Π. Αποστόλου: ΕΝΤΟΝΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩ Πρέπει να “τρέξει” η νέα διοίκηση της ΕΥΠ…

3
1894

ΕΝΤΟΝΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩ

Πρέπει να “τρέξει” η νέα διοίκηση της ΕΥΠ…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Διαβάζουμε από παλαιότερη ανάρτηση της διαδικτυακής σελίδας της ΕΡΤ:

«Η “θεωρία” της Τουρκίας περί “γκρίζων ζωνών” και η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε μια σειρά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο δεν αποτελούν νέο εύρημα. Από το 1996 και την κρίση των Ιμίων, Τούρκοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται κάθε τόσο ότι 18 νησιά και 152 βραχονησίδες είναι τουρκικά και πως τα… κατέχει παράνομα η Ελλάδα.

Φαίνεται όμως ότι τώρα η Άγκυρα, στο πλαίσιο της γενικότερης αύξησης της έντασης στο Αιγαίο, έχει επιλέξει να κλιμακώσει και την προπαγάνδα της περί της δήθεν κατάληψης τουρκικών νησιών από την Ελλάδα ανοίγοντας εκ νέου τον χάρτη των “γκρίζων ζωνών”.

Στο “Πεντάγωνο”, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, ο προβληματισμός είναι έντονος και στα επιτελεία προετοιμάζονται για μετακίνηση των τουρκικών προκλήσεων και σε αυτό το πεδίο. Το μπαράζ δημοσιευμάτων τις προηγούμενες ημέρες στον τουρκικό Τύπο, με τα οποία ανακυκλώνεται και συντηρείται η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε αυτές τις ζώνες, δεν θεωρείται τυχαίο. Εφημερίδες, όπως η “Σαμπάχ”, η “Βατάν” και η “Μιλιέτ” φιλοξενούσαν δηλώσεις ενός απόστρατου πεζοναύτη ο οποίος υποστήριζε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που επιδιώκει σύγκρουση με την Τουρκία…»!

Οι ραγδαίες εξελίξεις δεν θα περιμένουν την ανασύνταξη της ΕΥΠ…

Κατέληγα σε ένα από τα τελευταία μου άρθρα, λέγοντας προς το νέο Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων:

«…Είμαστε περίεργοι να δούμε τι θα κάνει τώρα, που είναι επικεφαλής της πιο κρίσιμης υπηρεσίας του κράτους… Την υπηρεσία που αποτελεί την “καρδιά” του κράτους, όπως την είχε αποκαλέσει κάποτε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πατέρας του σημερινού Πρωθυπουργού Κυριάκου!

Έτσι, μετά από όλα αυτά τα ευτράπελα (σ.σ. που συνέβησαν επί των ημερών της διοίκησης υπό τον κ. Γιάννη Ρουμπάτη), το Υπουργείο Εξωτερικών σιγά – σιγά αδρανοποίησε σχεδόν τη συνεργασία του με την υπηρεσία και πλέον αναζητούνται τρόποι αναθέρμανσης αυτής της εθνικής συνεργασίας…»!

Ναι! Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι η καρδιά του κράτους! Τροφοδοτεί με “αίμα” τη λειτουργία της και την ύπαρξη της χώρας μας! Της Πατρίδας μας Ελλάδας!

Ωστόσο, επί των ημερών διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η ΕΥΠ αποδιοργανώθηκε, απαξιώθηκε, περιθωριοποιήθηκε!

Η νέα διοίκηση θέλει πολύ χρόνο για να μαζέψει τα αμάζευτα ερείπια που δημιούργησε η προηγούμενη διοίκηση!

Όμως, η δράση των πρακτόρων ξένων κρατών δεν περιμένει φυσικά να ανασυνταχτεί και να ενημερωθεί περί σοβαρών θεμάτων η νέα διοίκηση της ΕΥΠ! Έτσι τα γεγονότα τρέχουν, όπως μας ενημέρωσε αξιόλογη πηγή μας, με το έντονο, όχι μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενδιαφέρον των Τούρκων, των Καταριανών, αλλά και των Άγγλων για την νήσο Κω και ιδιαίτερα για την Κέφαλο της Κω!

Οθωμανική τραπεζική έφοδος στην Κω;

Ενημερωνόμαστε λοιπόν, πως το διήμερο 18-19 Ιουλίου 2019 διανυκτέρευσαν στην Κέφαλο της Κω τέσσερεις Τουρκάλες! Που όπως οι ίδιες άφηναν να διαρρεύσει – και όχι τυχαία φυσικά – πως ανήκαν στο υψηλόβαθμο στελεχιακό δυναμικό, μεγάλης και γνωστής Τράπεζας που δραστηριοποιείται με πολλά καταστήματα, στο Καζακστάν, στο Τουρκμενιστάν, στο Αζερμπαϊτζάν, στο Ουζμπεκιστάν και στα κατεχόμενα της Κύπρου! Όπως οι ίδιες ισχυρίζονταν – σύμφωνα με την πηγή μας- ήρθαν στην Κέφαλο, αφού πρώτα επισκέφτηκαν τη Χάλκη και τη Σύμη! Διέρρεαν επίσης, πως τις ενδιαφέρει η ελληνική νησιωτική αγορά και γι΄ αυτό προτίθενται να ανοίξουν καταστήματα γυναικείων ρούχων και ειδών γυναικείου καλλωπισμού!

Ρωτάμε καλόπιστα εμείς! Δεν πρέπει να είναι υπό διερεύνηση αυτές οι πληροφορίες;

Μήπως εξάγεται το συμπέρασμα, ότι προωθείται η ίδρυση καταστημάτων αυτής της μεγάλης Ασιατικής Τράπεζας σε νησιά μας του Αιγαίου και είναι “βιτρίνα” η επιχειρηματική σχεδιαζόμενη δραστηριότητα σε είδη που αφορούν τη γυναίκα;

Μήπως το γεγονός, ότι παλαιότερα απέτυχε η απόπειρα διείσδυσης στη νησιωτική κοινωνία, της τουρκικής τράπεζας Zirraat Bankasi;

Πολυμέτωπος ο Οθωμανικός πόλεμος…

Ωστόσο, διαβάζουμε στο πάντα ενημερωμένο ιστολόγιο για Δωδεκανησιακά θέματα, AegeaNews:

«Άμεση ήταν η απάντηση του ΒΑΚΟΥΦ της Κω στην ανακοίνωση των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης, οι οποίοι άσκησαν δριμεία κριτική για τα ανενεργά τζαμιά του νησιού.

Στην ανοικτή επιστολή του Χαλίτ Χαμπίμπογλου, ο οποίος θέτει ζήτημα τουρκικής μειονότητα και στην Κω, τονίζεται ουσιαστικά ότι οι ελληνικές Αρχές χρησιμοποίησαν τον σεισμό του 2017 στην Κω ως πρόφαση για να κρατήσουν σκόπιμα κλειστά τα τεμένη Ντεφτερντάρ Χατζή Ιμπραήμ Εφέντη και το τζαμί Γαζή Χασάν Πασά.

Στην ίδια ανακοίνωση, μάλιστα, ο Χαμπίμπογλου έφτασε στο σημείο να διαστρεβλώσει και τον τίτλο του ΒΑΚΟΥΦ της Κω, το οποίο αναφέρει ως “Μουσουλμανικό Τουρκικό Ιδρυμα της Κω”! Στα όσα υποστήριξε ο Χαμπίμπογλου απαντά, μέσω του iefimerida.gr, η πρόεδρος του ΒΑΚΟΥΦ της Κω, Ελβάν Κοτζαογλάν. Η κ. Κοτζαογλάν, αρχικά, επισημαίνει ότι “δεν υπάρχει καμία τουρκική μειονότητα, όπως ισχυρίζονται, στην Κω. Είμαστε Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι”!

Σχετικά με τις αναφορές στα δυο τεμένη της Κω, η πρόεδρος του ΒΑΚΟΥΦ σημειώνει ότι “τα δυο τζαμιά δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν. Υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές στο σεισμό του 2017 και είναι άκρως επικίνδυνα για να μπει κάποιος μέσα. Δεν υπάρχει καμία πρόφαση. Αυτή είναι η αλήθεια”!

Η Ελβάν Κοτζαογλάν υπογραμμίζει ότι η Περιφέρεια έχει χρηματοδοτήσει το ΒΑΚΟΥΦ με 270.000 ευρώ για το τζαμί στο Πλατάνι. “Σύντομα βγαίνει η οικοδομική άδεια, ενώ θα ακολουθήσει προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας – Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου και ΒΑΚΟΥΦ για να ξεκινήσει το έργο”!

Η βασική προτεραιότητα του ΒΑΚΟΥΦ Κω είναι το τέμενος στο Πλατάνι, “καθώς αυτό χρησιμοποιεί το 80% των μουσουλμάνων του νησιού. Το Ντεφερντάρ είναι σε δεύτερο πλάνο” λέει στο iefimerida η κ. Κοτζαογλάν. Σύμφωνα με την ίδια, για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά τα δυο τεμένη έχει δημιουργηθεί ειδική αίθουσα προσευχών για τις λατρευτικές ανάγκες των μουσουλμάνων της Κω…

Η πρόεδρος του ΒΑΚΟΥΦ Κω αναφέρει επίσης πως “δεν έχουν να ξεκινήσει να φτιάχνονται ούτε οι χριστιανικοί ναοί. Δεν είναι ότι άφησαν τα τεμένη μας για να φτιάξουν τις εκκλησίες. Ούτε στη Μητρόπολη, ούτε στην Αγία Παρασκευή έχουν προχωρήσει έργα” καταλήγει η πρόεδρος του ΒΑΚΟΥΦ Κω Ελβάν Κοτζαογλάν»!

Μετά από αυτήν την σθεναρά στάση της κ. Ελβάν Κοτζαογλάν, η πηγή μας, μας ενημέρωσε ότι δέχεται πολυμέτωπο πόλεμο! Γιατί δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Άγκυρας και των εδώ κρυφών και φανερών πρακτόρων της!

Άραγε κινδυνεύει η κ, Ελβάν Κοτζαογλάν από τους φανατικούς συμπολίτες της, οι οποίοι πιθανώς υποκινούνται από τα Προξενεία της Ρόδου και της Κομοτηνής;

Πρέπει η ελληνική Πολιτεία να ενδιαφερθεί για όλη αυτή την τουρκική δραστηριότητα, που μόνο τυχαία δεν είναι;

Πρέπει η ελληνική Πολιτεία να γίνει πιο σκληρή και να δείξει στον κακό μας γείτονα, ότι η Ελλάς δεν αστειεύεται;

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΓΟΣ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ?ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΕ ΜΕΣΟ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΔΙΝΕΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ? ΠΟΙΟΣ ΕΔΑΣΩ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΕ 100 ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΑΘΜΟΙ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ?ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ?

    • γνωστα όλα αυτά αλλα ομερτα στη κωακη κοινωνια ,ΟΜΕΡΤΑ! Το αγαπημενο σωματειο της δημοτικης αρχης κλεινει πλατειες και λιμανια για δικες του εκδηλώσεις-τουρνουά με ανατολιτη χορηγο και ευρωπαικη βιτρινα.
      Η απορια μας είναι ο ελληνικος στρατος τι κανει?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ