Το όραμα του Πατρινού που σκοτώθηκε το βράδυ της Ανάστασης, συγκλονίζει η αδερφή του για τον Άγιο Ραφαήλ

1
1910
Ο Χρήστος Σταυρόπουλος σκοτώθηκε το βράδυ της Ανάστασης, όταν ένα όχημα έκανε αναστροφή στα Σιχαινά και εκείνος οδηγούσε τη μηχανή του και «καρφώθηκε» πάνω του. Συγκλονίζει η αδελφή του που κάνει λόγο για όραμα και θαύμα.

Το περασμένο Σάββατο έγινε το τρισάγιό του, και ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την επιθυμία να παραστεί, όπως είχε κάνει και στην κηδεία του, μετά το Πάσχα 2022, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ραφαήλ! Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος γονάτισε πάνω στο μνήμα του Χρήστου. Προσευχήθηκε. Είχε μάθει την ιστορία του, από συγγενείς και φίλους του αδικοχαμένου παλικαριού.

Γιατί ο Χρήστος κηδεύτηκε (τυχαία;) εκείνη την ημέρα. Τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατό του, ανήμερα της εορτής του Αγίου που λάτρευε, για τον οποίον είχε αλλάξει η ζωή του, και το σημαντικότερο; Γιατί όπως ο ίδιος είχε περιγράψει και το επιβεβαίωναν και οι φίλοι του είχε «προσωπική συνάντηση» μαζί του.

Η συγκλονιστική αυτή ιστορία ξεκινά πριν πολλά χρόνια, το 2010 όταν ο Χρήστος ήταν μόλις 19 ετών και είχε ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία.

Οπως μας περιέγραψε η αδελφή του Βασιλική, εκείνη την ημέρα έβρεχε καταρρακτωδώς και ο Χρήστος μαζί με την παρέα του (περίπου 8 άτομα) βρίσκονταν σε ένα καφέ στην Βούντενη. Την ιστορία περιέγραψε στους συγγενείς του ο ίδιος και επιβεβαίωσαν οι φίλοι του – αυτόπτες μάρτυρες.

«Κάποια στιγμή ανοίγει η πόρτα του καφέ και μπαίνει μέσα ένας άνδρας. Δεν είχε βραχεί, δεν κρατούσε ομπρέλα και αυτό έκανε εντύπωση. Πηγαίνει στον Χρήστο και τον αποκαλεί με το όνομά του, ενώ ο αδελφός μου δεν τον είχε ξαναδεί. Τον καλεί να βγει έξω.

Ο Χρήστος σηκώνεται και τον ακολουθεί. Οι φίλοι του επιχείρησαν να πάνε μαζί του, αλλά εκείνος τους είπε να καθίσουν στη θέση τους. Ο άνδρας τού ζήτησε να μεταβούν στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Στάθηκαν κάτω από το σκέπαστρο για να μην βρέχεται ο Χρήστος, γιατί ούτως ή άλλως ο άνδρας δεν βρεχόταν. Του είπε κάποια πράγματα για το παρελθόν και το μέλλον. Ο Χρήστος επέμενε να μάθε ποιος είναι.

Ο άνδρας τού πιάνει το χέρι και ο αδελφός μου το αισθάνθηκε σαν μπαμπάκι. Ο άνδρας που ευωδίαζε του είπε ότι «κάτι του έχει τάξει και δεν το ‘χει κάνει». Ο Χρήστος τον ξαναρώτησε ποιος είναι και τότε ο άνδρας του είπε να μπει μέσα στο εκκλησάκι και να κοιτάξει την εικόνα τέρμα αριστερά.

«Αυτός είμαι» του είπε. Ο Χρήστος μπήκε μέσα και είδε την εικόνα του Αγίου Ραφαήλ. Οι φίλοι του τον είχαν ακολουθήσει τελικά και είδαν τη σκηνή. Ο άνδρας άρχισε να κατηφορίζει… ενώ δεν βρεχόταν! Η παρέα ήταν συγκλονισμένη. Ήταν μεσάνυχτα και ο νεαρός πήγε γρήγορα σπίτι του. Διηγήθηκε στην μητέρα του όλα όσα είχε βιώσει.

Από εκείνη την ημέρα η ζωή του άλλαξε. Πήγαινε συχνά στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στη Μυτιλήνη, ενώ από όλα όσα του είπε ο άνδρας που συνάντησε, μόνο ένα δεν είχε πει στις αδελφές και τη μητέρα του. Το μόνο που είχε πει στη Βασιλική ήταν ότι «κάποιος θα φύγει. Οχι η μαμά. Θα δεις και θα καταλάβεις» είχε πει ο Χρήστος.

Η οικογένεια συνδυάζει εκείνα τα περιστατικά με τον πρόωρο θάνατό του. Και ο εξομολόγος του είχε πληροφορηθεί όσα του είχαν συμβεί ενώ και ο Μητροπολίτης ήταν ενημερωμένος. Μάλιστα είχε παραστεί και στην κηδεία και στον επικήδειο είπε ότι «το παιδί είναι μαζί με τους Αγίους. Ανέβηκε επάνω, και έψαλε το Χριστός Ανέστη μαζί με τον Αγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο και υποδέχθηκε πρώτος τον Χριστό στην Ανάστασή του».

Τα ίδια συγκινητικά λόγια είπε ο Μητροπολίτης και στο τρισάγιο. Ο Σεβασμιώτατος γνώριζε τα πάντα για την ιστορία του 31χρονου που «έφυγε» τόσο νωρίς.

«Στο φέρετρο ήταν λες και χαμογελούσε. Είχε το χρώμα του, δεν του έβαλαν μακιγιάζ, μας έχει δώσει τρομερή δύναμη. Γνωρίζουμε ότι είναι κοντά στον Αγιο Ραφαήλ. Το πιστεύουμε» είπε στην «Π» η Βασιλική Σταυροπούλου.

Πηγή: Pelop.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ