Κατασκοπεία στη Ρόδο: Είχαν 2.500 φωτογραφίες με ελληνικούς στόχους από τα νησιά

7
1420

Ο 54χρονος μάγειρας στο πλοίο της γραμμής Ρόδος – Καστελόριζο και ο 35χρονος γενικός γραμματέας του τουρκικού προξενείου που κατηγορούνται για κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας για λογαριασμό της Τουρκίας, είχαν ανταλλάξει περίπου 2.500 φωτογραφίες ελληνικών στόχων και έχουν βρεθεί στους υπολογιστές που κατασχέθηκαν από τα σπίτια τους.

Από τον περασμένο Αύγουστο τους παρακολουθούσαν οι Αρχές. Ένας Έλληνας στρατιωτικός που ταξίδευε για Καστελόριζο θεώρησε ύποπτες τις ερωτήσεις που του έκανε ο μάγειρας και θέτοντας τα στοιχεία υπόψη των αρμοδίων άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Παρακολουθούνταν τα e-mail που αντάλλασσαν καθημερινά οι δυο άνδρες και φαίνεται πως βρέθηκε και ο «σύνδεσμός» τους στην Τουρκία, στον οποίο έφταναν οι πληροφορίες. Το πρόσωπο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ανήκει στο στενό περιβάλλον σημαντικού Τούρκου αξιωματούχου της κυβέρνησης Ερντογάν. Για την παροχή αυτή των πληροφοριών ο μάγειρας έπαιρνε 10.000€ το μήνα.

Ο γραμματέας του προξενείου στη Ρόδο,έκανε τακτικά ταξίδια στην Τουρκία, που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της Υπηρεσίας Πληροφοριών. Απ ότι φαίνεται από τα στοιχεία της ΕΥΠ, ο 35χρονος, είχε στρατολογήσει ένα άτομο τουλάχιστον, τον 54χρονο μάγειρα. Ο 35χρονος άνδρας ήταν στα υπόψιν της ΕΥΠ εδώ κι οκτώ χρόνια. Από τα μέσα του 2019 ταξίδεψε αρκετές φορές στην Τουρκία και πάντα οδικά μέσω Θράκης.

Στη Θράκη λοιπόν οι Ελληνικές αρχές έχουν ρίξει και μεγάλο βάρος των ερευνών τους. Αναζητούνται όλες οι τυχόν ύποπτες επαφές του, μεταξύ των οποίων και πρόσωπα τα όποια μπορεί να είχαν στρατολογηθεί από τον 35χρονο. Στη Θράκη βρίσκονται κι άλλα άτομα που έχει στρατολογήσει ο ίδιος, ή υπάρχει ένα δίκτυο που συνεργάζεται με τον υπάλληλο του προξενείου; Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο ψάχνει να βρει τη λύση η ΕΥΠ. Το βάρος της τώρα έχει πέσει στις τηλεφωνικές και διαδικτυακές επικοινωνίες του.

Το τελευταίο 9μηνο οι άνδρες της ΕΥΠ είδαν τον 35χρονο άνδρα να γίνεται ιδιαίτερα προσεκτικός. Από εκεί που δεν έπαιρνε το παραμικρό μέτρο προφύλαξης, ξαφνικά άρχισε να προσέχει. Σε κάθε ραντεβού του με τον μάγειρα στο ενυδρείο της Ρόδου, ακολουθούσε διαφορετικό δρομολόγιο. Κοίταζε αν τον παρακολουθούσε κάποιος, ενώ οι κινήσεις του και η οδήγηση του ήταν με γρήγορους ρυθμούς. Μάλιστα μαζί του δεν έπαιρνε το κινητό του τηλέφωνο για να μην υποκλαπεί κάποια συνομιλία του.

Πηγή: topontiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για ποιους κατασκοπεύες βρε κακομοιρηηη; Γιαουτος που αν γίνει πόλεμος κ αρχίσουν να πέφτουν οι βόμβες θα σκοτώσουν κ εσάς ; Η θα ξεχωρίσουν νομίζεις ποιος είναι Έλληνας κ ποιος Τούρκος όταν πέφτουν βροχή οι πύραυλοι ; Αποκαλέσες την Τουρκία μητέρα πατρίδα; Κ όχι την Ελλάδα που σας ανέχεται ,κ μεγάλωσες πίνοντας το νερό της φτου σου προδότη ,που είναι τώρα η μητέρα Τουρκία να σε σώσει;Λέω σας αντέχετε γιατί οι ομοεθνής σας διέπραξαν εγκλήματα κατά των Ελλήνων ,κ φυσικά αφού έχετε το ίδιο Ντι ενει είσαστε ίδιοι κ εσείς ,όπως κ το αποδείξατε με την κατασκοπια .Κ πως εμείς οι Έλληνες δεν ξεχνάμε τι κάνατε στον Πόντο στην Κωνσταντινούπολη κ στην Κύπρο για αυτό είπα ότι απλά σας ανεχόμαστε, ΕΕ όχι όμως κ την προδοσία!!!!!

  2. Ένας όχλος που τούς λαλούν σαν τά πρόβατα είναι διότι κάθε φωνή που βλέπει πέρα απ’την μύτη της σ’αυτή την χώρα εξοστρακίζεται, διώκεται, πεθαίνει. Μόνος σκοπός η επιβολή και υποδούλωση,οι σφαγές,οι πόλεμοι,η εξολόθρευση,οι γενοκτονίες και φυσικά η «αμορφωσια»διότι μόνο με αυτή μπορείς να έχεις τόν έλεγχο του κοπαδιού. Και τώρα που είπα»κοπάδι»ψάξτε να βρείτε την ταινία»Το κοπάδι»του δικού τους Γιλμάζ Γκιουνει του εξόριστου για να καταλάβετε τι σημαίνει Τουρκία, ακόμα και μέχρι σήμερα. Κρίμα στους νοήμονες που ζουν σε τέτοιο καθεστώς.

    • Πραγματικά είναι κοπάδι που το σέρνουν οι απέναντι από την μύτη , τι δεν καταλαβαίνουν άραγε; Όταν βρε ζωάκια ξεκινήσει πόλεμος κ εσάς θα σκοτώσουν μαζί ,τώρα μόνο σας εκμεταλευωνται για να κάνουν την δουλειά τους μετά μπορεί να σας σκοτώσουν από τους πρώτους για να μην τους ομολογισετε .Εσάς το συμφέρον σας είναι η Ελλάδα που κ σας θεωρεί Έλληνες μουσουλμάνους κ σας προστατεύει ,κ οι περιουσίες σας είναι εδώ κ εδώ δεν σας πειράζει κάνεις .Σας γεμίζουν με ψεύτικες ιδέες δήθεν θα γίνουν τα νησιά τουρκικά ,κ εσείς τους πιστεύετε ,όχι μόνο δεν θα γίνουν αλλά θα πάρουμε πίσω τις χαμένες κλεμμένες πατρίδες μας .Κ για να σας λύσω την απορία το πώς θα γίνει αυτό , θα το κάνουν οι ξένες δυνάμεις ,γιατί ήρθε η ώρα να αποδοθεί το δίκιο στην Ελλάδα ,εσείς λοιπόν είσαστε πολύ τυχεροί που ζητε στα νησιά δεν θα πάθετε τίποτα ,γι’αυτό να ευχαριστήσει τον Θεό.

  3. ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΡΚΩΝ Ο ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΑΣΚΟΥΣΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

    http://greeknewsondemand.com/2018/05/28/%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%83-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%83-%CF%80%CE%BF/

    Το σίγουρο είναι ότι έχουν μεταφερθεί ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΑΛΙΤΣΑΤΑ τα οποία «εξυπηρετήθηκαν» από το υποκατάστημα της Τουρκικής τράπεζας Ziraat στην Ρόδο υπό την διεύθυνση της τουρκάλας υπηκόου HALE ALPMEN η οποία είναι συγκατηγορούμενη για κακουργήματα στην Ρόδο με τους Τούρκους πράκτορες, και σήμερα εργάζεται ως διευθύντρια στις «επιχειρήσεις» τους με άδεια παραμονής…από «κέντρο» της ΘΡΑΚΗΣ !!!

    Παρότι όλα αυτά γνωστά στην διοίκηση της ΕΥΠ ο πληρωμένος με Τουρκικές Λίρες σημερινός διοικητής Γιάννης Ρουμπάτης, αφού πρώτα με εξαπάτησε στην συνέχεια για να καλύψει τα βρώμικα ίχνη του ως «καλός πασοκτζής» αντικατέστησε τον χειριστή μου τον «ΤΑΣΟ» στην ΕΥΠ και διευθυντή του κλιμακίου Ρόδου και στην θέση ενός μάχιμου έβαλε συνταξιούχους που μαζεύουν «πούλια» αντί να πιάνουν τούρκους πράκτορες, για να εξυπηρετούνται κατ ’εντολών τα συμφέροντα του Σουλτάνου τους.

    • Μη τα λες γιατί τρελαίνομαι όλοι μέσα όλοι κ να μην ξανά δουν τον ήλιο φτου σας προδοτες .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ