Κόντρα μέσω ανακοινώσεων για τη διανομή υγειονομικού υλικού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

0
46

Ουραγός η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  στην διανομή υγειονομικού υλικού  στην πρωτοβάθμια  φροντίδα υγείας

Η Περιφερειακή αρχή εξαπέλυσε δριμεία επίθεση  προσφάτως κατά του Προέδρου του μεγαλύτερου επιστημονικοί Συλλόγου του Αιγαίου Ιατρού κ. Τσέρκη με αφορμή δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ι.Σ.Ρ. με σκοπό να προασπίσει την τιμή και την υπόληψη των ιδιωτών Ιατρών, μετά τον ισχυρισμό του κ. Περιφερειάρχη ότι υποκρύπτουν κρούσματα COVID-19.

Μεταξύ άλλων ανέφερε για τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Ρ. ότι «…υπήρχε μια αφύσικη σε συχνότητα και περιεχόμενο σειρά καταγγελιών για το υγειονομικό υλικό».

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 26/3/2020 εξέδωσαν από κοινού και οι  τέσσερις  Ιατρικοί Σύλλογοι της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου ανακοίνωση με την οποία  έκαναν έκκληση να σταλεί επειγόντως ατομικό υλικό προστασίας για να διατεθεί στα μέλη τους.

Υπενθυμίζεται  ότι με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε επίταξη υγειονομικού υλικού, και δεν υπήρχε διαθεσιμότητα στην αγορά, προκειμένου να εφοδιαστούν οι  γιατροί  με κίνδυνο να κλείσουν τα ιατρεία της περιοχής μας.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε την Περιφέρεια ότι τα  ιδιωτικά ιατρεία στην Ελλάδα και κατ επέκταση σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες  είναι  ο στυλοβάτης της Πρωτοβάθμιος Φροντίδας Υγείας και την επίμαχη περίοδο είχαν αναλάβει το λειτουργάμε να εξετάζουν ιατρικά περιστατικά προκειμένου να μην γεμίσουν  τα Νοσοκομεία της χώρας και εξαπλωθεί ο κορωνοϊός

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ήδη από τις 24 Μαρτίου,  είχε εξασφάλισε  1.200.000 μάσκας οι oποίες  μεταφέρθηκαν από την Κίνα με ειδική πτήση της Aegean και στη συνέχεια ποσότητα αυτών αλλά και άλλων μέσων ατομικής προστασίας τα διένειμε στους ιδιώτες ιατρούς μέλη του Ι.Σ.Α.

Συγκεκριμένα η Περιφέρει Αττικής απέστειλε 75.000 μάσκες και ισάριθμα γάντια, σε 1.500 ιατρεία της Αθήνας. Ο Περιφερειάρχης Αττικής είχε προβεί για το θέμα και σε δήλωση υπογραμμίζοντας πως η πολιτεία πρέπει να  αξιοποιήσει το ιατρικό δυναμικό, για να συγκροτήσει ένα δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Επίσης στις αρχές Απρίλιου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Τζιτζικώστας παρέδωσε στον Πρόεδρο του Ι.Σ.Θ. 3.000 κουτιά (με 50μάσκες το καθένα), αντισηπτικά και κρεμοσάπουνα για να τα διανείμει στους ιδιώτες ιατρούς προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν ιατρική περίθαλψη στους πολίτες!

Μάλιστα ο κ. Νίτσας αφού ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα  υπογράμμισε με δήλωση του ότι  η απρόσκοπτη λειτουργία των ιδιωτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ιατρειών και εργαστήριων), συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της επιδημίας, καθώς  αποτελούν τον κυματοθραύστη περιστατικών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Εμείς θα στηρίξουμε για όσο χρειαστεί όλους τους συνάδελφους σε ΕΣΥ και ιδιωτικό τομέα γιατί σε καιρό πανδημίας όλοι οι γιατροί βάζουν πλάτη  για να λειτουργεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να παρέχει τις  υπηρεσίες που πρέπει στους πολίτες.  Υπάρχουν όμως ερωτηματικά.

Η Περιφερειακή Αρχή χρονικά πότε παρέδωσε υλικό με ατομικά μέσα προστασίας στους γιατρούς και σε τι ποσότητα;

Στους Οδοντιατρικούς Συλλόγους του Νοτίου Αιγαίου τι δόθηκε παρά τις συνεχείς επισημάνσεις μας;

Κάλο θα ήταν λοιπόν οι άνθρωποι που προΐστανται στον τομέα της  υγείας του τόπου μας στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, οι οποίοι δεν διαθέτουν καμία ιατρική κατάρτιση και γνώση… να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους.

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ:

 

Πρωταθλητής στην έλλειψη στοιχειώδους πολιτικού λόγου ο Μανώλης Γλυνός

 

Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε Δελτίο Τύπου του Μανώλη Γλυνού

 

Στη φθηνότερη και χειρότερη αντιπολίτευση που γνώρισε ποτέ ο τόπος, το να απαντάς μοιάζει και είναι πολυτέλεια.

Ευτυχώς, τον πρωταθλητή στην ανικανότητα να αρθρώσει στοιχειώδη πολιτικό λόγο, Μανώλη Γλυνό, ο κόσμος τον κατάλαβε νωρίς.

 

ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ:

Για ακόμη μια φορά η  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δεν έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα  που  θέσαμε.

Δεν περιμέναμε τίποτε περισσότερο, από την  περιφερειακή αρχή που δεν δέχεται την παραμικρή κριτική και το μόνο που ξέρει  καλά να κάνει,  είναι να λασπώνει όσους έχουν αντίθετη άποψη. Τέτοιους πρωταθλητές του ψεύδους, της αλαζονείας και της λασπολογίας, δεν έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος .

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.