Πιστά αντίγραφα “επιταφίου” και θυρών της Παναγίας Πορταΐτισσας στην Αστυπάλαια που κάηκαν, θα κατασκευάσει ο ξυλογλύπτης Κώστας Σταματίου (video)

0
5551

Ο φακός του kalymnos-news.gr βρέθηκε σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 στο εργαστήρι Ξυλογλυπτικής του Κώστα Σταματίου στην Κάλυμνο.

Ο Κώστας Σταματίου ένας έμπειρος ξυλογλύπτης με εντυπωσιακές δημιουργίες, έμαθε την τέχνη από τον αείμνηστο παππού του Κώστα, ενώ για 2 χρόνια φοίτησε στη Σχολή Ξυλογολυπτικής στην Καλαμπάκα.

Όπως μας είπε,, ανέλαβε να κατασκευάσει πιστό αντίγραφο του “επιταφίου της Παναγίας”(χρονολογείται ότι είναι 200 ετών) που κάηκε όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά πριν 5 μήνες περίπου ,την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 στην μεγάλη ενοριακή Εκκλησία της Παναγίας Πορταΐτισσας στην Αστυπάλαια.

Επίσης πιστά αντίγραφα των καμένων θυρών της εκκλησίας

Φωτογραφία αμέσως μετά την πυρκαγιά στις 22 Οκτωβρίου 2023

Ο Κώστας Σταματίου έχοντας την εικόνα απ’ ότι έχει απομείνει από τον καμένο επιτάφιο ,αλλά και από παλιές φωτογραφίες που απεικονίζουν τον επιτάφιο πριν καεί, θα κατασκευάσει πιστό αντίγραφο και όπως μας λέει η νέα κατασκευή θα περιλαμβάνει και την πιό μικρή λεπτομέρεια. Χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του νέου επιταφίου της Παναγίας, τα μέσα του ερχόμενου Αυγούστου.

Δείτε τον καμένο επιτάφιο της Παναγίας που έχει μεταφερθεί στο εργαστήριο του Κώστα Σταματίου ,καθώς και φωτογραφίες που δείχνουν τον επιτάφιο πριν καεί.

Επίσης ο Κώστας Σταματίου θα κατασκευάσει και πιστά αντίγραφα των καμένων θυρών του Ναού.

Δείτε τα όσα μας λέει ο Κώστας Σταματίου στο video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς

πηγή: https://kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ