Ο πανηγυρικός εσπερινός και η πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στην Κοίμηση της Θεοτόκου (Προσκύνημα) Αντιμάχειας

1
8929


Με τη δέουσα επισημότητα, λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της Κοίμησης της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Προσκύνημα) Αντιμάχειας και ακολούθησε η πάνδημη λιτάνευση της ιεράς Εικόνας στην Αντιμάχεια.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιος Παριάρος, ο Αρχιερατικός επίτροπος π. Αντώνιος Κασιώτης, ο Αναστάσιος Γιώτης, ο π. Ηλίας Καμπάκης,  ο π. Νικόλαος Γρύλλης και ο εφημέριος του ιερού ναού π. Κλεάνθης Μαρούσκος,

Έψαλλαν στο δεξιό χορό ο Πρωτοψάλτης Μιχάλης Ανδρέου,  και οι Μανώλης Σχουλλής, Παναγιώτης Ρήγας, Γιώργος Τσιγαράς και ο μικρός Νικόλας Ανδρέου και στον αριστερό οι: Δημήτρης Τσάμπαλας, Γιώργος Μιαούδης και Θέμος Κουκούλας.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο πρ. Δήμαρχος και άρων του Πατριαρχείου Θεοδόσης Βαρκάς, ο Πρόεδρος Αντιμάχειας Νίκος Φραζής, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του στρατού και των ένστολων υπηρεσιών και πολλοί προσκυνητές.

Αμέσως μετά ακολούθησε η πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς εικόνας της Παναγίας συνοδεία της Φιλαρμονικής Κω υπό την διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Γκαναβούρα, του κλήρου, των τοπικών αρχών και του λαού.

Το βράδυ της εορτής πραγματοποιείται και το μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι στην αυλή της εκκλησίας.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ