Απίστευτη τουρκική πρόκληση – Παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον Νίκο Χαρδαλιά σε Αγαθονήσι, Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι

5
3558

Σήμερα Κυριακή πρωί θα βρίσκεται στην Κω και θα επισκεφτεί την Ταξιαρχία, το πολεμικό «Αντωνίου» και το φυλάκιο Σκανδαρίου

Απίστευτο θράσος στο Αιγαίο επιδεικνύουν για ακόμα μια φορά οι Τούρκοι, προχωρώντας αυτή τη φορά στην παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Νίκο Χαρδαλιά στο Ανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα πάνω από Αγαθονήσι, Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, επέβαινε σε ελικόπτερο στο Ανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα σε θέση πάνω από το Αγαθονήσι, όταν στο ασύρματο υπήρξε κλήση κατά το οποίο οι Τούρκοι ανέφεραν «βρίσκεστε σε τουρκικό Fir» και τονίζοντας ότι το ελληνικό ελικόπτερο «πετάει σε αποστρατικοποιημένη περιοχή».

Η απάντηση των Ελλήνων πιλότων στους Τούρκους ήταν άμεση, λέγοντας ότι το ελικόπτερο βρίσκεται εντός του ελληνικού FIR.

Σημειώνεται ότι ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, βρέθηκε σήμερα, Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022, σε ακριτικά νησιά και μικρονησίδες στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο υλοποίησης τετραήμερου προγράμματος επισκέψεων σε Σχηματισμούς, Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων στο κεντρικό, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο Πέλαγος.

Ο κ. Χαρδαλιάς, ξεκίνησε τις σημερινές επισκέψεις από τη Σάμο. Επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής και το Επιτηρητικό Φυλάκιο «ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ», όπου ενημερώθηκε για την αποστολή, τα κύρια έργα και τις τρέχουσες δραστηριότητές τους. Επίσης, κατά την παραμονή του στο νησί, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλειο Πανουράκη, τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη και τον Αντιδήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Βασίλειο Βαλκαμλή.

Το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και η Καλόλιμνος ήταν οι επόμενοι σταθμοί του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, όπου επισκέφθηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια «ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ», «ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙΟΥ» και «ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ», αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, ενημερώθηκε για την αποστολή τους, επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις – υποδομές τους και συνομίλησε με το προσωπικό.

Ενδιάμεσος σταθμός του κ. Χαρδαλιά οι Αρκιοί, όπου συναντήθηκε με τον Στρατεύσιμο Οπλίτη Ιατρό, ο οποίος έχει τοποθετηθεί για την κάλυψη των αναγκών στο Περιφερειακό Ιατρείο του ακριτικού νησιού. Επίσης, συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Πάτμου κ. Ελευθέριο Κοκκώνη, τον μικρό Μιχαήλ – Άγγελο (ο ένας εκ των δύο μαθητών του Δημοτικού Σχολείου), καθώς και με κατοίκους του οικισμού.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στην Κάλυμνο, όπου επισκέφθηκε την έδρα του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων και ενημερώθηκε από τον Διοικητή του για την ιστορία, την αποστολή και τις τρέχουσες επιχειρησιακές – εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Συντάγματος. Ακολούθως, μετέβη στο Μνημείο των τριών Πεσόντων εν ώρα καθήκοντος Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια και κατέθεσε στεφάνι σε ένδειξη μνήμης και τιμής στους Ήρωες. Τη μικρή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος, οΑντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Ευστρατίου,ο Δήμαρχος Καλύμνου κ. Δημήτριος Διακομιχάλης, ο Έπαρχος Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου κ. Εμμανουήλ Μουσελλής, ο Διοικητής της 80 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής Ταξίαρχος Τριαντάφυλλος Θεοδόσιος, καθώς και οι Διοικητές Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας της Καλύμνου, με τους οποίους νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει συνάντηση.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, από τον χώρο του Μνημείου των Ηρώων Πεσόντων, στην Κάλυμνο, δήλωσε:

«Η εθνική μας κυριαρχία» είναι αδιαπραγμάτευτη. Και αυτό είναι το μήνυμα προς όλους. Η δική τους θυσία, το δικό μας στοίχημα ευθύνης, αφοσίωσης, καθήκοντος, ο δικός μας φάρος εθνικής υπερηφάνειας. Αθάνατοι». Στην Ψέριμο, τελευταίο σταθμό των σημερινών επισκέψεων, ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε με τους στρατεύσιμους Οπλίτες Ιατρούς, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί για την κάλυψη των αναγκών στο τοπικό Περιφερειακό Ιατρείο. Επίσης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο ομώνυμο Επιτηρητικό Φυλάκιο του νησιού. Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης

Από την επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νικολάου Χαρδαλιά στην Κάλυμνο-Ψέριμο (video)

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του  Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Χαρδαλιά σε έδρες Σχηματισμών, Μονάδων και Επιτηρητικών Φυλακίων του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σήμερα Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 επισκέφτηκε την Κάλυμνο.

Στις 1.30 το μεσημέρι αφίχθηκε στο αεροδρόμιο της Καλύμνου.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε την έδρα του  5/42 ΣΕ όπου συναντήθηκε με το προσωπικό του Συντάγματος αλλά και τις Τοπικές Αρχές.

Μετά το 5/42 ΣΕ προσήλθε στο Μνημείο ηρώων πεσόντων Αξιωματικών ΠΝ στα Ίμια,όπου κατέθεσε στεφάνι.

Ακολούθως με σκάφος του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ μετέβη στον οικισμό της Ψερίμου, όπου συναντήθηκε και με τους οπλίτες Ιατρούς που στελεχώνουν το Περιφερειακό ιατρείο  και στη συνέχεια στο Ομώνυμο Επιτηρητικό Φυλάκιο του νησιού.

Αύριο Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022:

Στην Κω: Στρατηγείο 80ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, Παράκτιο Περιπολικό Πολεμικού Ναυτικού «ΑΝΤΩΝΙΟΥ» και Επιτηρητικό Φυλάκιο «ΣΚΑΝΔΑΡΙΟΥ»

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς από την άφιξη του Ν.Χαρδαλιά στο Αεροδρόμιο Καλύμνου.

Ν.Χαρδαλιάς από το μνημείο στην Κάλυμνο των πεσόντων Αξιωματικών ΠΝ στα Ίμια: Η δική τους θυσία,ο δικός μας φάρος εθνικής υπερηφάνειας. Αθάνατοι». (video)

Τη σημερινή επίσκεψη το νησί της Καλύμνου και πριν αναχωρήσει για Ψέριμο, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς  την ολοκλήρωσε με μία σεμνή και συγκινητική τελετή. Στο μνημείο των 3 πεσόντων Αξιωματικών ΠΝ στην κρίση των Ιμίων ο Υφυπουργός κατέθεσε στεφάνι σε ένδειξη μνήμης και τιμής στους Ήρωες. Στη σεμνή αυτή τελετή  παρόντες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου & Αστυπάλαιας κ.κ. Παΐσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου,ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτριος Διακομιχάλης, ο Έπαρχος Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου Εμμανουήλ Μουσελλής, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Τριαντάφυλλος Θεοδόσιος,, ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κατερίνα Εμμανουήλ καθώς και οι Διοικητές Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας της Καλύμνου, με τους οποίους νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει συνάντηση.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε σε όλες τις επισκΈψεις του ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων(ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, από τον χώρο του Μνημείου των Ηρώων Πεσόντων, στην Κάλυμνο, δήλωσε:

«Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη. Και αυτό είναι το μήνυμα προς όλους. Η δική τους θυσία, το δικό μας στοίχημα ευθύνης, αφοσίωσης, καθήκοντος, ο δικός μας φάρος εθνικής υπερηφάνειας. Αθάνατοι».

Δείτε το video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκίνησε τις σημερινές επισκέψεις από τη Σάμο.

Επισκέφτηκε το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και την Καλόλιμνο που ήταν οι επόμενοι σταθμοί του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, όπου επισκέφθηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια «ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ», «ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙΟΥ» και «ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ», αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, ενημερώθηκε για την αποστολή τους, επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις – υποδομές τους και συνομίλησε με το προσωπικό.

Ενδιάμεσος σταθμός του Υφυπουργού οι Αρκιοί, όπου συναντήθηκε με τον Στρατεύσιμο Οπλίτη Ιατρό, ο οποίος έχει τοποθετηθεί για την κάλυψη των αναγκών στο Περιφερειακό Ιατρείο του ακριτικού νησιού.

Στο αεροδρόμιο Κάλυμνο,αφίχθηκε στις 1.30 το μεσημέρι

Στη συνέχεια επισκέφτηκε την έδρα του  5/42 ΣΕ και ενημερώθηκε από τον Διοικητή του για την ιστορία, την αποστολή και τις τρέχουσες επιχειρησιακές – εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Συντάγματος. Επίσης συναντήθηκε με τις τοπικές πολιτικές Αρχές στην έδρα του 5/42 ΣΕ

Ακολούθως, μετέβη στο Μνημείο των τριών Πεσόντων Αξιωματικών ΠΝ στην κρίση των Ιμίων.

 

Στην Ψέριμο, τελευταίο σταθμό των σημερινών επισκέψεων, ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε με τους στρατεύσιμους Οπλίτες Ιατρούς, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί για την κάλυψη των αναγκών στο τοπικό Περιφερειακό Ιατρείο. Επίσης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο ομώνυμο Επιτηρητικό Φυλάκιο του νησιού.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τόλμησαν να κάνουν τετοιο χουνέρι στο Χαρδαλιά?????? αλήθεια τωρα, ξοδεψαν καυσιμα για να παρενοχλήσουν αυτον τον άνθρωπο????

  2. Κατά τα άλλα ανοίξαμε την τουριστική γραμμή για να τους στείλουμε τουρίστες. Μας στέλνουν ελάχιστους τουρίστες και τους στέλνουμε εκατοντάδες που ψωνίζουν από εκεί και καταστρέφουν το ντόπιο εμπόριο. Ας το σκεφτούν ξανά οι υπεύθυνοι γιατί μόνο καλό στους τουριστικούς πράκτορες θα κάνουν.

  3. Γιατί το Αιγαίο είναι πλέον τουρκικό… Είναι υπουργός εθνικής αμύνης της Τουρκίας ο χαρδαλιας….. Είδατε κανένα ελληνικό μα τον συνοδεύει??

  4. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΡΙΧΝΑΝ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ. ΕΝΑΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΔ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ, ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΡΙΧΝΟΗΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΜΑΣ. ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΒ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΟΗΥΝ,
    ΚΟΤΕΣ ΔΕΙΞΑΤΕ ΓΙ;Α ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΙ ΡΟΛΟ ΤΡΑΒΑΤΕ. ΗΤΘΕ ΕΔΩ Ο ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ