Ο π. Νικήτας μαγειρεύει αγιορείτικα πιάτα σε μια μοναδική βραδιά στην Ακτή Ντοβίλ

0
3838

Ο πατήρ Νικήτας, από το ιερό κελί της Παναγίας Πορταΐτισσας του Αγίου Όρους, δημιούργησε ενα μενού με αγιορείτικες συνταγές για την Ακτή Ντοβίλ και θα το μαγειρέψει την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 20:30.

Όσοι παραβρεθούν σε αυτό το μοναδικό γεύμα θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Ο Αγιορείτης μοναχός Νικήτας, έχει ένα από τα πιο δύσκολα και κοπιαστικά διακονήματα. Είναι μάγειρας στο Κελί της Παναγίας Πορταΐτισσας. Μαγειρεύει καθημερινά για τους μοναχούς και για τους επισκέπτες του κελιού.

Η μαγειρική για τον π. Νικήτα είναι μυσταγωγία, πολύ μεράκι, αγάπη και αγνά υλικά. Για αυτό αξιοποιεί τα δώρα της φύσης που προσφέρει σε αφθονία ο ευλογημένος τόπος του Αγίου Όρους. Υλικά που χρησιμοποιεί και προσθέτει στα φαγητά και αποκτούν άλλη νοστιμιά. Αυτή τη μαγειρική μάλιστα, φρόντισε να διαδώσει και έξω από το Άγιο Όρος, σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, αλλά και σε ειδικές εκδηλώσεις και γιορτές στην Ελλάδα. Συνέγραψε μάλιστα και το βιβλίο «Αγιορείτικες παραδοσιακές συνταγές» που κυκλοφορεί από το 2012.

Όσοι επιθυμούν να απολαύσουν αυτήν τη μαγειρική μπορούν να κάνουν κράτηση για την Παρασκευή 12 Απριλίου στην Ακτή Ντοβίλ για τις 20:30.

ΑΚΤΗ ΝΤΟΒΙΛ
Θεμιστοκλή Σοφούλη 86
Τηλ.: 2310407000

 instagram aktintovil
 facebookAktiNtovil

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ