Κυριακή της Ορθοδοξίας | Αύτη η πίστις την Οικουμένην εστήριξεν – Γράφει η κ. Αικατερίνη Σώκιαλη-Κίννα

2
4131

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Με την βοήθεια του Θεού,  μπήκαμε στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Η πρώτη Κυριακή των Νηστειών είναι και της Ορθοδοξίας. Γιορτάζουμε την Αναστήλωση των Αγίων Εικόνων και τον θρίαμβο της Ορθόδοξης Πίστης, κατά της αίρεσης της εικονομαχίας. Ο πόλεμος αυτός κράτησε περισσότερο από 100 χρόνια. Τελικά τον σταμάτησε η Αγία Θεοδώρα η Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου με την έβδομη Οικουμενική Συνοδό το 843 μ.Χ.

Η ζωή της αγία,  και ως σύζυγος εικονομάχου συζύγου, του Αυτοκράτορα Θεοφίλου, και ως μητέρα 6 παιδιών (5 κόρες ένας γιος), και ως Αυτοκράτειρα. Κοιμήθηκε 11 Φεβρουαρίου με την μοναχική στολή και όχι την βασιλική, σε μοναστήρι, που απεσύρθει  με τις 5 κόρες της,  μετά τον θάνατο του συζύγου της.

Άνθρωποι του εικοστού πρώτου αιώνα που καυχάσθε για τις γνώσεις, τις επιστήμες, την τεχνολογία, διαβάστε λίγο και εκκλησιαστική ιστορία.  Σίγουρα θα πιστέψετε ότι η εκκλησία είναι και Θεόσύστατη και Θεοσυντηρητή.  Γι αυτό και πολεμουμένη νίκα.   Πόσοι και πόσοι δεν την πολέμησαν άγρια! Η εκκλησία; Ακατανίκητη. Αιώνια.  Πάντα υπέρ τον Ήλιο λάμπει. Τίποτα πιο ισχυρό από την Εκκλησία: « Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν».

Η εκκλησία του Χριστού είναι «Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική». Είναι μόνο η Ορθόδοξη. Γιατί είναι η μόνη που έμεινε πιστή στο πνεύμα και την παράδοση. Η μόνη που κράτησε ανόθευτη την Αλήθεια του Χριστού (Αγία Γραφή , Ιερά Παράδοση), χωρίς προσθέσεις και αφαιρέσεις,  όπως δυστυχώς συμβαίνει με όλες τις άλλες που κακώς λέγονται εκκλησίες (ρωμαιοκαθολικοί,  προτεστάντες , κτλ).

Μεγάλο καύχημα μας η Ορθοδοξία,  θέλει όμως και Ορθοπραξία.  Θέλει να μην παρασυρόμαστε από της διάφορες ετερόδοξες προπαγάνδες. Πρέπει η ζωή μας, το παράδειγμα μας, να φωνάζει δυνατά :  «έρχου  και είδε» όπως είπε ο Απόστολος Φίλιππος στον Ναθαναήλ και ο Ναθαναήλ ακολούθησε τον Χριστό. Αυτό θα ακούσουμε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας: «Έρχου και είδε».  Και η Εκκλησία μας θα μας πει: «Άκουσε» .

 

Οι Προφήτες ώς είδον

Οι Απόστολοι  ως εδίδαξαν

Η Εκκλησία ως παρέλαβεν

………………….

Αύτη η πίστις των Αποστολών

Αύτη  η πίστις των Πατέρων

Αύτη  η πίστις των Ορθοδόξων

Αύτη η πίστις την Οικουμένην εστήριξεν.

 

 

Αυτή η πίστη στον ένα Μοναδικό Θεό έκαμε,  την ταπεινή, αφανή, Πάναγνη Κόρη της Ναζαρέτ, άξια να γίνει «το Παλατίον του Παμβασιλέως Χριστού»

Αυτή η πίστις τον Αγωνιστών του 21, έκαμαν ελεύθερη την σκλάβα πατρίδα μας και δόξασαν την Ελλάδα μας.

Καλό ταπεινό άγιο αγώνα.

Αικατερίνη Σώκιαλη Κίννα.

2 ΣΧΟΛΙΑ

    • Μιαν εκκλησία έκανε ο Χριστός ,την ορθόδοξη ,κ το πιστεύω αυτό λέγει εις μίαν αγίαν καθολικήν κ αποστολικην εκκλησία ,το καθολική έχει άλλη έννοια ,κ όχι του δόγματος .Ούτε παπική ,ούτε προτεσταντική ,ούτε ευαγγελική ,μα ούτε μουσουλμανική κ Βουδικη .Όλες αυτές είναι αιρέσεις .Ο Χριστός με την ανάσταση του απέδειξε ,ότι ήταν Θεός κ άνθρωπος ο μόνος αληθινός Θεός .Κ σαν απόδειξη για τις καινούργιες γενιες άφησε το Άγιο φως ου βγαίνει μέσα από τον Πανάγιο τάφο του ,κάθε μεγάλο Σάββατο μεσημέρι .Όλοι οι άλλοι αρχηγοί θρησκειών είναι μέσα στους τάφους τους ,του Χριστού είναι άδειος !!!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ