Σίφνος: Η εικόνα του Αγίου Αντωνίου πήγε με βιολί και λαούτο στην εκκλησία.Βίντεο-φωτογραφίες

0
143

Η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στον δρόμο της Χερρονήσου λίγο μετά το Τρουλάκι, είναι μια πεντακάθαρη και πάντα περιποιημένη εκκλησία που έγινε πριν από λίγα χρόνια από Αρτεμωνιάτες και Αντώνηδες(οι περισσότεροι).

Οι φετεινοί 23 πανηγυράδες(οι περισσότεροι είναι και επιτροπή)αποφάσισαν το πανηγύρι να γίνει σήμερα Σάββατο με παραδοσιακά όργανα που θα συνόδευαν την εικόνα από το σπίτι του τελευταίου πανηγυρά στην εκκλησία για τον εσπερινό.

Μαζεύτηκαν νωρίτερα στα κελιά της εκκλησίας όπου ετοιμαζόταν η παραδοσιακή ρεβυθάδα αλλά και τα κρέατα και αφού ήπιαν λίγο κρασάκι συνοδεία με βιολί(Φίλιππος Πατριάρχης) και λαούτο(γιάννης Τρίχας) ετοιμάστηκαν να πάνε στο σπίτι του τελευταίου από τους 23 πανηγυρά να φέρουν την εικόνα.

Ο Νίκος ο Μπαϊράμης είπε το πρώτο ποιητικό και εν συνεχεία μπήκαν όλοι μαζί στο λεωφορείου του άλλου πανηγυρά Αντώνη Φρατζή και έφτασαν στο σπίτι που ήταν η εικόνα πάντα συνοδεία οργάνων, και αφού πήραν την εικόνα κατευθήνθηκαν ξανά με το λεωφορείο πίσω στην εκκλησία όπου τα όργανα την συνόδευσαν μέχρι την αυλή και μετά από άλλο ένα ποιητικό μπήκε στην εκκλησία για να ξεκινήσει ο πανηγυρικός εσπερινός.

Θα ακολουθήσει τράπεζα αγάπης και σιφνέικο γλέντι.

Δείτε το βίντεο:

Και φωτογραφίες:

Βοήθεια όλου του κόσμου, και του χρόνου!!!

Πηγή: https://kaipoutheos.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ