Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Δημήτρη Κρεμαστινού στον Αρχάγγελο Ρόδου (ΦΩΤΟ)

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Δημήτρη Κρεμαστινού στον Αρχάγγελο Ρόδου (ΦΩΤΟ)

0
644

Ολοκληρώθηκαν το πρωί της Κυριακής οι εκδηλώσεις τιμής της μνήμης του Δημήτρη Κρεμαστινού στον Αρχάγγελο από την εκεί δημοτική κοινότητα, αφού πριν τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών το εξάμηνο μνημόσυνό του, παρουσία και της συζύγου του Τζένης.  

Μετά το πέρας της λειτουργίας έγινε η ονοματοδοσία της οδού όπου βρισκόταν πριν από δεκαετίες το φαρμακείο του πατέρα του Θωμά σε «Οδό Δημητρίου Θ. Κρεμαστινού», κι ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στην κεντρική πλατεία Ηρώων του Αρχαγγέλου. Και σήμερα στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ενώ παρών ήταν και ο μητροπολίτης Ρόδου κκ. Κύριλλος. Να αναφερθεί πως την προτομή του Δημήτρη Κρεμαστινού φιλοτέχνησε ο Αρχαγγελίτης καλλιτέχνης Αντώνιος Τσακίρης, έργα του οποίου κοσμούν κι άλλα σημεία του χωριού, ενώ αποτέλεσε δωρεά της Αναστασίας Πατσάη, στενής φίλης του καθηγητή.

Σημαντικές οι παρουσίες στις εκδηλώσεις  

Στον Αρχάγγελο βρέθηκαν για τις εκδηλώσεις η αντιπερεφερειάρχης Υγείας Χαρούλα Γιασιράνη, ο  επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στην Περιφέρεια, Μανώλης Γλυνός, ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Σαρικάς, ο δήμαρχος Χάλκης και στενός συνεργάτης του Δημήτρη Κρεμαστινού, Άγγελος Φραγκάκης, ο αντιδήμαρχος Γεώργιος Πατσάης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Βασίλης Μανέττας, ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι από τον Στρατό και την Αστυνομία, καθώς επίσης και δεκάδες φίλοι και συγγενείς του Δημήτρη Κρεμαστινού από τον Αρχάγγελο κι όχι μόνο. Όλους τους καλωσόρισε ως  «οικοδεσπότης» φυσικά ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αρχαγγέλου, Νικόλαος Διμέλης, ενώ παρούσα ήταν και η Αναστασία Πατσάη. Την εκδήλωση έντυσε με τα ηχοχρώματά της η Φιλαρμονική Αρχαγγέλου και την παρουσίαση το διήμερο έκανε η δημοσιογράφος Ροδούλα Λουλουδάκη.

 

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ