Ο Ε’ κατανυκτικός εσπερινός με τον Σεβασμιώτατο κ. Ναθαναήλ στον ΙΝ Γενεσίου Θεοτόκου Καρδάμαινας

0
5825


Με τη δέουσα ευλάβεια και κατάνυξη τελέσθηκε το βράδυ της Δ’ Κυριακής των Νηστειών ο πέμπτος κατανυκτικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρουστον ΙΝ Γενεσίου Θεοτόκου Καρδάμαινας.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Αρχιερατικός επίτροπος Ηρακλειδών π. Αντώνιος Κασιώτης ο οποίος τέλεσε και τον εσπερινό, και ο επί πολλά χρόνια εφημέριος και Αρχιερατικός επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Περαντωνάκης.

Έψαλλε πολυμελής χορός ιεροψαλτών υπό τον Σεβαστιανό Παναγιώτου και τον Γιάννη Γιωργαλλή.

Παρών ήταν ο πρ. Δήμαρχος και Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Θεοσόδης Βαρκάς και αρκετοί προσκυνητές.

Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι είναι καύχημα για την Καρδάμαινα πως πέρασε και βάπτισε τους πρώτους χριστιανούς στην περιοχή ο Άγιος Απόστολος Παύλος αναχωρώντας από κει για τη Ρόδο (Λίνδο).

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ομιλία του σε μία πολύ διδακτική διήγηση από τον γεροντικό για την αποδοχή του «άλλου» με τις όποιες ιδιοτροπίες και τα ελαττώματά του στη ζωή μας. Μια διαδικασία που αν δεν την συνειδητοποιήσουμε και δεν την διαχειριστούμε πνευματικά ειδικά αυτή την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τότε η Ανάσταση για μας θα είναι μόνο… επιπλέον τρόφιμα και τίποτα άλλο.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ