ΟΒ ΚΚΕ Κω: Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Ιπποκρατικής Κω έχει φτάσει σε εξευτελιστικό σημείο

11
5573

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Κω του  ΚΚΕ

 

 

Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Ιπποκρατικής Κω έχει φτάσει σε εξευτελιστικό σημείο.

Η τελευταία εξέλιξη  με τις  ακτινογραφίες και τις αξονικές να  αποστέλλονται στο «Αττικόν» και στο «Θριάσιο»  λόγω υποχρεωτικής άδειας του μοναδικού ακτινολόγου του Νοσοκομείου, προστίθεται  στην έλλειψη πνευμονολόγου εν καιρώ πανδημίας,στην λειτουργία του εμβολιαστικού  κέντρου  μέχρι πρότινος σε αντίσκηνο και τώρα σε containers ,  στις ελλείψεις και άλλων ιατρικών ειδικοτήτων, νοσηλευτών, διοικητικού προσωπικού όσο και τεχνολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμων.

Η υποτιθέμενη λύση που ανακοινώνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου να στέλνονται  διαδικτυακά οι εξετάσεις είναι στάχτη στα μάτια των κατοίκων του νησιού που  αναγκαστικά θα απευθυνθούν  στα ιδιωτικά ακτινολογικά βάζοντας το χέρι στην άδεια τσέπη για να εξεταστούν.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες  που ενώ   αγνοεί επιδεικτικά τα αιτήματα των γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων   για την άμεση κάλυψη των κενών, τα φορτώνει όλα στην ατομική ευθύνη ,εμπορευματοποιεί παραπέρα την Υγεία και ενισχύει συνεχώς την ιδωτική επιχειρηματική δράση στον χώρο μειώνοντας δραστικά  τις δημόσιες δαπάνες και την πρόσβαση  του λαού σε σύγχρονες ,δημόσιες ,δωρεάν δομές υγείας .

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει με τις ζωές των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού .

Χωρίς καμία καθυστέρηση και «ήξεις αφήξεις»

Να καλύψει τώρα όλα τα κενά στο νοσοκομείο της Κω και στα ΚΥ Κω και Αντιμάχειας  με μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων για να ανταπεξέλθει το Νοσοκομείο και το προσωπικό του στις  αυξημένες ανάγκες από την πανδημία τόσο στην νοσηλεία όσο και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας υγείας εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

 

1/7/2021

 

 

 

 

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο και θέλουμε τουριστες να μας επισκεφθούν νομιζω οτι ολοι οι φορείς του νησιου ξενοδοχοι εστιατορες Δήμος αγροτες μελισοκομοι απαντες να βοηθησουμε το νοσοκομείο γιατι απο το κράτος δεν βλεπω ΦΩΣ.

    • Έχουν πιάσει μερικά στασίδια στην βουλή και παρακαλάνε τον ΘΕΟ?!?!?! μην γίνει καμιά στραβή,τύπου ΣΥΡΙΖΑ, και βγούνε εξουσία. Οπότε ομιλούν και εκφραζονται εκ του ασφαλούς. Και μυαλά? Άσε γιατί θα παρεξηγηθουν.

  2. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΩ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΩ ΚΡΙΜΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΑ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ .

    • Εσένα μάλλον φίλε μου το πρόβλημα σου ειμαι εγώ και οχι το νοσοκομείο.Εαν θέλεις αφου αφήσεις την ανωνυμία στην άκρη να κάνουμε μια κουβέντα για το νοσοκομείο και οχι για το πραγματικό σου πρόβλημα γιατί αυτο δεν αφορά τον κόσμο. Επειδή γνωρίζω ποιος εισαι σου λέω οτι περιμένω την προσκληση σου για την συζήτηση.

      Ευχαριστώ πολύ!!!!

  3. ΕΧΕΙ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η Τ.Ο.ΚΚΕ. ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΞΟΝΙΚΗ .ΟΥΤΕ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΜΕΣΩΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΟΧΙ. Η ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ,ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΝΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.ΑΛΛΟ ΧΡΗΣΙΜΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΛΛΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

    • Η τηλεϊατρική εφαρμόστηκε για να υποστηριχθούν τα απομακρυσμένα -άγονα περιφερικα ιατρεία. Τα νοσοκομεία οφείλουν να έχουν γιατρούς και όχι να γνωματευουν τις αξονικές μέσω we transfer. Μην παρουσιάζετε την παταγώδη αποτυχία ως επίτευγμα .Αντι να ζητήσετε γιατρούς από την ΥΠΕ ,έχετε γεμίσει τους διαδρόμους του νοσοκομείου με χαρτιά,με οδηγιες προς τους εφημερευοντες, να καλειται ο ιδιώτης-θεραπων γιατρός του ασθενούς και προφανώς να επιβαρύνεται και με το κόστος.

  4. Το ΚΚΕ τα έχει μπερδέψει.Δημοκρατία έχουμε δεν μπορεί κανείς να υποχρεώσει κανέναν που θα πάει να δουλέψει.Δεύτερο για μια χώρα με τον πληθυσμό της Ελλάδας έχουμε υπερπληθώρα γιατρών.Το κακό είναι ότι έχουμε χιλιάδες νησιά .Δεν μπορεί κάθε νησί να έχει νοσοκομείο .Λύση είναι μόνο να έχουμε άμεση μεταφορα.Είναι δυνατόν να πετύχουμε αυτό.Το να κάνουμε 200 νοσοκομεία και άλλους 20000 γιατρούς δεν κάνουμε τίποτα.

    • Ερώτηση προς γνωστό ////// που έχει καβαλήσει το καλαμι: Τι συντελεστής ΦΠΑ μπαίνει στις ιατρικές πραξεις και τι στις λογιστικές ;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ