Νίσυρος: Η ανακύκλωση σε εφαρμογή (ΦΩΤΟ)

0
467

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

 

Ο Δημοτική αρχή του Δήμου Νισύρου στα πλαίσια υλοποίησης του οράματος της ολοκληρωμένης αξιοβίωτης ανάπτυξης συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς στην εφαρμογή του προγράμματος ανακύκλωσης υλικών. Την Παρασκευή 26 Μαρτίου εστάλησαν προς ανακύκλωση 41 παλέτες χαρτί και πλαστικό 14,1 τόνων,  810 κιλά παλαιά σίδερα, 1.580 κιλά παλιές ηλεκτρικές συσκευές  διαφόρων ειδών και  210 κιλά παλαιές ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο Δήμος Νισύρου, με κάδους ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία, μεταφέρει τα ανακυκλώσιμα υλικά στην μάντρα του δήμου όπου γίνεται διαλογή και συμπίεση των υλικών με συμπιεστή υψηλής πίεσης.

Η ανακύκλωση υλικών συμβάλει τα μέγιστα στην ελαχιστοποίηση των παραγόμενων ρύπων, στην πιο αποδοτική οικονομία με τη χρήση λιγότερων πρώτων υλών, στην ελάττωση της χρήσης ενέργειας και συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το Γερμανικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Στρατηγικής (Ökopol) υπολογίζει την εξοικονόμηση αερίων του θερμοκηπίου από την τρέχουσα ανακύκλωση των αστικών στερεών αποβλήτων σε 160 εκ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα, που αντιστοιχεί στην συνολική ποσότητα που παράγουν ολόκληρη η Ελλάδα και η Φιλανδία μαζί. Υπολόγισε ότι εάν το ποσοστό της ανακύκλωσης των οικιακών αποβλήτων φτάσει το 50% έως, το CO2 θα μειωθεί περισσότερο από 89 εκατομμύρια τόνους ποσό που αντιστοιχεί στην απόσυρση από τους δρόμους 31 εκατομμυρίων αυτοκινήτων.

Ο Δήμος συνεργάζεται με την Ελληνική  Εταιρία Ανακύκλωσης και με τοπικό παραλήπτη στην Κω. Η ανακύκλωση συλλέγεται με ηλεκτροκίνητα οχήματα έτσι ώστε οι εκπομπές στο περιβάλλον να μηδενιστούν. Αποτελεί καθήκον το κάθε πολίτη να κάνει την ανακύκλωση μέρος της καθημερινής του δραστηριότητας για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε καθαρό το περιβάλλον και να προστατεύσουμε την ζωή στον πλανήτη μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ