Ο εσπερινός της εορτής του Τιμίου Σταυρού στο Ασφενδιού Κω | Σαν σήμερα πριν 30χρόνια ξεκινούσε από τον Σταυρό την Ιερατική διακονία του ο π. Σακελλάριος

2
16845


Σε μιας μοναδικής ομορφιάς φυσική τοποθεσία βόρεια της περιοχής του Ασωμάτου και της Ευαγγελίστριας στο Ασφενδιού, εορτάζεται με κατάνυξη το απόγευμα με τον εσπερινό και το πρωί με Όρθρο και Θεία λειτουργία από την ενορία του Ασωμάτου Ασφενδιού, ιερουργούντος του π. Σακελλάριου Ζουλουφού η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού στο Ασφενδιού.

Στον εσπερινό απόψε παρευρέθηκαν πολλοί προσκυνητές μεταξύ των οποίων και αρκετοί απόδημοι.

Κλείνοντας και μεταφέροντας τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου συγκινημένος ο π. Σακελλάριος ανέφερε ότι σαν σήμερα πριν 30 χρόνια ξεκινούσε από τον Τίμιο Σταυρό την Ιερατική διακονία του στην ευλογημένη ενορία του Ασωμάτου, δεχόμενος από τους προσκυνητές θερμές ευχές για υγεία και μακροημέρευση με ενδυνάμωση από τη χάρη του Τιμίου και Ζωοποιού Στυαυρού.

Έψαλλαν οι: Γιάννης  Κουτσουράης, Νίκος Διαμαντής και Γιάννης Κιάρης.

Η μόνη διαφορά από άλλες χρονιές ήταν ότι η διπλανή πηγή με την παλιά στέρνα, στέγνωσε μόλις πριν από ένα μήνα (όπως μας είπε ο φίλος Μηνάς).

«Να μην κάνεις κανένα έργο, χωρίς να το σφραγίζεις με τον Τίμιο Σταυρό! Όταν αναχωρείς για ταξίδι, όταν αρχίζεις το έργο σου, όταν πηγαίνεις να διδάξεις στο σχολείο σου, όταν είσαι μόνος σου ή και με άλλους μαζί, σφράγισε με τον παντοδύναμο Σταυρό το μέτωπο σου, το σώμα σου, την καρδιά σου, τα χείλη σου, τα μάτια σου, τα αυτιά σου και όλα τα μέλη σου να τα σφραγίζεις με το σημείο της νίκης του Χριστού επί του Άδου. Και τότε μη φοβάσαι από τα μαγικά ή τα ξόρκια και τους μάγους. Διότι όλα αυτά λύνονται από την δύναμη του Σταυρού, όπως το κερί λειώνει μπροστά στην φλόγα της φωτιάς και όπως φεύγει η σκόνη στον άνεμο!»

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παπά μας αγαπημένε πέρασαν κιόλας 30 χρόνια από την αρχή της Ιερατικης σου διακονίας στην Ενορία του Ασωματου μας. Όλα αυτά τα χρόνια έχεις κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό όλης της ΚΩ που τώρα πια την αισθάνεσαι σαν πατρίδα σου και την λατρεύεις.Ολα αυτά τα χρόνια εμείς ειδικά έχουμε δημιουργήσει μια τεράστια και αληθινή φιλία μαζί σου κ ειλικρινά νιώθουμε πολύ τυχεροί και πολύ υπερήφανοι για σένα.Ευχομαστε Παπά μας ο ΑΣΩΜΑΤΟΣ να σου χαρίζει πάντα υγεία και μακροημέρευση και ο Τίμιος Σταυρός ευλογία σε σένα και στην οικογένεια σου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ