Ν. Σαντορινιός: Οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας γιατί η Κυβέρνηση δεν στήριξε την εργασία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

0
51

 «Ν. Σαντορινιός: Οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας γιατί η Κυβέρνηση δεν στήριξε την εργασία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Στην εκπομπή του ΟΠΕΝ, «Open Ελλάδα» και στους δημοσιογράφους Σπύρο Χαριτάτο και Γιώργο Καραμέρο, ήταν χθες καλεσμένος ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου έθεσε δημόσια προβληματισμούς σε σχέση τον τρόπο και τους ρυθμούς που η Κυβέρνηση επιλέγει να επανεκκινήσει την κοινωνική και οικονομική ζωή, ενώ

https://www.youtube.com/watch?v=Rk5aE4Xd_H0&feature=youtu.be

Υποκριτική η στάση της ΝΔ απέναντι στον εργαζόμενο κόσμο

«Η πλειοψηφία των εργαζομένων βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας γιατί οι πολιτικές, που η Κυβέρνηση επέλεξε να ακολουθήσει, οδήγησαν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο να μειώσουν δραματικά το εργατικό δυναμικό τους».

«Είναι υποκριτικό, η ΝΔ, να μας λέει ότι άνοιξε τα πολυκαταστήματα για να στηρίξει τον κόσμο της Εργασίας. Είναι αυτή η Κυβέρνηση που έφερε την δυνατότητα να μπορούν οι εργοδότες να πληρώνουν μισό μισθό- για μισή δουλειά, είναι αυτή που επιδότησε την ανεργία και όχι τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας, είναι αυτή που για όσο διάστημα κράτησε το lock down έδωσε μόνο 532€ στους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Αυτές είναι οι επιλογές της ΝΔ».

Στον δημόσιο διάλογο πρέπει να τεθούν τα ερωτηματικά σχετικά με τις επιλογές της Κυβέρνησης για την «επιστροφή στην κανονικότητα»

«Στη φάση της επιστροφής στην «κανονικότητα», υπάρχουν πολλά ζητήματα που μας κάνουν εντύπωση. Παραδείγματος χάρη, γιατί ανοίγουν την Δευτέρα τα Malls και δεν ανοίγουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εστίασης, αφού είναι πιο ελεγχόμενοι χώροι συνωστισμού σε σχέση με τα εμπορικά κέντρα; Επίσης, κανείς δεν μας απαντά, αν εξαιρέσουμε την Τρίτη λυκείου, γιατί τα παιδιά επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες, για 10 μόνο μέρες, όταν τα σχολεία ήταν αυτά που έκλεισαν πρώτα; Είναι τελικά υγειονομική βόμβα τα σχολεία ή όχι; Και στην τελική, δεν είναι ζήτημα δημόσιας υγείας όταν τα παιδιά αυτά συνωστίζονται στο προαύλιο αλλά είναι ζήτημα όταν τα ίδια παιδιά μαζεύονται στις πλατείες και στέλνουν την αστυνομία; Κάποιος, από πλευράς Κυβέρνησης πρέπει να μας απαντήσει».

«Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε στο φως και στον δημόσιο διάλογο αυτούς τους προβληματισμούς, ζητώντας απαντήσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης. Γιατί, χωρίς συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες απαντήσεις, όλες οι αποφάσεις των τελευταίων ημερών μοιάζουν να μην έχουν λογική αλλά έρχονται με σκοπό να στηρίξουν ένα αφήγημα της ΝΔ και λιγότερο για να προστατέψουν τη Δημόσια Υγεία».

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ