ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με μεγαλοπρέπεια & επισημότητα ο εσπερινός του Αγίου Σεβαστιανού στο Λινοπότι

0
7468


 Χαρίκλεια Χριστοφή

Με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και επισημότητα πραγματοποιήθηκε απόψε στο στρατόπεδο Κ. Παλαιολόγου στον Λινοπότι, ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Σεβαστιανού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Παριάρος, ο π. Ιωάννης Κουτάντος, ο π. Κωνσταντίνος Κουκούλας και ο π. Ηρακλής Ζωγραφάκης, ενώ στο ιερό αναλόγιο ήταν ο στρατιωτικός Αρχιμανδρίτης π. Σοφρώνιος.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: Ο Υποδιοικητής της 80 ΑΔΤΕ Χαράλαμπος Ψαρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Σταμάτης Καμπουράκης και Σταμάτης Πης, ο Πρόεδρος Ασφενδιού  Μιχάλης Γιωργαλλής, ο εορτάζων Τοπικός σύμβουλος Σεβαστιανός Παρβέρης, ο Διοικητής της μονάδας, στελέχη της 80 ΑΔΤΕ και αρκετοί προσκυνητές.

O Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε  στο μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανό τόνισε ότι παρότι ήταν συγκλητικός και στρατηγός δεν δίστασε να απαρνηθεί τα αξιώματα του και να υπερασπιστεί την Αλήθεια και την πίστη του.

Συμπλήρωσε δε ότι παρά τα βέλη που του πέταξαν και επέζησε δεν κατάφεραν να τον θανατώσουν ούτε με τα κατοπινά φριχτά μαρτύρια, παρά μόνο πρόσκαιρα από αυτή εδώ τη ζωή, για να κατακτήσει την αιώνια.

Απευθυνόμενος στον Υποδιοικητή της 80 ΑΔΤΕ ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ένας ευλαβής υπαξιωματικός από το Πλατύ Καλαμάτας ο Βασίλης Γεωργιόπουλος, που υπηρετούσε τότε στην μονάδα διάβασε το βίο του Αγίου Σεβαστιανού και συγκινήθηκε συλλαμβάνοντας αμέσως την ιδέα την ανέγερσης του ναού για να προστατεύει το στρατόπεδο. Ενεργοποίηση αμέσως τον τότε Διοικητή, τον π. Ιωάννη και όλους όσους τα ονόματα αναγράφονται στην μαρμάρινη επιγραφή του ναού και άλλους τόσους που δεν αναγράφονται κι έτσι έχουμε σήμερα αυτό τον μοναδικό ναό τον αφιερωμένο στον Άγιο Σεβαστιανό.

Καταλήγοντας με το συμπέρασμα ότι υπάρχει η δυνατότητα στους ανθρώπους να υπερασπιστούν το δίκιο έχοντας με το μέρος τους τον Θεό.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Ταξίαρχο και τον Διοικητή της μονάδος για την φιλοξενία, καθώς και τον π. Σοφρώνιο για την εξυπηρέτηση όπου υπάρχει ανάγκη στους ενοριακούς ναούς της ΙΜ και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όσους και όσες εορτάζουν.

Αμέσως μετά προσφέρθηκαν διάφορα κεράσματα στην αίθουσα εκδηλώσεων της μονάδας.

Το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Θεία λειτουργία της εορτής, ενώ θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιεράς εικόνας του Αγίου Σεβαστιανούς στους χώρους του στρατοπέδου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ