Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον ΙΝ Αγίου Σάββα- 76 χρόνια από την κοίμηση του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω

0
3682

7 Απριλίου 2024 σήμερα και η εκκλησία μας εορτάζει την  Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως τιμώντας το σύμβολο του σταυρού. Ο Χριστός σταυρώθηκε και πέθανε πάνω στο σταυρό έως ότου να αναστηθεί τρεις ημέρες αργότερα. Από τότε, ο σταυρός αποτελεί σύμβολο του Χριστιανισμού με ιδιαίτερη σημασία.

Για αυτό το λόγο, κάθε χρόνο έχει καθιερωθεί μία ημέρα στην οποία οι πιστοί συνηθίζουν να προσκυνούν τον σταυρό. Το προσκύνημα μπορεί να περιλαμβάνει έναν ασπασμό, ένα φιλί, μια υπόκλιση ή μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε άλλο τρόπο θελήσει ο πιστός

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως πρόκειται για κινητή γιορτή. Πέφτει πάντα 28 μέρες πριν το Πάσχα. Είναι μία από τις Κυριακές της Σαρακοστής και βρίσκεται εντός της νηστείας.

Στην Κάλυμνο σύμφωνα με το έθιμο οι εκκλησίες ετοιμάζουν μικρές φούντες από κρίνα και άλλα ανοιξιάτικα λουλούδια που μοιράζονται στους πιστούς.

Επίσης σήμερα συμπληρώνονται 76 χρόνια από την κοίμηση του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω. Η επί γης πορεία του αγίου του νησιού ολοκληρώθηκε την 7η Απριλίου 1948,με την παράδοση της αγίας του ψυχής στον Κύριο.

Στη Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνω χοροστάστησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ Παϊσιος, ενώ πολλοί οι πιστοί που παραβρέθηκαν.

Δείτε φωτογραφίες και video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς από τον Άγιο Σάββα

πηγή: https://kalymnos-news.gr/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ