Ο πιλότος της ΠΑ που έγινε Ιερέας: Η συγκλονιστική ιστορία του φίλου του που είδε σε όραμα την κεκοιμημένη σύζυγό του «Αγίαζε την ημέρα σου και κάνε το καθήκον της στιγμής»

1
3629

Ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας που έγινε ιερέας στο Αργολικό Αργολίδας:

Αυτό που τον συγκλόνισε ήταν η διήγηση φίλου του που μόλις είχε χάσει τη σύζυγο του με την οποία ήταν πολύ δεμένοι και ορκιζόταν ότι ήταν ξύπνιος όταν την είδε ξαφνικά μέσα στο σπίτι και του είπε (επειδή ήταν σε κατάθλιψη παρότι άνθρωπος πολύ πιστός της εκκλησίας: «Άκουσε Γιώργο η ζωή στη γη σε σχέση με εμάς εδώ είναι μόλις ένα ανοιγοκλείσιμο του ματιού. Δεν κάνεις καλά που στενοχωριέσαι, αγίαζε την ημέρα σου και κάνε το καθήκον της στιγμής» Οι τελευταίες λέξεις είναι όλο το νόημα!

Στο 34 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα το σχετικό απόσπασμα:

 

Ζω και κάνω το καθήκον της στιγμής

Ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας που έγινε ιερέας με τον π. Γεώργιο Φιλιππή, εφημέριο Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Αργολικό Αργολίδας.

Μια μαρτυρία ζωής. Η φιλία με τον συμμαθητή του Γιώργο Ζαχαριά, οι κίνδυνοι του πιλότου, η δημιουργία πολύτεκνης οικογένειας με πέντε παιδιά, η συμπόρευση με την πρεσβυτέρα και η πορεία προς την ιεροσύνη. Ο ιερέας πετά με άλλα φτερά.

Ραδιοπαραμυθία 24.01.2023 – Καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας, 91.2 FM Επιμέλεια – παραγωγή: Σοφία Χατζή δείτε περισσότερες εκπομπές στο Youtube, στο playlist: ΡΑΔΙΟΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Σοφία Χατζή https://youtube.com/playlist?list=PLV…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ