Μ. Κόνσολας: Νέο Δικαστικό Μέγαρο στην Κω μέσω ΣΔΙΤ, που θα στεγάσει δικαστήρια και κτηματολόγιο. Είναι η μόνη ρεαλιστική λύση και η τελευταία ευκαιρία

0
614

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Νέο Δικαστικό Μέγαρο στην Κω μέσω ΣΔΙΤ , που θα στεγάσει δικαστήρια και κτηματολόγιο. Είναι η μόνη ρεαλιστική λύση και η τελευταία ευκαιρία»

 

Η τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κώστα Τσιάρα, ανέδειξε τη μόνη προοπτική που υπάρχει: την κατασκευή νέου δικαστικού μεγάρου στην Κω, μέσω ΣΔΙΤ, που θα στεγάσει δικαστήρια και κτηματολόγιο.

Την πρόταση αυτή, είχε καταθέσει ο κ. Κόνσολας, στη συνάντηση του με τον Υπουργό Δικαιοσύνης πριν από 3 μήνες.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρας, ζήτησε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη να προταθεί και να παραχωρηθεί ακίνητο στην Κω, προκειμένου να προχωρήσει στις μελέτες και στην πρόταση ένταξης του έργου στις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας τονίζει:

«Η αυτοδιοίκηση και η τοπική κοινωνία της Κω έχουν πλέον τον λόγο, ο Υπουργός δεσμεύτηκε, εφόσον υποδειχθεί ο κατάλληλος χώρος να προχωρήσει στις μελέτες και στην ένταξη του έργου.

Άρα, θα πρέπει να υποδειχθεί άμεσα ο συγκεκριμένος χώρος.

Πρότεινα τη λύση κατασκευής μέσω ΣΔΙΤ γιατί όλες οι άλλες προσπάθειες που έγιναν κατά καιρούς, δεν είχαν αποτέλεσμα.

Χαίρομαι που η πρόταση αυτή, έγινε αποδεκτή. Αντιλήφθηκαν ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.

Η πρόταση αυτή είναι η μόνη που δίνει βιώσιμη, ρεαλιστική και κυρίως μόνιμη λύση στο πρόβλημα της στέγασης των δικαστηρίων και του κτηματολογίου  στην  Κω.

Πρόσφατα, άλλωστε, η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, αποφάσισε την κατασκευή επτά νέων και την ανακατασκευή πέντε υφιστάμενων Δικαστικών Μεγάρων στην Κεντρική Μακεδονία, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Κρήτη.

Είναι η μοναδική ευκαιρία που υπάρχει, τα έργα μέσω ΣΔΙΤ έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν απαιτείται άμεση εκταμίευση δημόσιων πόρων για την αποπληρωμή του έργου. Η αποπληρωμή γίνεται σταδιακά σε βάθος χρόνου ενώ προβλέπεται η πληρωμή μόνο μετά την παράδοση του έργου σε λειτουργία, γεγονός που συνεπάγεται ισχυρό τήρησης του χρονοδιαγράμματος.

Η έγκριση αυτών των έργων, γίνεται από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, ενώ προβλέπονται συγκεκριμένες διευκολύνσεις για την απρόσκοπτη και ταχεία έκδοση αδειών».

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ