Ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Θεολόγου στην Καρδάμαινα

0
7899


Στις 08 Μαϊου η Εκκλησία μας εορτάζει τη σύναξη της Αγίας Κόνεως της εκπορευομένης εκ του τάφου  του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου.

Με τη δέουσα ευλάβεια και κατάνυξη εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής στο φερώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Καρδάμαινα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, τον οποίο πλαισίωναν οι Πανοσιολογιότατοι Αρχιμανδρίτες π. Διονύσιος  και π. Σοφρώνιος ο Αρχιερατικός επίτροπος Ηρακλειδών  π. Αντώνιο Κασιώτης, συμπροσευχομένου του π. Ιωάννη Περαντωνάκη και ο π. Κλεάνθης Μαρούσκος,

Τους ύμνους απέδωσε χορός Ιεροψαλτών υπό τον Σεβαστιανό Παναγιώτου, Γιώργος Μιαούδης, Ευάγγελος Παλούμπης και Δαυίδ Καλλούδης

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κρητικός, ο πρ. Δήμαρχος και Άρχων του Πατριαρχείου Θεοδόσης Βαρκάς, ο Νίκος Πόγιας καθώς και πολλοί προσκυνητές.

Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος και Ευαγγελιστής (Σύναξις της αγίας κόνεως της εκπορευομένης εκ του τάφου του Ιωάννου του Θεολόγου)

Οὐ βρῶσιν, ἀλλὰ ῥῶσιν ἀνθρώποις νέμει
Τὸ τοῦ τάφου σου μάννα, μύστα Κυρίου.
Ὀγδοάτῃ τελέουσι ῥοδισμὸν βροντογόνοιο.

Συγκλονιστικό ήταν το θαύμα της εμφάνισης του Αγίου το 2014 σε έναν αλλοδαπό εργαζόμενο στην Καρδάμαινα τον οποίο φώναξε με το όνομά του και στην συνέχεια του είπε ότι τον λένε Θεολόγο. Όταν ρώτησε να μάθει ποιος είναι ο Θεολόγος στην περιοχή, αφού δεν υπήρχε κανείς άλλος με αυτό το όνομα και αφού υπήρξε άλλο σημάδι με τον νεωκόρο και το ανοιχτό παράθυρο του ναού, τον αναγνώρισε όταν του έδειξαν την εικόνα του με τα ίδια ρούχα, όπως ακριβώς τον είδε.

Απολυτίκιον

Ἀπόστολε Χριστῷ τῷ Θεῷ ἠγαπηπημένε, ἐπιτάχυνον, ῥῦσαι λαὸν ἀναπολόγητον, δέχεταί σε προσπίπτοντα, ὁ ἐπιπεσόντα τῷ στήθει καταδεξάμενος· ὃν ἱκέτευε, Θεολόγε, καὶ ἐπίμονον νέφος ἐθνῶν διασκεδάσαι, αἰτούμενος ἡμῖν εἰρήνην, καὶ τὸ μέγα ἔλεος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ