«Η ζωή κατοίκου της Τήλου αυτή τη στιγμή κινδυνεύει» – Επιστολή αγωνίας συλλόγου γονέων

0
8455

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΛΟΣ 2-2-2017

ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & ΛΥΚΕΙΟΥ

ΤΗΛΟΥ

ΠΡΟΣ: 1) Γραφείο Πρωθυπουργού

2) Β΄ ΔΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ

Υπόψη κ. Ιορδανίδου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1) Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου

Η ζωή κατοίκου της Τήλου αυτή τη στιγμή κινδυνεύει. Έχει καρδιακό πρόβλημα , βηματοδότη και βρίσκεται αβοήθητος στο Ιατρείο της Τήλου περιμένοντας το αυριανό καράβι για Ρόδο.

Για άλλη μια φορά η Τήλος είναι χωρίς γιατρό. Η αγροτικός γιατρός έφυγε και το νησί καλύπτεται από στρατιωτικό γιατρό , ο οποίος δηλώνει ότι δεν έχει καμία εμπειρία διότι μόλις τελείωσε το Πανεπιστήμιο και επιπλέον δεν έχει καν δικαίωμα συνταγογράφησης. Για άλλη μια φορά προσευχόμαστε να σωθεί ο συνάνθρωπος μας.

Το Δεκέμβριο η κα Ιορδανίδου είχε δεσμευτεί στην εκπομπή του κου Χαριτάτου ότι δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση της κας Μαλισιόβα, η οποία ενώ εδώ και δύο χρόνια κατέχει τη θέση της Γενικής Διευθύντριας , απουσιάζει από το νησί. Η κα Ιορδανίδου είχε δεσμευτεί ότι επιτέλους θα λυθεί αυτό το πρόβλημα. Αντί αυτού, ενημερωθήκαμε ότι η σύμβαση της κας Μαλισιόβα ανανεώθηκε, φτάσαμε στο Φεβρουάριο κι ακόμη η Τήλος χωρίς γιατρό βρίσκεται στο έλεος της απάνθρωπης πλέον δυσλειτουργίας του συστήματος υγείας , με τους κατοίκους του νησιού να προσπαθούν να παίξουν το ρόλο του Γιατρού-αυτό το παιχνίδι, θυμόμαστε το παίζαμε παιδιά, που να φανταστούμε ότι θα κάνουμε το ίδιο και ενήλικες με πραγματικούς ασθενείς σε ένα εγκαταλελειμμένο ιατρείο-να προσπαθούν να βρουν μόνοι τους τις διαδικασίες προκειμένου να ενημερωθεί το ΕΚΑΒ και να μεταφερθεί ο ασθενής στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Πότε επιτέλους θα γίνει κατανοητό ότι η Τήλος είναι ένα ακριτικό νησί? Ότι ένα νησί δεν έχει δρόμους και ότι εξαρτόμαστε από τον καιρό και από τα δρομολόγια των καραβιών προκειμένου να πάμε στο Νοσοκομείο της Ρόδου? Ότι ζούμε εδώ με τις οικογένειες και τα παιδιά μας? Ότι αγαπάμε τους ανθρώπους μας και δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι θα τους χάσουμε επειδή δεν έχουν καν τη δυνατότητα να εξεταστούν από ένα γιατρό? Ευχόμαστε να μη νιώσετε ποτέ το συναίσθημα να βλέπετε τον άνθρωπο σας ανήμπορο και να μην μπορείτε να του προσφέρετε το δικαίωμα στη ζωή…

Είναι ξεκάθαρο πια ότι δεν ενδιαφέρεστε για τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας. Περιμένουμε υπομονετικά, τρομοκρατημένοι πάνω από 2 χρόνια. Προφανώς πληρώνουμε το τίμημα ότι θεωρούμαστε Πρωτοποριακό Νησί και σας έχουμε αποδείξει ότι χωρίς Γιατρό και χωρίς καράβι δύο χρόνια , ακόμη είμαστε ζωντανοί.

Σας υπενθυμίζουμε ότι εκτός από τις δικές μας ζωές βάζετε σε κίνδυνο και τις ζωές προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στο Πρότυπο Κέντρο Φιλοξενίας με τις οικογένειες τους.

Κι επειδή δεν υπάρχει πλέον καμία ανοχή και αρνούμαστε να θυσιάσουμε τις ζωές μας στο βωμό της παράλογης πλέον αναλγησίας, σας ενημερώνουμε ότι θα προβούμε σε κατάληψη των Σχολείων μέχρι να έρθει επιτέλους ένας εξειδικευμένος γιατρός στην Τήλο. Οι μοναδικές διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις που έχουμε είναι ή να πεθάνουμε ή να εγκαταλείψουμε το νησί. Το σίγουρο είναι ότι έτσι δεν μπορούμε να ζήσουμε!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ