ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β.ΔΩΔ/ΣΟΥ: Τα κλειδιά του δημοσίου στους ιδιώτες. Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης

7
624

«Τα κλειδιά του δημοσίου στους ιδιώτες. Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης»

 

Με ένα ακόμα νομοσχέδιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη έρχεται σαν οδοστρωτήρας να παραδώσει τα δημόσια έργα στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες,  να δώσει «γην και ύδωρ» στους μεγαλοεργολάβους και να οδηγήσει σε αφανισμό τις μικρομεσαίες τεχνικές εταιρείες και μελετητικά γραφεία.

Πλέον ιδιώτες θα καθορίζουν τις τεχνικές προδιαγραφές και τις τιμές υλικών και εργασιών των δημόσιων έργων, θα εκπονούν τις μελέτες, θα κατασκευάζουν, θα επιμετρούν και θα ελέγχουν.

Το Δημόσιο, ο ελληνικός λαός και οι φορολογούμενοι, θα πληρώνουν υπερκοστολογημένα και αμφίβολης ποιότητας, όπως αποδεικνύει η εμπειρία, έργα.

Με πρόφαση την ταχύτερη απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ η κυβέρνηση παραδίδει ουσιαστικά τα κλειδιά του Δημοσίου στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αντί να υλοποιήσει το πρόγραμμα προσλήψεων 1.500 επιστημόνων, που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ενίσχυση των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων, απαξιώνει και υποβαθμίζει τις Δημόσιες Τεχνικές Υπηρεσίες και εν τέλει παραχωρεί το κρίσιμο και ουσιαστικό έργο τους για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας σε ιδιωτικές εταιρείες  με απευθείας αναθέσεις της δικής τους επιλογής.

Δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Αυτό είναι το σχέδιο και το όραμά τους για τη χώρα μας και τους κατοίκους της.

Μια χώρα – εταιρεία, που τα κέρδη της θα τα καρπούνται οι λίγοι και εκλεκτοί.

Σε αυτόν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, όχι μόνο το δημόσιο συμφέρον, αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος περνά σε δεύτερη μοίρα.

Μετά την κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών και τον αντιπεριβαλλοντικό Νόμο 4685/20 του κ. Χατζηδάκη, ανοίγει το παράθυρο για την άλωση των περιοχών Natura 2000 από υποψήφια επενδυτικά σχήματα.

Ουσιαστικά με ασαφείς όρους, όπως «έργα δημόσιου ενδιαφέροντος» και «ήπια αναπτυξιακά έργα» παραδίδει προστατευόμενες περιοχές σε επιχειρηματικά συμφέροντα, που μόνο την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη δεν έχουν στην ατζέντα τους.

Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής αναστέλλουν τις κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων σε παραλίες και αιγιαλούς, παρά τη μόλις προ τριών (3) μηνών επιστολή προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις όλης της χώρας του τότε υπουργού Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκη για επίσπευση αυτών.

Άλλο ένα δώρο σε μικρά και μεγάλα συμφέροντα, σε φίλους και κολλητούς, που πίεζαν το προηγούμενο διάστημα τους τοπικούς βουλευτές της ΝΔ.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας έχουν υπογράψει συμβάσεις με εργολάβους για τις κατεδαφίσεις με αποτέλεσμα το Δημόσιο να είναι υποχρεωμένο πλέον να τους καταβάλει αποζημιώσεις για τις καθυστερήσεις.

Γιατί πάνω από όλα για την κυβέρνηση των «αρίστων» είναι οι μπίζνες και τα συμφέροντα!!!

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ Π..ΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΡΙΤΣΑ ΘΑ ΓΡΑΨΕΤΕ Η ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ
  ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.

  • Κουφοντινάκια του ΣφΥΡΙΖΑ, ΠΡΟΤΙΜΆ Η ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΙΔΙΏΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ....

   Δεν νοσταλγούν οι πολίτες την παράταξη του 3ου και 4ου μνημονίου, της κατάργηση του ΕΚΑΣ, του ΦΠΑ 24% στα νησάκια της παραμεθόριου, του ΕΝΦΙΑ, του Βαρουφάκη, του Παπά, του Χαϊκάλη, του συγΚΑΜΛΕΝΟΥ και της κ@λοτούμπας… Η μηδενική επισκεψιμότητα στα γραφόμενα σας φανερώνει την κατάντια σας με την λαϊκιστικη και τοξική αντιπολίτευση σας…

 2. Σύντροφοι εκεί στον Συριζα
  o λεβέντης έχει χάσει ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές & εθνικές εκλογές.
  Μέσα σε 20 μήνες με απίστευτες εξωγενείς κρίσεις, ο Κυριάκος του ρίχνει 14 μονάδες, ενώ ο Κανένας σχεδόν 3

  Δε λέω ότι το άλογο είναι κουτσό, τα αρθριτικά του όμως σίγουρα τα έχει

 3. Αλληλεγγύη στον Νορβηγό απεργό πείνας Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.
  Στηρίζουμε το αίτημα του μέχρις εσχάτων.
  Αλλωστε, η ιδεολογία δεν παίζει ρόλο

 4. Έχουν σκεφτεί άραγε, ο Τσίπρας, η Νοτοπούλου και ο Κωνσταντινέας, να συμμετάσχουν στην Μαθηματική Ολυμπιάδα?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ