Β’ Κατανυκτικός εσπερινός κ. Ναθαναήλ στον Άγιο Παύλο Κω: Είναι μικρόψυχο και βλάσφημο να κρίνουμε τον Θεό για το κακό που προξενεί ο ίδιος ο άνθρωπος που έχει απομακρυνθεί απ΄ αυτόν

0
7678


Ο Β’ κατανυκτικός εσπερινός Κυριακή Ορθοδοξίας εσπέρας εψάλη απόψε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ναθαναήλ στον ΙΝ Αγίου Παύλου Κω παρουσία πολλών πιστών.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Γενικός Αρχιερατικός, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού θρόνου π. Ιωάννης,  ο πνευματικός και Ιεροκήρυκας της ΙΜ, Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ και οι Ιερείς π. Σταύρος και π. Περικλής.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του ΙΝ Ιωάννης Πεταλάς με τους Γιώργο και Γιάννη Κιάρη.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του μεταφέροντας τις ευχές και την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου για τη σημερινή μεγάλη ημέρα της Ορθοδοξίας έδωσε έμφαση τόσο στο ιστορικό γεγονός της αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων με τα θλιβερά γεγονότα της εποχής της εικονομαχίας, αλλά και σε αυτό που ακούσαμε σήμερα από το μεγάλο προκείμενο «έδωκας κληρονομίαν τοις φοβουμένοις το όνομά σου Κύριε», τονίζοντας ότι «ο Θεός δεν αφήνει καμίαν ασχήμια της ανθρώπινης ιστορίας που να μην την στολίσει στο τέλος με μιαν ομορφιά. Κανένα κακό που κάνουν οι άνθρωποι χωρίς να βρει έναν τρόπο να προκύψει στο τέλος μέσα από αυτό το γενικό καλό. Έτσι έχουμε σήμερα όλες αυτές τις θαυματουργές εικόνες που έφτασαν από την Κωνσταντινούπολη στο Άγιο Όρος και στα νησιά μας, όπως η Θαυματουργή εικόνα της Παναγία Σπηλιανής στη Νίσυρο κ.α. Κι όλα αυτά για να ενισχυθεί η πίστη μας -ειδικά στις μέρες μας- γιατί βλέπουμε κάτι κακό και απελπιζόμαστε λέγοντας ‘πως το επέτρεψε ο Θεός’. Είναι μικρόψυχο και βλάσφημο να κρίνουμε τον Θεό για το κακό που προξενεί ο άνθρωπος που έχει απομακρυνθεί απ΄αυτόν… »

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ