Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Ρόδος: Έκαναν «φύλλο και φτερό» δημόσια υπηρεσία για… κουρέα που έγινε οδηγός...

Ρόδος: Έκαναν «φύλλο και φτερό» δημόσια υπηρεσία για… κουρέα που έγινε οδηγός αυτοκινήτου!

0
729

Μια απίθανη ιστορία…

Κλιμάκιο ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έφθασε στο νησί της Ρόδου πριν από μερικές μέρες και έκανε «φύλλο και φτερό» αρχεία και φακέλους σε δημόσια υπηρεσία αναζητώντας στοιχεία για καταγγελίες που έγιναν σε βάρος εργαζόμενου, ο οποίος άλλαξε κλάδο υπηρεσίας με την σύμφωνη γνώμη του Υπηρεσιακού συμβουλίου, με διαδικασία που κρίθηκε παράτυπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» όλα ξεκίνησαν πριν από 31 ακριβώς χρόνια όταν ο συγκεκριμένος υπάλληλος που είχε προσληφθεί στην συγκεκριμένη υπηρεσία ως κουρέας, ζήτησε και άλλαξε την ειδικότητά και από ΥΕ που ήταν πέρασε στην κατηγορία των Δ.Ε οδηγών.

Όλες οι σχετικές αποφάσεις, εγκρίθηκαν από το τότε υπηρεσιακό συμβούλιο και μέχρι πρόσφατα ο συγκεκριμένος υπάλληλος ασκούσε τα καθήκοντα που του ανέθετε πάντα η υπηρεσία.
Πριν από μερικούς μήνες όμως, συνάδελφός του που ήθελε να υπηρετήσει στην θέση ΔΕ οδηγών στην ίδια υπηρεσία, απορρίφθηκε ενώ είχε όλα τα προσόντα, καθώς η θέση αυτή ήταν κατειλημμένη οργανικά από το πρώτο υπάλληλο που από κουρέας είχε γίνει οδηγός.

Έτσι κατήγγειλε το γεγονός στη διοίκηση της υπηρεσίας και στη συνέχεια στο Σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοικησης! Κλιμάκιο της υπηρεσίας ήρθε στη Ρόδο και έκανε εξονυχιστικό έλεγχο σε όλες τις καταγγελίες, υποχρεώνοντας στη συνέχεια την διοίκηση της υπηρεσίας να εκδώσει απόφαση που να επαναφέρει τόσες δεκαετίες μετά τον υπάλληλο στα καθήκοντα του κουρέα που είχε.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο τίτλος που αρχικά είχε προσκομίσει ως κουρέας δεν ήταν συμβατός με την νομοθεσία και δεν αναγνωρίζονταν το πτυχίο του (που είχε γίνει δεκτό ωστόσο από το υπηρεσιακό συμβούλιο τότε) ως νόμιμο.
Το αποτέλεσμα είναι εκτός των άλλων, το Ελληνικό Δημόσιο να προβεί και σε καταλογισμό μεγάλου χρηματικού ποσού σε βάρος του υπαλλήλου, το οποίο θα αντιστοιχεί  στην μισθολογική διαφορά του  υπαλλήλου ανάμεσα στις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ με την οποία πληρώνονταν για πολλά χρόνια.

Πηγή : rodiaki.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ