Δ’ Κατανυκτικός εσπερινός με κ. Ναθαναήλ στον Μητροπολιτικό ΙΝ Αγίου Νικολάου Κω

0
2981


Με ευλάβεια και κατάνυξη εψάλη απόψε, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 19 Μαρτίου 2023  ο Δ’ κατανυκτικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κω, με τον Ιερατικό Προϊστάμενο π. Κωνσταντίνο Καματερό.

Έψαλλε χορός Ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη-καθηγητή Γιώργο Σακέλλη, Νικόλαος Παπαθωμάς, Ηλίας Χρυσοστομίδης, Γ. Κιάρης.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πόσο σοφά η Ορθόδοξη εκκλησία μας τοποθέτησε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο μέσο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής για να αντλήσουμε δύναμη από την Αγιαστική Χάρη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με χαμόγελο όπως έλεγε και ο μακαριστός π. Ανανίας Κουστένης, ώστε να φεύγουν οι δαίμονες.

Κυριακή Γ Νηστειών

Η άσκηση των αρετών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πέρα από την προσωπική ισχυρή θέληση, είναι απαραίτητη και η αγιαστική δύναμη της Εκκλησίας μας. Έτσι οι άγιοι Πατέρες όρισαν, καταμεσής της αγίας Τεσσαρακοστής να προσκυνείται ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου, για να λαμβάνουμε οι πιστοί από αυτόν χάρη και δύναμη για να συνεχίσουμε με σθένος τον πνευματικό μας αγώνα.

Ο Σταυρός του Χριστού είναι το καύχημα της Εκκλησίας μας και το αήττητο όπλο κατά των δυνάμεων του κακού. Πάνω σε αυτόν συντρίφτηκε το κράτος του διαβόλου και εκμηδενίστηκε η δύναμή του. Από αυτόν πήγασε η απολύτρωση και η αθανασία στο ανθρώπινο γένος.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ