Ο Καμμένος, η Ολλανδέζα υπουργός και το “μυστικό” στο Αγαθονήσι

1
1135
Τι συνέβη στο Αγαθονήσι με πρωταγωνιστές την Ολλανδέζα υπουργό Άμυνας και τον Έλληνα υπουργό; Δείτε τι έχει εξομολογηθεί ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος

Καμμένος, δεν θέλει να κρύψει τον ενθουσιασμό του για την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Ολλανδία. Μάλιστα, πέραν της τυπικής ανακοίνωσης που γίνεται κάθε φορά για τις επισκέψεις του από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε στο Twitter σε κάτι που τον συνδέει με την Ολλανδή υπουργό.

Θερμή υποδοχή από την Ολλανδέζα ομόλογο μου  την πρώτη Ευρωπαία υπουργό που επισκέφθηκε το Αγαθονήσι.
Όπως ο ίδιος έχει αφηγηθεί στην υπογράφουσα, δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει την επίσκεψη της Ολλανδέζας υπουργού άμυνας στο Αγαθονήσι, ένα νησί ελάχιστων κατοίκων, με απαράμιλλη “άγρια” ομορφιά
Η επίσκεψη έγινε στις 8 Δεκεμβρίου 2015.  Η υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας Jeanine Hennis-Plasschaert και ο Ολλανδός υπουργός Μετανάστευσης Klaas Dijkhoff μαζί με τον Έλληνα υπουργό Πάνο Καμμένο, επισκέφθηκαν επίσημα το Αγαθονήσι.
Πάνω στο τραπέζι προς τιμήν της υπουργού, σηκώνεται ο δήμαρχος Αγαθονησίου Ευάγγελος Κόττορος  και απευθύνει τον λόγο στους επίσημους, σημειώνοντας:
«Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτονται το Αγαθονήσι Ευρωπαίοι υπουργοί μαζί με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.
Είμαι πολύ ικανοποιημένος, διότι Ευρωπαίοι υπουργοί βλέπουν στην πραγματικότητα τη νησιωτικότητα της Ελλάδας και συγκεκριμένα αυτή την περίοδο που το μεταναστευτικό ταλανίζει. Να τα δουν επιτέλους οι Ευρωπαίοι».
Κι επειδή η μικρή κοινότητα στο Αγαθονήσι δεν έχει πόλη με χρυσό κλειδί για να της το προσφέρει, ο δήμαρχος έβγαλε τα κλειδιά του σπιτιού του και της τα έδωσε, λέγοντας ότι από εδώ και στο εξής η Ολλανδέζα αξιωματούχος έχει ένα σπίτι δικό της στο νησί.
Η Ολλανδή υπουργός εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από αυτή την κίνηση, που αυτομάτως μετατράπηκε σε υπερασπιστή της χώρα μας και των νησιωτών κατοίκων της.
Στην φωτογραφία μπορείτε να δείτε τον δήμαρχο Αγαθονησίου μαζί με τους υπουργούς από εκείνη ακριβώς την επίσκεψη.
Σήμερα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στη Χάγη, συναντήθηκε με την Υπουργό Άμυνας της Ολλανδίας Jeanine Hennis – Plasschaert.
Συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος καθώς επίσης και τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο που αφορούν την άμυνα και την ασφάλεια με ιδιαίτερη έμφαση στο προσφυγικό.
Έγινε επίσης ανασκόπηση των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Βορείου Αφρικής.

 

 

ΠΗΓΗarmynow.net
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ