Καταδικάστηκε 29χρονος Αλβανός για δύο απόπειρες βιασμού πριν 7 χρόνια στην Κω

0
397

Συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και ενός μηνός επιβλήθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, σε 29χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορούνταν για δύο απόπειρες βιασμού, σε βάρος αλλοδαπών, πριν από επτά χρόνια στην Κω.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Γιώργου Χατζηνικολάου τον έκρινε αθώο για τη δεύτερη περίπτωση απόπειρας βιασμού που κατηγορούνταν και τον έκρινε ένοχο μόνο για την πρώτη, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Επίσης, τον έκρινε ένοχο και για παράνομη είσοδο στη χώρα μας και του επέβαλε φυλάκιση τεσσάρων ετών και ενός μηνός την οποία μετέτρεψε προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ και η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε πριν από επτά χρόνια από αστυνομικούς του Τμήματος Ηρακλειδών, οι οποίοι είχαν στη διάθεσή τους τις καταγγελίες τις οποίες και άρχισαν να διερευνούν.

Πιο συγκεκριμένα, στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 τα ξημερώματα ο 29χρονος αλλοδαπός (τότε ήταν 22 ετών), κατηγορούνταν ότι αποπειράθηκε να εξαναγκάσει σε συνουσία μία 20χρονη Αγγλίδα, ωστόσο για την πράξη αυτή αθωώθηκε.

Βάσει του κατηγορητηρίου, ο 29χρονος αλλοδαπός λίγες μέρες νωρίτερα, στις 14 Σεπτεμβρίου, είχε επιχειρήσει το ίδιο και με την 21χρονη Αγγλίδα.

Ο κατηγορούμενος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις πράξεις του καθώς οι δύο γυναίκες έβαλαν τις φωνές και ο 29χρονος τράπηκε σε φυγή.

Σημειώνεται πως χθες ενώπιον του δικαστηρίου δεν εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό του με πληρεξούσιο, αλλά ούτε και οι δύο αλλοδαπές που είχαν κάνει την καταγγελία, ή κάποιος άλλος μάρτυρας.

Μάλιστα το γεγονός αυτό επισημάνθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης κ. Χατζηνικολάου ο οποίος και επεσήμανε μεταξύ άλλων πως ο πελάτης του αρνείται την περίπτωση της 14ης Σεπτεμβρίου και αποδέχεται μόνο αυτή της 19ης Σεπτεμβρίου 2013 αλλά τα όσα έγιναν ήταν με τη θέληση της αλλοδαπής.

Ο δικηγόρος διερωτήθηκε επίσης γιατί δεν υπάρχουν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις των δύο κοριτσιών ή κάτι άλλο που να αποδεικνύει τις καταγγελίας, παρά μόνο η έκθεση σύλληψης του κατηγορουμένου και δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι αθώος.

Πάντως η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της τόνισε μεταξύ άλλων πως και οι δύο κοπέλες λένε την αλήθεια, η πράξη είναι αποδεδειγμένη παρά την έλλειψη μαρτύρων και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος και να κριθεί με την ευνοϊκότερη διάταξη του νόμου.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ