Αγία Ειρήνη πίσω Θερμά (ΒΙΝΤΕΟ)

1
3408

Αγία Ειρήνη πίσω Θερμά (ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική Τηλεόραση)

Πηγή dhras.gr

Οι ιαματικές πηγές

Η Κως είναι το μοναδικό νησί στα Δωδεκάνησα το οποίο χάρη στη ρηγματογενή τεκτονική ηφαιστειότητά του, διαθέτει τριών ειδών ιαματικές μεταλλικές πηγές: θερμές, υπόθερμες και ψυχρές. Σημειωτέον ότι καμιά τους δεν λειτουργεί ως οργανωμένο spa. Έτσι οι πηγές αυτές είναι πάντα ανοιχτές αρκεί να βρείτε τρόπο, μέσο και χάρτη για να τις προσεγγίσετε.

Οι σημαντικότερες είναι οι εξής:

Του Αγίου Φωκά ή Εμπρός Θέρμες. Εκβάλει στην παραλία των Θερμών, είναι θερμομεταλλική και φτάνει στους 47ο C. Έχει μεγάλη συγκέντρωση ιόντων θείου, καλίου, νατρίου, μαγνησίου και ασβεστίου. Βοηθά στις ρευματικές παθήσεις, την αρθρίτιδα και τα γυναικολογικά προβλήματα.

Της Αγία Ειρήνης ή Πίσω Θέρμες. Κοντά στην προηγούμενη, προσεγγίζεται από μονοπάτι ή με βάρκα. Είναι μεσόθερμη χλωριονατριούχος φτάνει τους 45ο C και ενδείκνυται για νεφρικές παθήσεις.

Κοκκινόνερο. Βρίσκεται ΝΔ του Ασκληπιείου καταλήγοντας στον αρχαιολογικό χώρο του. Το νερό της είναι σιδηρούχο οξυανθρακικό θερμοκρασίας 22,5ο C και καταπολεμά τη δυσπεψία και τις παθήσεις του εντέρου.

Των Βολκάνων. Πολύ κοντά στην πηγή του Κοκκινόνερου εκβάλει από άλλο σημείο λασπώδες μεταλλικό νερό κατάλληλο για πηλοθεραπεία.

 

Πηγές: Β. Χατζηβασιλείου: Ιστορία της Νήσου Κω, 1990 σελ. 23-24,

www.thermalsprings.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ