την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Παράλληλα δε, να λάβουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ορθή διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης, των μεταναστευτικών ροών και των συνεπειών, που η πολεμική αυτή σύγκρουση επιφέρει.

  1. Η Ευρώπη, για μία ακόμη φορά, γίνεται πεδίο πολεμικών συγκρούσεων, που θα επιφέρουν ιδιαίτερα δυσμενείς συνέπειες σε όλους τους λαούς της, απροσδιόριστες σήμερα ως προς την έκταση και έντασή τους. Η Ιστορία, ως φαίνεται, δεν ήταν διδακτική για κάποιους.
  2. Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας, στα πλαίσια του θεσμικού τους ρόλου, θα αναπτύξουν σχετικές πρωτοβουλίες.

 

Εμείς ως Δικηγορικός Σύλλογος Κω, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε αντίθετη προς την έννομη τάξη ενέργεια, απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται και περιμένουμε εναγωνίως να πρυτανεύσουν οι φωνές της ειρήνης και της δημοκρατίας έναντι των δικτατόρων του κόσμου μας.

 

Κως 27 Φεβρουαρίου 2022

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω

 

Μανώλης Χατζηάμαλλος

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτό που παίρνει θέση και ο δικηγορικός σύλλογος με ξεπερνάει…..ας μαζευτούμε λίγο πια…ούτε για την Κύπρο δεν έχουν πάρει θέση.

    • ΝΤΟΥΓΚΙΝ (ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ)«ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ. Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ. ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΣΜΟ, ΤΟ GRADE RESET, ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΔΟΣΗ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΛΙΤ»
      https://indobserver.gr/

      • Μήπως θυμάσαι τους σταυροφόρους σε ποιανού το όνομα έσφαζαν γυναικόπαιδα? Και ένας ΣΑΛΑΝΤΙΝ φάνηκε ανώτερος όλων αυτών των μασκαράδων. Μήπως θυμάσαι την πρώτη άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204 ποιοι την κάνανε και ποιανού το ΟΝΟΜΑ εκμεταλλεύτηκαν? Τώρα σαν ΠΟΥΤΙΝΙΣΤΗΣ που είσαι, μέτρα τα αθώα παιδάκια θύματα. Το δικό σου παιδί – αν εχεις – φαντάζομαι είναι στην σιγουριά του. Τελειώνω λέγοντας πως ΟΛΕΣ οι πλευρές είναι ΒΡΩΜΙΚΕΣ.

  2. Κάθε μέρα θα βγάζουν;Ούτε οι Κύπριοι δε βγάζουν για την Κύπρο!Το πιο πιθανό να βγάλουν για τη Ρωσία!Πολλές οι καταθέσεις…

    • Ναι καθε μερα να βγαζουν για την Κυπρο που τους πηρε η λυπη για την Ουκρανια. Οσο για τις καταθεσεις… φετος που δε θα δειτε Ρωσο τουριστα ουτε με τηλεσκοπιο και θα στεγνωσει το αντερο σας να δουμε τι ανακοινωσεις θα βγαζετε. Βγαζουν ολοι ανακοινωσεις βγαζουν και οι Ελληνες… που τους ταιζουν οι Ρωσοι.

  3. -Τα FRIEKORPS ήταν παραστρατιωτικα ναζιστικά τάγματα της Γερμανίας στον Β’παγκοσμιο πόλεμο,τα αγαπημένα παιδιά του ΧΙΤΛΕΡ, τα παιδιά για τις πιο δύσκολες αποστολές…..
    -Στην Ουκρανία τα παραστρατιωτικα τάγματα AZOF UKRAINE,που ανήκουν και συνεργάζονται με τον Ουκρανικό στρατο, ειναι ναζιστικά και στις στολές τους φέρουν τα σήματα των FRIEKORPS….

    • Κι αμα αυτοι θελουν να εχουν ναζιστικη κυβερνηση εσυ ποιος εισαι που θα τους πεις τι θα κανουν; Αυριο μεθαυριο με την ιδια δικαιολογια θα μπουκαρει κανενα σωτηριο γειτονικο κρατος κι εδω να μας σωσει δηλαδη;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ