Τα εγκαίνια της νέας αίθουσας του Γνωμαγόρα στην Αθήνα

0
108

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΓΝΩΜΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019, στην κατάμεστη αίθουσα της Γιαννίδειου Νισυριακής Εστίας (δωρεά του αείμνηστου Αρμόδιου Γιαννίδη), πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Συλλόγου Νισυρίων Αθηνών «ΓΝΩΜΑΓΟΡΑΣ» και ακολούθησαν τα εγκαίνια της νέας αίθουσας – επέκτασης της κεντρικής και του διαμερίσματος φιλοξενίας Νισυρίων από τον Δήμαρχο Νισύρου κ. Χριστοφή Κορωναίο, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά την αγορά του παράπλευρου διαμερίσματος της Νισυριακής Εστίας από τον Δήμο μας. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης, ο κ. Κώστας Γιαννίδης, ο πρόεδρος της «Εταιρίας Νισυριακών Μελετών» κ. Κώστας Χαρτοφύλης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησίων Αθηνών Πειραιά κ. Γιάννης Φραγκούλης, εκπρόσωποι συλλόγων, οι επίτιμοι πρόεδροι του «Γνωμαγόρα» κ. Γιάννης Χαρτοφύλης και κ. Γιάννης Λογοθέτης, και πλήθος Νισυρίων και φίλων της Νισύρου.

Ξεκινώντας, ο πρόεδρος του «ΓΝΩΜΑΓΟΡΑ» κ. Οδυσσέας Σακελλαρίδης, περιέγραψε το ιστορικό της προσπάθειας για την αγορά του διαμερίσματος από προηγούμενα Δ.Σ. τόσο του Γνωμαγόρα όσο και της Εταιρείας Νισυριακών Μελετών,  εστίασε στην ευνοϊκή συγκυρία που επέτρεψε την πραγματοποίηση της αγοράς, ενώ αναφερόμενος στον Δήμαρχο Νισύρου ανέφερε η θητεία του ως προέδρου του ΓΝΩΜΑΓΟΡΑ Αμερικής και η ευαισθησία του για τα συλλογικά δρώμενα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ευόδωση της προσπάθειας.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος, ο οποίος αναφέρθηκε στις απανταχού Νισυριακές παροικίες και τους συλλόγους που τις εκπροσωπούν λέγοντας πως η κάθε μια τους αποτελεί μία Νίσυρο μακριά από τη Νίσυρο και με αυτή την οπτική θα πρέπει να πορευόμαστε. Η προσφορά των Νισυρίων της διασποράς σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο είναι τεράστια και ιστορικά καταγεγραμμένη. Οι απανταχού Σύλλογοι μέσα από τις καταστατικά οριζόμενες δραστηριότητες τους, πέραν του κοινωνικού τους έργου, μεταλαμπαδεύουν τα έθιμα, τη μουσική, τις παραδόσεις μας στις επόμενες γενεές και κρατάνε ζωντανή την πατρίδα στις καρδιές όλων.

Ανέφερε πως με την αγορά του ακινήτου και την ενοποίησή του με το υπάρχον ακίνητο, πέραν της κάλυψης των αυξανομένων αναγκών της παροικίας, καλύφθηκε και μια σημαντική κοινωνική ανάγκη. Δημιουργήθηκε ένα ανεξάρτητο διαμέρισμα, που έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας  συμπατριωτών μας που διάφορες ανάγκες τους υποχρεώνουν να έλθουν στην Αθήνα και αντιμετωπίζουν θέμα διαμονής, επιπλέον δε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελεί πλέον ένα ακόμα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Δήμου.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί, ευχήθηκε σε όλους για το νέο χρόνο και ειδικότερα στα ΔΣ των δύο Συλλόγων η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων να αποβεί προς όφελος των μελών της Νισυριακής παροικίας καθώς και των φίλων της Νισύρου που όλο και περισσότεροι εμφανίζονται στις εκδηλώσεις.

Ακολούθησε ο αγιασμός και τα εγκαίνια των νέων χώρων χοροστατούντος του συμπατριώτη μας Παπά Στάθη Αρκαμούζη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κεράσματα, χορούς, τραγούδια ως αργά το απόγευμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ