Αλβανίας Αναστάσιος: κανείς πολιτισμός, θρησκεία ή σύστημα νόμων (Σόλων, Πλάτων κ.λπ.) δεν θεσμοθέτησε τη συμβίωση των ομοφυλοφίλων ως γάμο. ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ. Το παρά φύσιν δεν καθίσταται κατά φύσιν δια νόμου

4
9068

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος δημοκράτης, ιεραπόστολος και διανοούμενος όπως απαιτεί το αξίωμα ενός ιεράρχη ορθοτομεί επί του ανομήματος-νομοθετήματος του γάμου ομοφυλοφίλων από την έκπτωτη Ελληνική Πολιτεία που βάζει ταφόπλακα στην κοινωνία..

Η θέση του είναι ευσύνοπτη όσο και εμπεριστατωμένη ξεκάθαρη και απέχει μακράν από τα Ιερωνυμικά φληναφήματα. Θέτει την τοποθέτηση του σε δημόσια διαβούλευση εγκαίρως και όχι σε συντονισμό με κυβέρνηση όπως έκανε ο Ιερώνυμος ( συν τη μυστική διπλωματία) καθώς σε απόλυτο συγχρονισμό θα συνέλθουν την Τρίτη τόσο το Υπουργικό συμβούλιο επί του θέματος όσο και η Ιεραρχία

Συγκυβέρνηση Πολιτείας Εκκλησίας για ν΄ανατρέψουν με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα την Κοινωνία αφού ο Πρωθυπουργός καλεί όσους βουλευτές του διαφοροποιούνται ν΄απέχουν ώστε να πέσει δραστικά ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων για να περάσει … νύχτα το ανομοθέτημα..

Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας.
Σχετικά με τη δια νόμου ανύψωση της συμβιώσεως των ομοφυλοφίλων εις γάμον η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας δηλώνει:
Είναι πασίγνωστο ότι η διαιώνιση της ανθρωπότητας έχει στηριχθεί στην ύπαρξη δύο φύλων και στην ένωσή τους. Κανείς πολιτισμός, θρησκεία ή σύστημα νόμων (Σόλων, Πλάτων κ.λπ.) δεν θεσμοθέτησε τη συμβίωση των ομοφυλοφίλων ως γάμο. Το παρά φύσιν δεν καθίσταται κατά φύσιν με νομικές διατάξες. Αντίθετα, ένας τέτοιος νόμος προσβάλλει τη δημιουργία. Δεν αποτελεί κοινωνική πρόοδο αλλά σύγκρουση με τη φυσική τάξη, κατήφορο. Η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να διατυπώνει με σαφήνεια την έννοια και την αξία του γάμου, τη σημασία της οικογένειας και της τεκνογονίας σύμφωνα με τα ιερά κείμενά της και την κατά τους αιώνας παράδοσή της (Όπως δηλώθηκε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κρήτη το 2016).
Τίρανα, 15 Ιανουαρίου 2024

Ο λόγος του δεικτικός αναδεικνύει την απαιδευσία των ιθυνόντων και το ξενόφερτο της υπόθεσης…αλλά και θέτει και την Εκκλησία προ των ευθυνών της..

Ανήκουμε και ερωτικά στη Δύση;

dimpenews.com

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος είναι από τους λίγους ανθρώπους που έχουν κατορθώσει να είναι διακριτοί μόνο από το μικρό τους όνομα.

  2. μόλις έχασαν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ τους, καταργούμενης της ΘΕΟΚΡΑΤΙΑΣ, απέτυχαν τελικά. Στην Ελλάδα, βγαίνουμε ακόμη από τον Μεσαίωνα…

    Όταν ρώτησαν τον Χριστό αν θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους στον Καίσαρα, εκείνος ζήτησε να δει ένα Δηνάριο (νόμισμα) και βλέποντας την εικόνα που απεικονιζόταν προέτρεψε :

    «ἀπόδοτε οὖν τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ θεοῦ τῷ θεῷ».
    (Από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο κβ’:21.)

    (βλ. Δώστε στον Καίσαρα αυτά που του ανήκουν και στο Θεό τα του Θεού). (Δώστε στο σώμα τα του σώματος, τα του Θεού στο Θεό, θα έλεγε κάποιος)…

    Υ.Γ. 1 Το Αγιολόγιο μας ειναι γεμάτο πόρνες και κακοποιούς. Αυτούς αγάπησε ο Ιησούς, όχι τους Υποκριτές, Γραμματείς, Φαρισαίους και λοιπές θεούσες.

    Υ.Γ. 2
    Ο Ιησούς Χριστός έδειξε την Οδό και την Αλήθεια. Ήταν ότι (εν δυνάμει) κι εμείς : Θεάνθρωπος, Ενσαρκωμένος Θεός.
    Πολύ καλή…μπίζνα, να τον κάνουν ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

    • Υ.Γ. 1 Το Αγιολόγιο μας ειναι γεμάτο πόρνες και κακοποιούς.
      Σωστα, αλλα ολοι αυτοι μετανοησαν. Εξ αλλου ο ΧΡΙΣΤΟΣ ηρθε να σωσει τους αμαρτωλους. Δεν ηρθε για τους αναμαρτητους. Εδω τωρα δεν υπαρχει μετανοια παρα μονο μια προσπαθεια νομιμοποιησης του ΑΝΩΜΑΛΟΥ.
      Υ.Γ. 2 Ο Ιησούς Χριστός έδειξε την Οδό και την Αλήθεια.
      Σωστο και αυτο. Το οτι η θρησκεια εγινε μπιζνα θα συμφωνησω απολυτα αλλα στο χερι του καθενος ειναι να μην μπει σε αυτην την «θρησκευτικη ατραπο». Στασου διπλα στον ΘΕΟ και ασε τους κακους εκπροσωπους Του παραμερα.

      • Όμορφα!
        Η βασική «διαφορά» μας έγκειται ως φαίνεται, στο ότι κατά την δική μου βιωματική άποψη, ο Θεός δεν έχει τις ανθρώπινες ιδεοληψίες και εμμονές, αλλά ως ανόθευτη Αγνή Αγάπη, δεν απαιτεί τίποτε από εμάς, μας αγαπά ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ! (άσε που μόνον…ο Θεός υπάρχει, «εμείς» απλά είμαστε «ενσαρκώσεις» Του, στον Κόσμο των Φαινομένων).. Το μόνο που πρέπει να «κατακτήσουμε και αποδεχτούμε», είναι η Επίγνωση του Ομοούσιου μας, το οτι είναι Εντός μας,το οτι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα ενωμένοι με τον «Δημιουργό». Αυτή την άχρονη αιώνια αγαπητική «φύση» μας, αποκρύπτουν, διαταράσσουν και διαστρεβλώνουν οι – κατά παραχώρηση Του – ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ μας, τύπου αυτοί είναι ανώμαλοι, αυτοί είναι θεαρεστοι και άλλα δολοφονικά. Το μικρότερο χορτάρι και το μεγαλύτερο άστρο του «Σύμπαντος», έχουν ακριβώς την ιδια αξία και σημασία, εντός της «Δημιουργίας»..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ