«Θα ‘ρθει εποχή που θα κατασκευαστούν μηχανές οι οποίες θα ελέγχουν τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων…»

3
1481

Άγιος Σωφρόνιος: Όσοι έχουν το χάραγμα του Σταυρού, έχουν την ελευθερία του πνεύματος…

*”Η εποχή μας είναι αβάσταχτη. Δεν είμαι αλάθητος, μπορεί να σφάλλω σε κάθε βήμα, και πράγματι σφάλλω. Ωστόσο, θα σας πω ότι μου έρχεται συχνά η σκέψη πως φτάσαμε σε «αποκαλυπτικούς καιρούς»…
Θα ‘ρθει εποχή που θα κατασκευαστούν μηχανές οι οποίες θα ελέγχουν τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων…
Εκείνη την εποχή μόνο όσοι κατέβασαν τον νου τους στην καρδιά θα μείνουν ανεπηρέαστοι από αυτή την δικτατορία.
Στην Δύση οι άνθρωποι ζουν με τον εγκέφαλο, δηλαδή έχουν κέντρο της ζωής τους την λογική. Έτσι, αν οι επιστήμονες ανακαλύψουν ένα μηχάνημα, τότε θα μπορέσουν να διαβάσουν τις σκέψεις των ανθρώπων και να τους κατευθύνουν…
Όσοι, όμως, ζουν με την καρδιά, μέσα στην οποία ενεργεί η Χάρη του Θεού, και προσεύχονται καρδιακά, αυτοί έχουν το χάραγμα του Σταυρού μέσα σε αυτήν και κανείς δεν μπορεί να τους ελέγξει πνευματικά. Αυτοί έχουν την ελευθερία του πνεύματος… ”
*”Μην ανησυχείς για την ανικανότητά σου να συγκεντρωθείς, όταν στέκεσαι στην προσευχή. Κράτησε πριν απ’ όλα τη μνήμη του Θεού και την ειρήνη της καρδιάς. Για να βρεις τον σωστό δρόμο, είναι καλύτερο απ’ όλα να το ζητήσεις από τον ίδιο τον Θεό στην προσευχή…”
*”Η λειτουργική προσευχή με τη συχνή θεία μετάληψη αποτελεί το πλήρωμα.”
*”Οι Χριστιανοί θα είναι πάντοτε παρεξηγημένοι από τους γύρω τους ανθρώπους.”
*”Όταν αρχίζει κανείς να ζει κατά Χριστόν, τότε τον αποβάλλει η κοινωνία. Όμως, τότε αποκτά άλλη κοινωνία, γιατί και εμείς οι Χριστιανοί έχουμε την δική µας κοινωνία. Δεν χάνουμε τίποτε και σ’ αυτόν τον κόσμο…”
*”Πρέπει να σεβόμαστε την ελευθερία του άλλου. Ότι γίνεται με την βία δεν αντέχει στον χρόνο και την αιωνιότητα…”
Πηγή: Αρχιμανδρίτου Σωφρονίου (Σαχάρωφ), ”Οικοδομώντας τον ναό του Θεού μέσα μας και στους αδελφούς μας”
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χίλια ευχαριστώ στην Aegeanews, πάνω στην ώρα θα έλεγα, να λάβουμε κουράγιο…. ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα λέει ο Άγιος είναι, ως συμπονετικος Απόστολος του Κυρίου…!!
  Τι βαθιά ανάσα μας χαρίσατε απόψε….!!

  🙏🌹🙏🌹🙏🌹🙏

 2. Πώς δέχθηκαν τότε οι παπάδες και διάβαζαν στις εκκλησιές το χαρτί που έλεγε για τον μονόδρομο του εμβολιασμού. Την τελευταία παράγραφο του παραπάνω άρθρου περί ελευθερίας δεν την είχαν υπόψη; Και δεν φτάνει αυτό δέχθηκαν να κλειδώσουν και τους ναούς.

  • Ποιο δυνατό εργαλείο ελέγχου σκέψης από το κινητό δεν υπάρχει.

   Εννοώντας το ίντερνετ που σας έχουν χειραγώγήσει. Έχετε πάψει να σκέπτεστε αυτόνομα και κάνετε ότι παπ@ριά διαβάζετε. (Simon says). Έχετε ΑΠΟΒΛΑΚΩΘΕΙ όλοι σας μια με τις αντιεμβολιαστες αρρωστημενες ιδέες και από την άλλη με την αντικοινωνικοτητα. Σε μια παρέα δέκα άτομα και τα δέκα με το κινητό σαν να μην υπάρχουν δίπλα σου ι άλλοι φίλοι. Για συνέλθετε λιγάκι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ