«Ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση, ενότητα»- Κ. Μητσοτάκης από Ρόδο για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

0
490

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέστη σήμερα, Τετάρτη 7 Μαρτίου, στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Ρόδο για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Γιορτάζουμε σήμερα μια λαμπρή στιγμή της Ελληνικής Ιστορίας: Την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον κορμό της Ελλάδας. Έχουν περάσει 70 χρόνια από αυτήν τη σπουδαία μέρα εθνικής υπερηφάνειας για τη Δωδεκάνησο, για όλο το ελληνικό Έθνος. 

Στις δύσκολες σημερινές γεωπολιτικές συγκυρίες απαιτείται να παίρνουμε μαθήματα από την Ιστορία μας και χρειάζεται και σήμερα να θυμηθούμε τρεις σημαντικές αρετές του ελληνικού Έθνους: 

Ψυχραιμία για να μην παρασυρθούμε σε μια αδικαιολόγητη και αχρείαστη κλιμάκωση.

Αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις αποτρεπτικές δυνατότητες της χώρας μας, αλλά και στις δυνατότητές μας να οικοδομούμε – πάντα προς όφελός μας – διεθνείς συμμαχίες.

Και, το σημαντικότερο, ενότητα. Ενότητα του ελληνικού λαού ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις μεγάλες προκλήσεις. 

Και να θυμόμαστε πάντα ότι το Έθνος μας μεγαλούργησε όταν ήταν ενωμένο και υπέστη εθνικές τραγωδίες, όταν ήταν διχασμένο. 

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».     

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Ρόδο

Μητσοτάκης: Ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ενότητα για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις

Μητσοτάκης: Ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ενότητα για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις

Το έθνος μας μεγαλούργησε όταν ήταν ενωμένο και υπέστη εθνικές τραγωδίες, όταν ήταν διχασμένο, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ από τη Ρόδο – Τι μηνύματα έστειλε για το ΦΠΑ στα νησιά και τις επενδύσεις

Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στα Δωδεκάνησα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Ρόδο για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, μια – όπως είπε- λαμπρή στιγμή της ελληνικής ιστορίας. «Έχουν περάσει 70 χρόνια από αυτήν τη σπουδαία μέρα εθνικής υπερηφάνειας για τη Δωδεκάνησο, για όλο το ελληνικό Έθνος», δήλωσε ενώ επισήμανε πως στις δύσκολες σημερινές γεωπολιτικές συγκυρίες απαιτείται να παίρνουμε μαθήματα από την Ιστορία μας και χρειάζεται και σήμερα να θυμηθούμε τρεις σημαντικές αρετές του ελληνικού Έθνους: «Ψυχραιμία για να μην παρασυρθούμε σε μια αδικαιολόγητη και αχρείαστη κλιμάκωση. Αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις αποτρεπτικές δυνατότητες της χώρας μας, αλλά και στις δυνατότητές μας να οικοδομούμε – πάντα προς όφελός μας – διεθνείς συμμαχίες.Και, το σημαντικότερο, ενότητα. Ενότητα του ελληνικού λαού ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις μεγάλες προκλήσεις».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε πως πάντα πρέπει να θυμόμαστε ότι το Έθνος μας μεγαλούργησε όταν ήταν ενωμένο και υπέστη εθνικές τραγωδίες, όταν ήταν διχασμένο.

Ο κ. Μητσοτάκης στη Ρόδο έκανε βόλτα στους δρόμους της πόλης, επισκέφτηκε το εμπορικό κέντρο και συνομίλησε με καταστηματάρχες και υπαλλήλους.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Πειραιώς, οι περισσότεροι του έθεσαν το ζήτημα της πρόσφατης κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. και ο κ. Μητσοτάκης τους διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια «για τη διόρθωση ή αντιστάθμιση της μεγάλης αυτής επιβάρυνσης που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφτηκε επίσης το χώρο του γκολφ στην Αφάντου, όπου «ενώ είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ – οι μεθοδεύσεις του πρώην υπουργού Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μπαλτά, έχουν υπονομεύσει την υλοποίησή της».

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι έχει μεγάλη αλλεργία, αν όχι δυσανεξία, σε οποιουδήποτε είδους επένδυση. Το απέδειξε και στην περίπτωση της Αφάντου, που με πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού κηρύχθηκε αρχαιολογική ζώνη, την ίδια μέρα που ετοιμαζόταν η ολοκλήρωση της εκχώρησης της έκτασης στους δύο επενδυτές. Είναι ξεκάθαρο ότι, με αυτές τις λογικές, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά» δήλωσε εκεί ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα τόνισε πως αν θέλουμε πραγματικά μεγάλες επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα, που θα αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής και της επικράτειας συνολικά, θα πρέπει οι κανονισμοί να είναι ξεκάθαροι και να μην αλλάζουν.

«Δεσμευόμαστε ότι την επόμενη μέρα που θα γίνουμε κυβέρνηση, θα επανέλθει η κανονικότητα στον τρόπο υλοποίησης τέτοιου είδους επενδύσεων. Και δεν πρόκειται να ανεχτούμε εκ των υστέρων παρεμβάσεις από καμία υπηρεσία, οι οποίες τελικά έχουν ως μόνο γνώμονα να μην προχωρήσουν αυτές οι επενδύσεις. Η εικόνα την οποία βλέπουμε σήμερα τα λέει όλα μόνη της. Είναι μια εικόνα παντελώς αποκαρδιωτική. Εδώ θα μπορούσε να έχει γίνει ήδη μια σημαντική επένδυση με εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, θέσεις απασχόλησης. Και, αντί γι’ αυτό, βλέπουμε ερείπια και μία έκταση η οποία παραμένει αναξιοποίητη. Την επόμενη των εκλογών αυτά θα σταματήσουν», συμπλήρωσε.

Πριν την επιστροφή το στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφτηκε στη Ρόδο την Ιερά Μονή Παναγίας Τσαμπίκας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ