Άλλοι 23 αλλοδαποί αφίχθηκαν στην Κω

2
182

Κανονικά συνεχίζονται οι ροές προσφύγων και μεταναστών προς τα νησιά μας. Χθες τα ξημερώματα στην Κω εντοπίστηκαν 23 άτομα, ενώ στη Σύμη προχθές το απόγευμα άλλα δύο είχαν εγκαταλειφθεί σε βραχώδη περιοχή της νησίδας «Νίμος».

Συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες χθες περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΨΑΛΙΔΙ» της Κω, φουσκωτή κωπήλατη βάρκα, στην οποία επέβαιναν 12 άτομα.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν  στο επιβατικό λιμάνι της Κω.

Επίσης, την ίδια περίπου ώρα πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019», εντόπισε και διέσωσε άλλους έντεκα. Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΨΑΛΙΔΙ» της Κω, φουσκωτή μηχανοκίνητη βάρκα στην οποία επέβαιναν οι αλλοδαποί.

Και σε αυτή την περίπτωση, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των 11 αλλοδαπών, και στη συνέχεια τους μετέφερε στο επιβατικό λιμάνι της Κω. Προανακρίσεις και για τις δύο υποθέσεις διενεργούνται από το Λιμεναρχείο Κω.

Αλλά και στη Σύμη προχθές το απόγευμα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη βραχώδη περιοχή της νησίδας «Νίμος» δύο αλλοδαπούς.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των δύο ατόμων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης.

Επτά αλλοδαπούς μεταξύ των οποίων και το διακινητή περισυνέλλεξε το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή Ψερίμου.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση επτά (07) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου 2019 , στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη του 31χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή ν. Ψερίμου.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό της εν λόγω λέμβου από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της λέμβου .

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. πλήρωμα σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν, καλά στην υγεία τους, στο λιμένα ν. Καλύμνου όπου συνελήφθη ο 31χρονος αλλοδαπός ως ο Κυβερνήτης και διακινητής των υπολοίπων .

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αφού τους αποκαλείτε πρόσφυγες γιατί συλλαμβάνεται ο καπετάνιος που τους φέρνει. Δεν θα έπρεπε να είναι ήρωας;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ