Κως: 3 oι προσωρινά κρατούμενοι του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών (αναζητείται ένας ακόμα αλλοδαπός)

0
5896
Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους 3 από τους 5 κατηγορούμενους σε διακεκριμένη υπόθεση διακίνησης μεταναστών στην Κω.
Πιο συγκεκριμένα οι πέντε συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνση μεταφοράς και εξασφάλιση καταλύματος σε πολίτες τρίτων χωρών, που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στη χώρα, κατά συναυτουργία, εκ κερδοσκοπίας, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Μετά την απολογία τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ένας 35χρονος κι ένας 39χρονος ημεδαποί κι ένας 25χρονος Τούρκος κι ελεύθεροι ένας 29χρονος και μια 48χρονη, ημεδαποί.
Ο 39χρονος ημεδαπός φέρεται ως ηγετικό στέλεχος, ενώ ένας επιπλέον αλλοδαπός, φερόμενος επίσης ως ηγετικό στέλεχος, αναζητείται.
Συγκεκριμένα ο 35χρονος ημεδαπός και ο 25χρονος αλλοδαπός φρόντιζαν για την παράνομη μεταφορά των μεταναστών από την Τουρκία στην Κω, εν συνεχεία την διευκόλυνση μετακίνησής τους εντός της νήσου, ο 29χρονος και η 48χρονη ημεδαποί τούς εξασφάλιζαν κατάλυμα εντός των ξενοδοχειακών τους μονάδων, ενώ από το προανακριτικό υλικό προέκυψε ότι ο 39χρονος ημεδαπός είχε τον ρόλο του επικεφαλής και συντόνιζε όλες τις ενέργειες των μελών του κυκλώματος.
Επιπρόσθετα, κατά την διενέργεια νομότυπης κατ΄οίκον έρευνας σε ιδιοκτησία της 48χρονης, εντοπίστηκαν ακόμη τρεις ανήλικοι αλλοδαποί οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω, με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λιμεναρχείου Κω (ΚΕΑ), στελεχών της τοπικής Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. (Ο.Π.Κ.Ε) και της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Λιμενικού.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο εξονυχιστικών αστυνομικών ελέγχων, συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί στην πόλη της Κω, κοντά στο επιβατικό λιμάνι. Οι δύο κατείχαν αμφιβόλου γνησιότητας ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία και κατασχέθηκαν, ενώ οι τρεις στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Κατόπιν περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθησαν ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης οι τέσσερις Έλληνες και ο Τούρκος.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Βάνα Περή και Γ. Μπαλαλής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ