ΣΧΟΛΙΟ ΟΒ ΚΩ της ΚΝΕ Για το κλείσιμο σχολείων του νησιού λόγω covid-19

1
269

ΣΧΟΛΙΟ ΟΒ ΚΩ ΤΗΣ ΚΝΕ

Για το κλείσιμο σχολείων του νησιού λόγω covid-19

 

Ήδη από την πρώτη εβδομάδα μετά το νέο άνοιγμα των σχολείων, 5 σχολεία του νησιού μας (Γυμνάσιο Κεφάλου, 1ο και 2ο Λύκειο Κω, 1ο & 6ο Δημοτικό Κω) έκλεισαν ξανά την Παρασκευή 14/5/21 και την Δευτέρα 17/5/21. Παράλληλα 4 τμήματα της Β’ Λυκείου στο 1ο και στο 2ο Λύκειο της πόλης βρίσκονται σε 14ημερη καραντίνα λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Όλη αυτή η ταλαιπωρία μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν από την αρχή της χρονιάς είχαν εφαρμοστεί τα αιτήματα για ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως την πρόσληψη καθηγητών, αξιοποίηση ελεύθερων χώρων και μείωση των μαθητών ανά τμήμα για την αποσυμφόρησή τους.

Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση που από την αρχή της χρονιάς ανοιγοκλείνει τα σχολεία με μοναδικά μέτρα προστασίας την αυτοδιάγνωση, τη μάσκα και τα ανοιχτά παράθυρα, την ίδια στιγμή που λείπει προσωπικό καθαριότητας και οι τάξεις είναι γεμάτες παιδιά -συχνά άνω των 20-25. Όμως, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες τα self-test θεωρούνται κόστος και από αυτή την εβδομάδα μειώνεται ο απαιτούμενος αριθμός τους σε 1 ανά βδομάδα!

Επειδή όμως η κυβέρνηση ακολουθά τον νόμο του χρήματος και της κερδοφορίας, εύλογα μας γεννιέται ερωτήματα όπως τι θα γίνει με την τουριστική σεζόν που άνοιξε ή πώς θα εξασφαλιστεί η ασφαλής πραγματοποίηση των Πανελλαδικών εξετάσεων τον Ιούνη;

Η ΚΝΕ απαιτεί,

  • Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας όλη της εκπαιδευτικής κοινότητας! Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ, συχνές απολυμάνσεις σε τάξεις και κοινόχρηστους χώρους, και προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας.
  • Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και ενίσχυση των εμβολιαστικό κέντρων με το απαραίτητο προσωπικό και κατάλληλους χώρους.
  • Να προχωρήσει άμεσα ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

Οργάνωση Βάσης Κω της ΚΝΕ
17/05/21

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και εμείς απαιτούμε να μας απαλλάξετε από την παρουσία σας και τα μυαλά που κουβαλάτε …

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ