Αρχική Ειδήσεις Εκκλησία Λαοθάλασσα πιστών στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού | Άδικη η απόφαση του Αρχιεπισκόπου...

Λαοθάλασσα πιστών στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού | Άδικη η απόφαση του Αρχιεπισκόπου να μεταθέσει τον π. Δημήτριο στη Βάρη

0
3595

Κλαίνε όλοι! Λαοθάλασσα πιστών σήμερα 23/10/2022 στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού – ΑΓΑΠΑΜΕ Π ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Στο πλευρό του και ο Πρωτοψάλτης Θεόδωρος Βασιλικός

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- ΑΓΙΟΙ ΙΣΙΔΩΡΟΙ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ: Πλήθη λαού σήμερα παρά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα προσήλθαν στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού.

Μιλώντας πιστοί στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, τόνισαν πως ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΟΝ Π ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΔΙΚΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Συγκλονιστικές στιγμές στην Εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού. Δείτε φωτογραφίες.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού, στο εορτάζον εικονοστάσι του Ιησού Χριστού στο προαύλιο του ναού. Το ψαλτήρι λάμπρυνε ο Άρχοντας Πρωτοψάλτης Θεόδωρος Βασιλικός. Λίγο πριν το τέλος της Λειτουργίας ο εφημέριος πατέρας Δημήτριος εξέφρασε με δάκρυα στα μάτια την αγάπη και ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο του μεγάλου δασκάλου της μουσικής, του μύστη των Αγγέλων!!!

Ο μεγάλος Ψάλτης Θεόδωρος Βασιλικός είπε για τον π. Δημήτριο: Αυτός ο άνθρωπος Θα γίνει ΑΓΙΟΣ».

Ξέσπασε ο π Δημήτριος: Είμαι 22 χρόνια εδώ, δεν ερχόταν κανείς- Να μην βοηθάμε τους αρρώστους;

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE παρουσιάζει αυτούσια την συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην Καθημερινή της Κυριακής όπου μιλά για τους Αγίους Ισιδώρους.

Αρχιεπίσκοπος για Αγίους Ισιδώρους: Τους είπα να πάνε σε μοναστήρι στη Βάρη- Αν πάνε αφελείς θα ελέγχεται.

Δεν είμαι στρατιωτικός διοικητής, είμαι πατέρας. Δεν με έχουν πιέσει πολιτικά κέντρα.

Αν πάνε σε νόμιμο μοναστήρι και πάνε οι αφελείς, είναι υπόλογοι οι ίδιοι.

Δεν είναι μόνο αυτός (π Δημήτριος), είναι 16 παιδιά, 25 με 30 ετών.

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος ξεκίνησε τον έρευνα.

Δεν είμαι ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Μητσοτάκη, είμαι με την Εκκλησία.

Ερώτηση: Υπάρχουν μέσα στην εκκλησία συμπεριφορές που απομακρύνουν τους πιστούς το θέμα στους Αγίους ισιδώρους τι είναι και πώς θα αντιμετωπιστεί;

Ιερώνυμος: Όσοι δεν έχουν ασχοληθεί με τα εκκλησιαστικά κάνουν ένα λάθος. Νομίζουν ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο.

Πολλές φορές έχει γίνει οι χριστιανικές οργανώσεις. Έτσι ξεκίνησαν ήταν Απλά πιο ευγενικές. Εδώ υπάρχει πολλή αλαζονεία. Το 50 με 60 όλη η Ελλάδα κυβερνιόταν από χριστιανικές οργανώσεις ζωή. Ζωή, Σωτήρας Καντιώτης κτλ. Όλοι αυτοί έτσι ξεκίνησαν έτσι ξεκινάει και αυτό τώρα.

Έχει όμως μία αλαζονεία, δεν ξέρουμε με ποια ελατήρια. Μας απασχόλησε και μας απασχολεί.

Πολλοί άνθρωποι που πονάνε πήγαν εκεί και έρχονται εδώ απογοητευμένο. Είναι φαινόμενο που ήρθε και θα φύγει.

Η εκκλησία έδωσε εντολή στον Άγιο Λαρίσης, τότε αρχιμανδρίτη, και έκανε μία έρευνα πολύ καλή και τον παραπέμπει στα δικαστήρια. Πολύ σκληρό κείμενο, αλλά όχι μακριά από την πραγματικότητα.

Ήρθε η ευθύνη σε μένα. Εγώ τι είμαι στρατιωτικός διοικητής, διευθυντής αστυνομίας ή είμαι και πατέρας; Πείτε ότι έχετε ένα παιδί που παρεκτρέπεται δεν θα προσπαθήσετε να το συμβουλεύσετε;

Είπα να σηκώσω το βάρος αλλά να γίνω και πατέρας. Δεν είναι μόνο αυτός. Είναι 16 παιδιά 25 με 30 ετών. Μία κοινότητα χωρίς νομική ύπαρξή. Τους κάλεσα, μίλησα με τα παιδιά τους είπα θέλετε να γίνετε μοναχοί; Εδώ δεν ισχύει αυτό, δεν υπάρχει μοναστήρι. Δεν πρέπει να τα βοηθήσω;

Ερώτηση: Υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν πηγαίνουν σε έναν άνθρωπο που λέει ότι η θεραπεία βρίσκεται σε έναν Σταυρό που ανήκει προσωπικά σε αυτόν όχι στην Εκκλησία

Ιερώνυμος: Φαίνεται ότι πείστηκαν να φύγουν. Θα τους δώσω ένα μοναστήρι παλιό στη Βάρη που θα γίνει κανονικό μοναστήρι με νόμο, παρακολούθηση κτλ. Θα έχουν κανόνες, θα πειθαρχούν κάπου.

Τους έδωσα περιθώριο λίγων ημερών και περιμένω σε 5 μέρες απάντηση. Αν πουν ότι δέχονται θα το παρακολουθήσουμε. Αν πουν «μένουμε εδώ» θα γίνει ότι λένε οι κανόνες της εκκλησίας και ότι λένε οι νόμοι του Κράτους.

Αν πάνε σε νόμιμο μοναστήρι και πάνε οι αφελείς, είναι υπόλογοι οι ίδιοι, αλλά θα είναι κάτι που ελέγχεται, ενώ τώρα δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.

Δεν επιτρέπεται η εργαλειοποίηση ΤΟΥ Σταυρού. Θα μπει σε μία αποθήκη στην μόνη που θα πάνε και όποιος θέλει μπορεί να προσκυνάει.

Δεν έχω δεχθεί ποτέ πιέσεις από ισχυρά πρόσωπα για τον ιερέα των Αγίων Ισιδώρων. Δεν ισχύει.

Πηγή:  Κλαίνε όλοι! Λαοθάλασσα πιστών σήμερα 23/10/2022 στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού – ΑΓΑΠΑΜΕ Π ΔΗΜΗΤΡΙΟ

«Αλλά όταν ρώτησα τον Άγιο Πορφύριο και του είπα “Γέροντα μπορώ να λέω το θαύμα;” και γύρισε και μου λέει : “Να το λες, παιδί μου, πολλοί θα πιστέψουνε και λίγοι δεν θα πιστέψουνε. Αλλά μην φοβάσαι, παιδί μου, γιατί πάντοτε θα σε σκεπάζει η χάρη του Σταυρού”.

Ο Άγιος Πορφύριος και τα λόγια που του είχε πει «ο Θεός είναι μεγαλύτερος κριτής, είναι ο κριτής όλων κι αυτός θα κρίνει όταν θα φύγουμε από αυτή την ζωή τι έχουμε κάνει, τι έχουμε δώσει, τι θα δώσουμε».

«Για μια πενταετία παρόλο που είχα τον τίμιο Σταυρό 34 χρόνια στα χέρια μου δεν είχε ακουστεί γιατί δεν ήθελα να πάρει έκταση το θέμα του Σταυρού. Έτυχε λοιπόν σε μια περίπτωση που ήταν μια κοπέλα η Βαρβάρα, από την Μεσσηνία, όπου είχε δει ένα μεγάλο θαύμα από τον Σταυρό όπως έλεγαν οι ίδιοι και οι ιατρικές εξετάσεις της, αυτοί μιλούν δεν μιλάω εγώ, ούτε διαφημίζω εγώ.

«αν ήταν ένα θαύμα θα λέγαμε… ε… Αν ήταν δύο, θα λέγαμε… ε μα τι συμβαίνει; Αν ήταν τρία, θα λέγαμε ε τι συμβαίνει. Μα τόσες χιλιάδες θαύματα, επομένως κάτι συμβαίνει. Μην πιστεύετε εμένα, εγώ δεν είμαι τίποτα, είμαι ένας απλός παπάς.

Πιστεύετε στη χάρη στου Θεού, στη χάρη του Σταυρού. Σε όλες τις εκκλησίες γίνονται θαύματα, μικρά ή μεγάλα, γίνονται καθημερινά. Γι αυτό δεχτείτε την αγάπη μου, την συγχώρεση μου, ο Θεός να σας έχει καλά. Δε υποκρίνομαι είμαι αυτό που είμαι, έχω τον Τίμιο Σταυρό και τα παιδάκια μου».

44

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ