Ρόδος: Έφυγε από τη ζωή ο Αυγουστίνος Τσιριμώκος

0
993

Σε ελάχιστους μήνες επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί

Σε ηλικία 66 ετών, έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή, ο συμπολίτης μας Αυγουστίνος Τσιριμώκος. Είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Αυγουστίνος, ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένας βαθειά καλλιεργημένος και μορφωμένος συμπολίτης μας, που εργάστηκε επί σειρά ετών ως δημοσιογράφος υπηρετώντας με σθένος, εντιμότητα και ακεραιότητα το έργο του. Διατηρούσε άριστες σχέσεις με όλο τον κόσμο.

Εργάστηκε για περισσότερα από 20 χρόνια από τη θέση του υπεύθυνου γραφείου τύπου του Δήμου Ρόδου, ενώ τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε ως προϊστάμενος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ρόδου καθώς ήταν γνωστή η αγάπη που έτρεφε για τα βιβλία και τη λογοτεχνία ειδικότερα. Σε ελάχιστους μήνες επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί.   Η σορός του θα μεταφερθεί στην Αθήνα όπου και κατάγεται.

Φώτο: Δωδεκανησιακό Σωματείο Πολιτισμού  και τέχνης ΑΛΙΟΣ

Πηγή: rodiaki.gr

Συλλυπητήριο Μήνυμα

 

«Το θέμα είναι τώρα τι λες» έγραφε ο Μανώλης Αναγνωστάκης (Στόχος, 1970), ο οποίος έφυγε σαν σήμερα πριν 15 χρόνια.

«Το θέμα είναι τώρα τι λες» αφού είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του Αυγουστίνου μας. Ο σπουδαίος φίλος και σύντροφός μας, ο Αυγουστίνος Τσιριμώκος, μας άφησε σήμερα το πρωί. Ένας βαθιά καλλιεργημένος άνθρωπος και παράλληλα τόσο χαμηλών τόνων, ένας διανοούμενος που λάτρεψε και υπηρέτησε με αγάπη και γνώση την δημοσιογραφία, το θέατρο, τη λογοτεχνία, την ουσιαστική πλευρά της ζωής.

Ένας γνήσιος αριστερός δημοκράτης, προσηνής, χαμογελαστός, ανοιχτόμυαλος, ευαίσθητος, με ενδιαφέρον για τα κοινωνικά θέματα και το δημόσιο χώρο. Πολύ νωρίς έφυγες φίλε μας.

Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην αγαπημένη του Αναστασία και τους οικείους του. Θα μας λείψεις σύντροφε…

 

Το Γραφείο Τύπου.-

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημήτρη Γάκη για την απώλεια του Αυγουστίνου Τσιριμώκου

Η Ρόδος πενθεί. Οι φίλοι του Αυγουστίνου Τσιριμώκου πονάμε. Δεν είμαστε απλά ένας λιγότερος, είμαστε πολύ φτωχότεροι. Δε χάσαμε απλά ένα σύντροφο, χάσαμε κυρίως μια μεγάλη αξία ήθους, γνώσης, οξυδέρκειας. Χάσαμε μία εφηβική ευγένεια. Ο Αυγουστίνος ήταν μια δροσερή αύρα που είχε τη δύναμη, με όλα τα ευγενικά χαρακτηριστικά του, να σε χαϊδεύει αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να σε παρασύρει με ένα δυναμισμό που έκρυβε μέσα του. Ευαίσθητος και ευγενικός, με βαθειά καλλιέργεια και μόρφωση, πάντα αλληλέγγυος προς τους αδύνατους.

Ένα ηχηρό παρών, μέσα από τη γλυκιά σιωπή και την ηρεμία του, σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού, των γραμμάτων και των τεχνών στη Ρόδο, προβάλλοντας το βιβλίο την λογοτεχνία, το θέατρο με αγάπη και πάθος. Μου λείπουν ήδη δυο ακόμα δάκρυα. Έφυγαν για να ποτίσουν μία αξία που σε τύλιγε και σε κέρδιζε απαλά σαν χάδι. Λίγο λίγο, ένας – ένας, αδειάζει το στέκι του «Γκρινιάρη»…

Συλλυπητήρια από βάθους καρδιάς στην αγαπημένη του Αναστασία και σε όλους τους οικείους του.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ